Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Samo napomena, ako neko krene da gleda Aliens posle ovih silnih postova, neka obavezno gleda Special edition umesto theatrical verzije.

Ako se ne varam Alvarez je radio na efektima na Aliens

Sad gledam pise tako ali kako kad je imao 8 godina 🤣

Koji sam krelac, pise da je uzeo ekipu koja je radila na "creatures" u Aliens

Poslednja izmena:
Vidi se.
A vidi se i da nije režiser.😝

Ja bih voleo kad bi se neko potrudio i za finale ovog serijala napravio prequel prequela, film gde će se podvući crta i razraditi geneza svega, vanzemaljske vrste i nastanak samog aliena.
Pa da se razilazimo…

Ne slazem se drzi film odlican tempo ali da ne idemo u ubedjivanja tebi se ne svidja meni se svidja i to je to.

Nego zar nije bilo neko pojašnjenje u AvP i Kovenantu o svrsi Alien-a kao organizma koji šalju da čisti a onda Predatori idu za njima. Mozda lupam ali nesto mi tako u malom mozgu.

Pa David je napravio Aliene for the lulz, izlegao prvo jaje, projektovao Queen koja ne postoji... itd. I to sve u buducnosti da bi mi imali Aliene u proslosti. Sve je to pametni Ridli osmislio mudro.

Mislis da on smislja da nije rakija ljuta to smislila pa ispricala Ridliju?

Zar Kovenant hronološki nije prošlost ?

Jeste ali mi imamo Alena kada se Peter Weyland rodio :LOL:
U Predator 2 Predatori imaju Alien Praetorian lobanju trofej.

Meni "prometheus" uopšte nije loš film...

Od Alien franšize samo prva dva dela su mi super (naročito drugi deo Aliens),sve posle manje ili više bezveze,ne računajući "prometheus"....

Predator franšiza mi je bolja...prva dva filma odlični (naročito prvi sa Švarcijem)....."Predators" 2010 nije loš,"Prey" takodje solidan....AvP prvi deo isto dosta dobar...

Da da vrlo ubrzo posle toga kad je doktorica krenula sa prangijom da preskače na autobus i juri predu bilo je oooook i gasi

I nisu to uopste tolikomloši glumci nego im je neko sa namerom rekao ovo je za debile tako i glumite

The predator, sasvim solidna glumačka ekipa iiiii... pa tu se sve pozitivno o filmu završava...

Sa druge strane Predators dosta bolji film, sa mnogo boljom glumačkom ekipom, jedino što mi se Topher Grace baš ne uklapa u ulogu jer nikako ne mogu da ga posmatram drugačije nego kao Doninog dečka.

Standardno dobar mi je bio i Fišburn a i Alis je bila više nego OK, mada sam prema njoj i malo subjektivan jer je iz nekog razloga baš gotivim.

Beekeeper (2024)
Одлична акција, Стетам у свом елементу, риба везе са глумом нема.
Уживао сам у филму. Препорука.

Black Box (2021)

Francuska triler/drama, a horor teg sa imdb slobodno zanemaritii. Vrlo dobar i napet film za sve ljubitelje emisija koje istražuju padove avione, a priča se vrti oko audio analitičara crnih kutija koji treba analizirati zašto je došlo do pada aviona. Kako dolazi do određenih zaključaka, tako se više ukopava, kako zbog svoje opsesivnosti analize audio snimaka, pa sve do preispitivanja sopstvenih zaključaka na osnovu pritiska sredine, odnosno nadređenih u lancu.

Radi dramatizacije, prilično se stidljivo provlači već dokazana teza u vezi MCAS softvera u američkom max boingu 737, samo sa drugačijim nazivom u filmu, što je samo poveznica za ostatak cele priče. Softver koji je uzrokovao pad dva max boing aviona u roku od par meseci (Lion Airlines i Ethiopian Airlines) i koliko su sami piloti (svi koji su leteli na prethodnim verzijama aviona bez mcas) bili prevareni, odnosno izmanipulisani od strane Boinga, u vezi samog softvera i načina na koji je funkcionisao, ali to je šira tema i postoji vrlo dobar dokumentarac o tome.

Imao sam neke zamerke i ono najbitnije, prevod baš nije najsrećniji bio, iako su mišljenja drugih sa "titlova" pozitivna, a i film mi je bio, bar meni malo konfuzan na početku, tako da sam ga pogledao dva puta za veče, i utisak je puno bolji sa drugim gledanjem. 7/10

Poslednja izmena:
Alien Romulus, ok mi je. Prva polovina dooosta dobra, pa je onda pao u kvalitetu sa ubrzanom radnjom, randomizacijom i količinom veza i referenci na prethodne filmove, a i nekim očiglednim i mlakim obrtima da se tako izrazim
Opet mi je bolji i od Prometheusa i Covenanta. Stavio bi ga u rang ispod prva tri filma a ispred ostalih elijen filmova.

Nazad
Vrh Dno