A Sun (2019)
Ovo mi dođe kao drugi kineski film koji sam pogledao, prvi je bio odlični Aftershock, doduše ovaj je sa Tajvana pa i njega mogu računati kao prvi pogledan ikada, ionako su druga država

Prijatno iznenađen, kako razvojem (iako očekivan), tako i glumcima i vrlo studioznim razovjem likova kako film odmiče, a traje cela dva i po sata i zaista, jako, jako spor, tako da mu se mora posvetiti pažnja.
Nisam imao predstavu da se može sastaviti ovakava čajnis ekipa od glumaca, jer nesvesno, prva asocijacija na istočnjački film mi je Južna Koreja i njihova upitna gluma, ali sa nenametljivom komikom i dobrim (uglavnom), scenarijom pokrivaju taj hendikep. Ovde to nije slučaj, što se glume tiče i nekako mi se lik oca najviše izdvojio, da li zbog te očinske figure koju smo svi mi osetili kod naših očeva, kroz stalne (uglavnom), kritike, posebno onda kada radimo nešto suprotno njhovim očekivanjima, dok mlađima to može delovati i kao vrsta "odbacivanja" jer odstupamo od očevih želja i vizija, tako da postajemo "mamini" sinovi, ali opet... Ovde je to priakazano na mnogo teži i suroviji način. Tako da preporuka!