Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Talk to Me

Ništa mi u ovom filmu nije bilo vredno pažnje, čak mi nije ni na nivou "može se pogledati, bar zbog ovoga ili onoga".
10-15 godina nije izašao kršten horor koji bi mene zainteresovao, pa i taj pominjani The Conjuring iako dosta sklepaniji od bilo kojeg skorašnjeg horora, mi ne pije vodu.

Grešiš silno sinak.....Izašlo je dosta solidnih horora zadnjih 15ak godina....naravno,nisu to neke filmske legende,ali vrlo solidni i vredni pažnje....

Da li može preporuka za neki Ruski horor film, a da može da se pronađe naš prevod.
Nemaju rusi i taj istocni deo neke horore (na zapadnjacki fazon) jer im je svakodnevica horor. Po meni je taj njihov dramski film o ludilu, beznadju, korupciji, kriminalu... pravi horor. Tako nesto sam video samo u nekim centralno/juznoamerickim filmovima. Ali ti filmovi zesce smaraju . Pogledas par komada i gotovo, jer ne zanima nikog taj talog covecanstva.

Nemaju rusi i taj istocni deo neke horore (na zapadnjacki fazon) jer im je svakodnevica horor. Po meni je taj njihov dramski film o ludilu, beznadju, korupciji, kriminalu... pravi horor. Tako nesto sam video samo u nekim centralno/juznoamerickim filmovima. Ali ti filmovi zesce smaraju . Pogledas par komada i gotovo, jer ne zanima nikog taj talog covecanstva.

Druže, znamo se sto godina ovde na forumu. Nikada se nismo svađali, ali sada si me baš razočarao ovim postom. Što napisa ovo ?

Gran Turismo (2023)
Jeste malo Sony/GT serijal propaganda, i ima dosta klisea sa trkackim filmovima ( sacu ga prestignem ako jace stisnem gas ) ali ispade bolja zanimacija od ocekivane.
Zasnovan je na istinitoj prici o tome koliko je zapravo GT Academy dao dobrih vozaca. Preporuka za one koji nemaju sta da gledaju a ljubitelji su igara i trka.

Ne pljujem po rusima, mexikancima itd samo ne gledam vise te filmove koje mrace.
Recimo ovaj film je vrhunski prikaz rusije u tranziciji ali je odlican film i ne mraci iako je pun kriminala, korupcije, zla i kojecega

@Ulrich
Dok čekam da baciš neku preporuku, ako budeš imao vremena, morao sam da prolistam listu odgledanih horor filmova, a koji su zadovoljili neki moj apetit.
Pričam o poslednjih 15-ak godina i ono što bih ja izdvojio kao solidne i vrlo dobre su The Killing a Sacred Deer, The Wailing, Her Comes the Devil, The Witch...
Eventulano Babadook koji u to vreme uopšte nije prošao kod mene (planiram jednu reprizu), i tu bih svakako zbog nekih stvari stavio i It Follows, pa čak i Midsommar,
ali sa znakom pitanja.

@Ulrich
Dok čekam da baciš neku preporuku, ako budeš imao vremena, morao sam da prolistam listu odgledanih horor filmova, a koji su zadovoljili neki moj apetit.
Pričam o poslednjih 15-ak godina i ono što bih ja izdvojio kao solidne i vrlo dobre su The Killing a Sacred Deer, The Wailing, Her Comes the Devil, The Witch...
Eventulano Babadook koji u to vreme uopšte nije prošao kod mene (planiram jednu reprizu), i tu bih svakako zbog nekih stvari stavio i It Follows, pa čak i Midsommar,
ali sa znakom pitanja.
Meni je, na primer, February (2015) ostao u jako dobrom sećanju. Jeftin, nepretenciozan film, a baš mi se bio dopao tada, mada bih morao da ga repriziram da bih potvrdio ovo. Valjalo bi da još neko pogleda i da svoj sud.

February odnosno The Blackcoat's Daughter mi je jedan od najdražih filmova.
Gledao ga mislim 3x do sad i uskoro ću ga opet reprizirati.
Pri tom jako volim Emu Roberts.
Film ima neku Kafka super mračnu atmosferu koja me totalno uvuče u film a kraj je brutalan.
To je pravi školski primer da ne treba mnogo para da se napravi dobar horor film bez glupih jump scena i sa dobrim glumcima.
To što traje sat i po je ogroman plus.
Drži pažnju maksimalno i uvuče te.
Jedino me ovaj film i Jacket (Kira Najtli i Adrijan Brodi) totalno, apsolutno totalno uvuku u film da mislim da sam tamo i fizički.
The Blackcoat's Daughter je fantastičan slow burn horror film i nažalost, jedan od podcenjenijih.

Eto, nisam pogrešio, sećam se da me je baš oduševio, potpuno pogođen film po mom ukusu, i tematika, izvedba, sve. Taman ću ovih dana da ga repriziram natenane.

Staviću ga na listu.
Pokušavam naći neki underrated, koji su svakako trebali završiti u mom prethodnom komentaru, ali ocenjeni su mi sa nižom ocenom od navedenih, mada po meni zavređuju pažnju. Ne bih da gušim temu, pa ako modovi dozvole pomenuo bih Saint Maude (2019), He's Out There (2018), Anguish (2015), The Incident (2014), Memoir of a Murderer (2017)

Saint Maud je onako, na granici art filma, dosta spor. Čak nisam siguran ni koliko je horor, pre je psihološka drama sa elementima horora, tema je religija i to koliko može da pomogne ili našteti u slučaju osobe koja ima psiholoških problema koji polako prelaze u mentalnu bolest, a nema ko da pomogne jer su danas svi otuđeni i sami, blabla. Tema eksploatisana nebrojeno puta, solidno realizovana. Može da se pogleda ali ne očekuj previše.

Da, baš to i puno mi je bolji nego neki drugi sa temom religije, isterivanja duhova, kmečanja, režanja...

Možemo li bilo šta učiniti da nam Imdb počne prikazivati ove blokove na srpskom Ili bar engleskom a ne na nemačkom?
Pronašao sam kako su drugi korisnici XenForo rešili isti problem sa IMDB blokom u porukama tako da se prikazuju na engleskom:

Molim neka neko prebaci poruku u odgovarajući deo foruma kako bi stekla pažnju onih koji ovu malu ali korisnu promenu mogu da odrade na zadovoljstvo svih.

@PanonskiNS Bar 5 puta do sad je spominjano to rešenje problema. I ništa ;)

Kakva divna bajka sa skoro kompletnim hepiendom. Klinac sa deformacijom, odbačen od društva kao kužan, svojim stavom i dobrotom pridobija polako sve oko sebe, čak i najveće mrzitelje. Kamen da zaplače.
Očito namenjeno klincima da prihvate različitost ali ne pali kod mene. Realno ne dešava se, bar ne kao u filmu. Bilo je dosta sličnih filmova, boljih sa nižom ocenom. Ovaj mi je, nekako, površan. Ni gluma mi nije nešto, možda Vilson i "Inigo Montoya" Patinkin prođu jer su mi simpa, ostali za zaborav.
Nemam ništa protiv ovakvih "christmas carol" filmova ali ima ih previše da bi dobijali previsoke ocene.

RIP Micheal Gambon (19 October 1940 – 28 September 2023)

abvLoyv_700bwp.jpg

na keca sam pomislio da je otisao King Theoden.. nije srecom.
Nisam gledao nijedan HP film. Nek mu je laka zemlja.

Ontopic:
No one will save You (2023)
Zali boze para... jedina prednost je sto ne treba prevod (za one koji zavise o Bambuli) i sto je cigi dobar za te pare :)
3/10

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno