Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vojnički pasulj se služi baš pod tim imenom na par mesta dole na Dorćolu🤣

Da li hipsteri traže i avokado kao prilog, ne znam. 🤣🤣🤣

Pazi, jedna stvar je da nisi sklon tom filmu; da ti nije ni izbliza dobar koliko ga drugi hvale... a potpuno druga da ga MRZIŠ

Pobogu😉

Heretic do 40 min me drzao zainteresovanog posle krenuo nizbrdo.

Heretic do 40 min me drzao zainteresovanog posle krenuo nizbrdo.
Iz mog ugla gledano to je prilično dobro zaokružen film. Jedan od boljih ove godine, sa izuzetkom pojedinih kadrova koji su meni barem bili rekao bih pomalno obmanjujući, premda je to očigledno i bila namera reditelja. Grant je maestralan. Inače zanimljiv podatak je da su pisci scenarija bili inspirisani filmom Oleanna iz 1994. koji zaista ima izvanredan scenario i rasplet. Heretic nažalost ne uspeva da poentira na kraju na način na koji to čini Oleanna, ali ne mogu da kažem ni da je mnogo omanuo, s obzirom da film tendeciozno ostavlja prostor publici da samostalno izvede zaključak, što je u osnovi ovde i bio imam utisak primarni cilj.

Dal je mogao da bude bolji? Svakako bez sumnje da jeste... Religozni aspekt je mogao da bude dodatno produbljen i možda za nijansu bolje usklađen sa dešavanjima u završnici filma, ali opet sveobuhvatno gledano to je prilično korektno zaokružen film, koji ima poentu i kao takav meni se dopao. Treba ga pogledati...

Iz mog ugla gledano to je prilično dobro zaokružen film. Jedan od boljih ove godine, sa izuzetkom pojedinih kadrova koji su meni barem bili rekao bih pomalno obmanjujući, premda je to očigledno i bila namera reditelja. Grant je maestralan. Inače zanimljiv podatak je da su pisci scenarija bili inspirisani filmom Oleanna iz 1994. koji zaista ima izvanredan scenario i rasplet. Heretic nažalost ne uspeva da poentira na kraju na način na koji to čini Oleanna, ali ne mogu da kažem ni da je mnogo omanuo, s obzirom da film tendeciozno ostavlja prostor publici da samostalno izvede zaključak, što je u osnovi ovde i bio imam utisak primarni cilj.

Dal je mogao da bude bolji? Svakako bez sumnje da jeste... Religozni aspekt je mogao da bude dodatno produbljen i možda za nijansu bolje usklađen sa dešavanjima u završnici filma, ali opet sveobuhvatno gledano to je prilično korektno zaokružen film, koji ima poentu i kao takav meni se dopao. Treba ga pogledati...
Slažem se za religijski aspekt da je mogao da ode dalje Trenutak kada kaže da religija propagira da veruješ ili ne veruješ i pita da li se slažu pa im nudi dvoje vrata je ostao nedorečen. Ono što nije rečeno po meni je da ne moraš da biraš možeš da veruješ i da ne veruješ istovremeno.

Zanimljivo da nisu bacili Toru, Bibliju i Kuran sa monopolom i knjigom Mormona na pod. Verovatno da ih ne bi osudjivali i razapinjali.

Meni je druga polovina izgubila na smislu i nije me držalo kao prva polovina filma. Verovatno zbog apsurdnosti. Ni atmosfera mi nije bila uverljiva kao da sam bio na snimanju seta, delovalo mi je isforsirano i nerealno kao nastavak dobrog uvoda. Lični utisak.

Da i ja pohvalim Heretic, odličan film. Složio bih se i da druga polovina filma nije efektna kao prva, mislim da je trebalo da dovrše priču bez uvođenja novih likova, ali nije loše ni ovako.

Nateraćete me da ipak pogledam taj film, a uopšte nisam imao želju. 🤣

Iritantan mi je glavni glumac. Još iz vremena 4 venčanja. 😅

Kulminacija je zakazala u odnosu na prethodno u filmu. Hju je standardan (standarno dobar), nista iznenadjujuce. Devojke odlicne.

[lspoiler] Slažem se za religijski aspekt da je mogao da ode dalje Trenutak kada kaže da religija propagira da veruješ ili ne veruješ i pita da li se slažu pa im nudi dvoje vrata je ostao nedorečen. Ono što nije rečeno po meni je da ne moraš da biraš možeš da veruješ i da ne veruješ istovremeno.
Pa ne bas, secas se da su ustanovili
[lspoiler] da je religija ili apsolutna istina ili apsolutna laz. Nametnuo im je izbor, kao sto to religije i oni koji ih propagiraju to i rade, i predstavljen im je izbor koji nikako one nisu ni trazile. Film je sto se te filozofije nametnutih vrednosti, opcija i sloboda izbora vrlo zanimljiv, ali ne ide toliko duboko u tu materiju sto je mene malo razocaralo. Zato sam i napisao da film nije ostvario pun potencijal koji je svakako imao. [/Ispoiler]

[lspoiler] da je religija ili apsolutna istina ili apsolutna laz. Nametnuo im je izbor, kao sto to religije i oni koji ih propagiraju to i rade, i predstavljen im je izbor koji nikako one nisu ni trazile. Film je sto se te filozofije nametnutih vrednosti, opcija i sloboda izbora vrlo zanimljiv, ali ne ide toliko duboko u tu materiju sto je mene malo razocaralo. Zato sam i napisao da film nije ostvario pun potencijal koji je svakako imao. [/Ispoiler]
Moj osećaj je da im je ostavio prostora da odgovore da ne mora biti ili crno ili belo. Ali da religije forsiraju taj smer a da one imaju izbor koji nije predodredjen isforsiran. Tacno zastane i biva razocaran njihovim izborom. Licni dojam 🙂, nema pogrešnih svako gleda svojim ocima i dozivljava kroz svoju prizmu.

Uh moguce, mada nisam odvalio
kada biva razocaran izborom koji im je sam nametnuo. On jeste skeptik u filmu, tako da to sto si rekao ima i te kako smisla.
Ali probrazeni skeptik rekao bih. Poslednja scena kada umire onako zaklan, ipak trazi neki vid utehe kada se prigrli kod one devojke koja zapravo predstavlja veru/crkvu.

btw zaboravio si spoiler da stavis. I to DEBELI spoiler 😆

pa tu negde i vidim poentu da ukazuje na to da kontrolisano su ti dati izbori i mislis da si slobodan a u stvari biras ono što ti je neko nametnuo. Pri kraju filma ima price i o tome malo.

Ne znam kako ostalima ali od trenutka okretanja sveće imao sam osećaj prisustva baphometa i da će jedina prava religija biti satanizam.

Kakav spoiler? Misliš onaj koji nije zamagljen?

I na taj i na ovaj u poslednjem postu odmah iznad ovog 🤣.
I ja sam stekao slican utisak, no i to je verovatno jedan od mogucih ishoda filma, u zavisnosti ko kako odabere da "veruje".
NIsam sada stavio spoiler jer mislim da nista nisam spoilovao u ove moje 2-3 recenice.

Upravo tako. Izbor ne postoji, fiktivan je odnosno nametnut i simbolično prikazan kroz dvoja vrata iza kojih se za vernike krije put u nepoznato. To je aspekt koji je svakako mogao da bude dodatno produbljen. Međutim mislim da to nije bila ovde namera autora scenarija i da se namerno tu zaustavlja i to praktično u trenutku kada je reklo bi se vrlo efektno otvorio neka pitanja.

Koncept religije kao jednog entiteta koje je tu kako bi se uspostavila totalna kontrola je izvanredna ideja i pogodak u centar. Isitna je da je onima koji vode igru u sutšini sve itekako poznato, a igra mačke i miša sa ponuđenim izborom koji je u stvari nametnut je reklo bi se suština poruke! To je verovatno najbolji momenat u filmu. Scena sa vratima dodatno dobija na težini u momentu kada Mr. Reed kaže da je odbacivanje boga tj. religije jednako zastrašujuće, što je takođe vrlo zanimljiv aspekt koji je kroz dalje dijaloge potencijalno mogao dodatno da bude produbljen. Ima dosta agnostičkog materijala danas koji se lako može suprostaviti striktno religioznim tumačenjima. Međutim opet kažem mislim da to nije bila ideja scenariste jer bi se to direktno kosilo sa onim što se dešava u nastavku filma i imam utisak da je zapravo tu više tražena neka mera i momenat gde će se ova priča zaustaviti sa prethodno već otvorenim pitanjima, na način kojim bi se ostavio prostor gledaocima za dalja tumačenja. A konstatacija je na mestu. Osim ovoga tu je ubačeno dugačko stubište koje se spušta na dole u mrak, tj. nepoznato. Praktično sa svakim sledećim razotrikvanjem junkinja se opet simbolično spušta sve dublje. Sama završnica deluje malo zbrzano. Momenat sa implantom mi je bio malo obmanjujuć. Na trenutak sam pomislio da se radi o virtualnoj stvarosti što je možda i bila namera autora, u smislu da je to neka projekcija u koju veruje Mr.Reed, ali opet sve skupa je to malo traljavo izvedeno. Završnica je OK, iz razloga što ostavlja prostora za tumačenje. Reditelj završava film ubistvom Mr.Reeda i izlaskom jedne od devojaka iz kuće sa tom scenom u kojoj ona vidi leptira na ruci koji nestaje. Ovo se suštinski može protumačiti da je junakinja takođe mrtva. Po meni je to ispravno tumačenje, Mr.Reed je dovršava u podrumu, a njegovo ubistvo i sve ostalo nakon toga je fikcija.

Poslednja izmena:
Upravo tako. Izbor ne postoji, fiktivan je odnosno nametnut i simbolično prikazan kroz dvoja vrata iza kojih se za vernike krije put u nepoznato. To je aspekt koji je svakako mogao da bude dodatno produbljen. Međutim mislim da to nije bila ovde namera autora scenarija i da se namerno tu zaustavlja i to praktično u trenutku kada je reklo bi se vrlo efektno otvorio neka pitanja.

Koncept religije kao jednog entiteta koje je tu kako bi se uspostavila totalna kontrola je izvanredna ideja i pogodak u centar. Isitna je da je onima koji vode igru u sutšini sve itekako poznato, a igra mačke i miša sa ponuđenim izborom koji je u stvari nametnut je reklo bi se suština poruke! To je verovatno najbolji momenat u filmu. Scena sa vratima dodatno dobija na težini u momentu kada Mr. Reed kaže da je odbacivanje boga tj. religije jednako zastrašujuće, što je takođe vrlo zanimljiv aspekt koji je kroz dalje dijaloge potencijalno mogao dodatno da bude produbljen. Ima dosta agnostičkog materijala danas koji se lako može suprostaviti striktno religioznim tumačenjima. Međutim opet kažem mislim da to nije bila ideja scenariste jer bi se to direktno kosilo sa onim što se dešava u nastavku filma i imam utisak da je zapravo tu više tražena neka mera i momenat gde će se ova priča zaustaviti sa prethodno već otvorenim pitanjima, na način kojim bi se ostavio prostor gledaocima za dalja tumačenja. A konstatacija je na mestu. Osim ovoga tu je ubačeno dugačko stubište koje se spušta na dole u mrak, tj. nepoznato. Praktično sa svakim sledećim razotrikvanjem junkinja se opet simbolično spušta sve dublje. Sama završnica deluje malo zbrzano. Momenat sa implantom mi je bio malo obmanjujuć. Na trenutak sam pomislio da se radi o virtualnoj stvarosti što je možda i bila namera autora, u smislu da je to neka projekcija u koju veruje Mr.Reed, ali opet sve skupa je to malo traljavo izvedeno. Završnica je OK, iz razloga što ostavlja prostora za tumačenje. Reditelj završava film ubistvom Mr.Reeda i izlaskom jedne od devojaka iz kuće sa tom scenom u kojoj ona vidi leptira na ruci koji nestaje. Ovo se suštinski može protumačiti da je junakinja takođe mrtva. Po meni je to ispravno tumačenje, Mr.Reed je dovršava u podrumu, a njegovo ubistvo i sve ostalo nakon toga je fikcija.
Apropo spuštanja u Inferno pojavljuje se jedan poster gde je gore Raj a dole Inferno pa se u sledećem kadru kamera okreće naglavačke. Gore je dole a dole je gore kao da kaže. Deo sa implantima, NPCovima i simulacijom malo me podsetio na Matrix.

Dosta zanimljivih stvari su zagolicali i onda odustali i otišli u smeru u kom su otišli.

Ma isto gledate obojica kao ja i ista pitanja su vam se pokrenula kao meni.

Završnica je OK, iz razloga što
ostavlja prostora za tumačenje. Reditelj završava film ubistvom Mr.Reeda i izlaskom jedne od devojaka iz kuće sa tom scenom u kojoj ona vidi leptira na ruci koji nestaje. Ovo se suštinski može protumačiti da je junakinja takođe mrtva. Po meni je to ispravno tumačenje, Mr.Reed je dovršava u podrumu, a njegovo ubistvo i sve ostalo nakon toga je fikcija.

Tacno tako. Ona je spomenula na pocetku filma ako se dobro secam da bi
u sledecem zivotu htela da bude leptir. Jos jedan od nacina na koji to moze da se protumaci, posto je i ziva i mrtva (jer leptir, jelte) je da su ostavili prostora i reinkarnaciji kao ultimativnoj utehi svih religija. Ona, iz dva razlicita zivota.
Ili mozda usled uboda u stomak pocinje da vidi kraj koji se priblizava referencom na leptira.

Mozda je ipak film u dobroj meri ispunio svoj potencijal 😁

Neko je okačio "Dont Be a Menace 1996" 1080p BluRay X264. Ljudi, ponovo se smejah iz celog srca. To je bilo vreme kada smo se ložili na crnačke komedije. Preporuka za razbibrigu i neko bezbrižno detinjstvo :)

Kulminacija je zakazala u odnosu na prethodno u filmu.
Nije ni moglo drugačije, da bi scenaristi napravili jasan nedvosmislen i zadovoljavajući završetak to bi značilo da su pronašli odgovore na suštinska pitanja na ove teme.
A to neće da se desi verovatno nikad, a sigurno ne u Holivudu.

Pokusao da odgledam Heretic(2024), ali nisam izdrzao ni sat vremena
uz ogroman trud
Nedinamicno, bez atmosfere, gluma devojaka cesto neprirodna u odnosu
na situaciju, pa mi vise deluje kao amaterski film
Nista ja tamo nisam video, sem par dobrih pesama
Cak i ta prica o religijama i njihovom uticaju je imala mozda potencijal
ali je sve to prezentovano na dosadan nacin

Isto pokusao Heretika ocekivao bar neko sektasenje i slicno ali samo smaraju.
Dobra gluma ali ja o religiji imam drasticno kvalitetnije diskusije s pijandurama majstorima i vozacima autobusa u lokalnom parku.

Još gore - ako nešto nisam voleo to je prevođenje originalnih naziva filmova/serija na naš jezik, što je u nekim situacijama izgledalo stvarno tragikomično.

Opasni penzioneri ahahhahah

Ovo je u fazonu tražili ste evo vam. Pa zar nije mogao engleski?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno