Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Ja mislio ovo nešto na foru Džon Vika samo sa svinjom, kad ono...
Dobra drama, baš dobra. Volim kad Sv. Nikola ubode ovakav tip filma, pa pokida sa glumom, samo da je sreće da ih ubada malo češće...

Ljudi, pripremite se za ozbiljan mraz ili sneg, konačno mi se svideo domaći film.
Iako istražuje intimne porodične odnose i unutrašnje tenzije što je česta viđena tema, ipak smatram da Usekovanje uspeva da prikaže autentičnost kroz emotivnu iskrenost i minimalistički pristup.
Mislim da je matrica pokupljena od sjajnog i nebrojano puta pogledanog Perfetti Sconosciuiti (2016), iako bazira priču na korišćenja mobilnih telefona i tajni koji oni kriju, ipak je ova priča bliža lokalnom kontekstu što ga čini specifičnim i privlačnim, mada se oba filma bave suštinski istim pitanjem: koliko smo iskreni jedni prema drugima?

Moram priznati da sam prijatno iznenađen glumačkom postavom, imajući utisak kao da se radi o "drugopozivcima" koji su dobili priliku da pokažu šta znaju, iz razloga što ove ljude nisam do sada imao prilike da vidim u filmskim ili pozorišnim ostvarenjima. Ne postoji lik u filmu da mi se nije dopao, osim doza animoziteta (ali tu je problem sa mnom), prema (ni krivom-ni dužnom), Bojanu Žiroviću (u filmu Bane) koji je izgledom pljunuti ministar bivši Vulin. Nek se ofarba u plavu, nek obrije obrve, samo da ga ljudi ne porede sa njim.
Sve u svemu film vredan pažnje i reprize, tako da od mene 8/10.
E da, sam kraj je tjah, ali ne utiče na celokupni utisak.

Ode Linč, jedan od najvećih. :(

Емфизем плућа. Децо маните се цигарета. Покој души!

Ako ima *5.1 ide se na to da je negledljivo.

Isti reditelj je snimio i ova tri filma, i sva tri su baš dobra.
Ko voli taj mystery žanr, pa još provučen kroz specifičnost španske kinematografije, uživaće. :)

Opet si me prevario da pogledam neki "mršava 7-ica" film. Završih upravo ovaj "The Invisible Guest" koji je bio jedini od navedenih koje nisam gledao.
Meh, klasika španski film gde se posle 40 minuta ne zna ko gde udara i ko je šta zašto stvarno uradio. Smešno da na IMDB ima najbolju ocenu a ubedljivo je najlošiji u skupini ta 3 filma.

Nosferatu, vrlo dobar.
Vizuelno sjajan, zvuk sjajan, atmosferičan...dobra gluma. Iako je ista priča ispričana u mnogo verzija, ovaj je opet originalan i unikatan na svoj način.

Podseća me na Tarantinove filmove, konkretno Petparačke priče, samo što ima manje priče a više akcije.
Zatvoren krug gde se naizgled odvojene radnje i likovi najtešnje međusobno prepliću od početka do kraja.
Ovaj film posebno naglašava kakva opasnost vreba ako se tokom vožnje izbaci glavica kroz prozor.:LOL::sick:

A da vidim poznat naziv , odličan je film u sećanju mome

Podseća me na Tarantinove filmove, konkretno Petparačke priče, samo što ima manje priče a više akcije.
Zatvoren krug gde se naizgled odvojene radnje i likovi najtešnje međusobno prepliću od početka do kraja.
Ovaj film posebno naglašava kakva opasnost vreba ako se tokom vožnje izbaci glavica kroz prozor.:LOL::sick:
Ja sam taj film svojevremeno pogledao pet puta u tri dana koliko mi je bio dobar. I svaki put gledao sa različitim ljudima. I mislim da bih mogao opet da ga pogledam.

Upravo odgledao i apsolutno se slazem.
Film je dobar do upoznavanja naseg junose sa samim Nosferatuom i od tad nagli dive bomb.
Sam njegov dizajn covece, kao Filip Visnjic. Wtf, ocekivao sam neku bolesnu verziju onog iz prvog filma ikad snimljenog, kad ono medjutim... a pola filma odgledas da ga malo bolje vidis.
Ni na setovima se nisu nesto proslavili , sve one prostorije polu-prazne, i onaj grad kada se prikazuje kada ih zadesi "kuga" prazne i sveze poplocane ulice. Bloodbourne da su kopirali pogodili bi atmosferu. Gluma nista posebno, isforsirani neki English spoken thee koji ne zvuci uopse ubedljivo, kao u nekim drugim filmovima.

5/10 zato sto je ovo najlosija verzija drakule.

Ko ne zeli da gubi vreme a gleda mu se nesto ovako, moze slobodno da odgleda klasik

Escape from New York
1448746747397.jpeg

Cak i posle cetrdeset godina itekako gledljiv.
Jedan od meni omiljenih dystopian sf filmova. Po prvi put gledao sredinom 90-tih na VHS-u iz video kluba.
Mozda i najbolji film Kurta Russell-a. Ok gluma...scenografija iznenadjujuce dobra s obzirom na ne tako veliki budzet. Steta sto se u danasnjim "filmovima" ne obraca veca paznja na montazu zvuka i sam soundtrack. Ovde su Carpenter i A.Howart sjajni.
Ocena 8.5/10

Uf,ima Kurt dosta boljih filmova nego "Escape from New York".....npr "The Thing","Stargate","Executive Decision"

Fantastican glumac i lik uopšte....šteta sto je ostareo :)

Naletio na tv i gledao dvadesetak minuta. Prenemaganje na maksimum... nisu za mene umetnički filmovi, barem ne ove vrste.
Уметнички филм (или артхаус филм) је обично независан филм, усмерен на тржишну нишу, а не на публику масовног тржишта. То је „намењено да буде озбиљно, уметничко дело, често експериментално и није дизајнирано за масовну привлачност“, „направљено првенствено из естетских разлога, а не из комерцијалне добити“, и садржи „неконвенционалан или веома симболичан садржај“.

Za moj ukus bi mogao biti drugačijeg tempa i par scena su mi bile smešne a siguran sam da im to nije bila namena.
Sa druge strane svideo mi se kao celina, kraj pogotovo, meni je ovo najzaokruženiji kraj filma o Drakuli.
Coppolina verzija mi je jaka 8, a Eggersova neka bude slaba 7-ca.

Nazad
Vrh Dno