Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Sladak film Kluni je istovremeno snimao taj film i Betmena.

Kad smo kod Klunija Wolfs super zabava sa rupama koje su podnosljive. Nesto tipa gospodja i gospodin Smith.

Obnovih Alien trilogiju pre nego što odgledam Romulus, prva dva dela su umetnost horor Sci-Fi žanra, iako drugi deo puca na čistu akciju, treći deo daleko najslabiji.

Alien -- 8/10
Aliens -- 9/10
Alien 3 -- 6/10

The Count of Monte-Cristo (2024)

odlican, ocena kao na imdbu, mozda i malo veca, film sniman sa budzetom od 43 miliona, pokazao kako se dobar film moze snimiti sa relativno malo para. kamera, predeli vrhunski odradjeni, film traje 3h al nema praznog hoda i da je dosadan.

To je taj. Meni je ok, mada se slabo sećam. Meni je trojka bolja, ali mozda jer mi je to prvi Alien film.

Četvrti je "Resurrection" i njega se ne sećam skoro uopste, kad ga odgledam javljam utiske.
Od cele franšize (ne računajući Romulus) jedino Covenant nikad nisam gledao.

Nadam se da si samo directors cut verzije gledao.

The Count of Monte-Cristo (2024)

odlican, ocena kao na imdbu, mozda i malo veca, film sniman sa budzetom od 43 miliona, pokazao kako se dobar film moze snimiti sa relativno malo para. kamera, predeli vrhunski odradjeni, film traje 3h al nema praznog hoda i da je dosadan.
Jel se pojavio negde online? Gledao letos u bioskopu, valjalo bi odbnoviti ga sa ženom.

ima ga na apple tv, a izasao je i bluray, a verujem da ce biti i na hbo max uskoro a mozda i nece jer nije jos bio u usa, franuski film je pa ono nije toliko popularan, vidim da ce da ga puste u usa u bioskopima u decembru
United States December 20, 2024
Germany January 23, 2025

Monte Cristo vrlo dobar, tri sata al dobrih tri sata na francuski način, što mu opet daje neku čar.
Meni je još onaj iz 2002 u sećanju kao dobar film.

Nadam se da si samo directors cut verzije gledao.

Nisam, nisam ni znao da imaju Director's Cut verzije, sad sam baš gledao scene na YT iz te verzije, šteta što su uopšte i brisane za Theatrical Cut.

Sinoć sam odgledao i Alien: Resurrection, nisam mnogo očekivao ali mi se film svideo, svakako bolji od trećeg dela. 7/10

The Martian
Pročitala sam knjigu odavno i jako mi se dopala, pa sam izbegavala da pogledam film. Međutim, odlično su ga snimili. 8/10

Anatomy of a Fall
Fantastičan film. Gluma, režija, dijalozi, sve je na visokom nivou. Dva i po sata mi je proletelo. Videla sam da ste ga hvalili ovde, tako da sam ga odgledala na vašu preporuku. 9/10

Past Lives
"Prošli životi" iliti žal za domovinom, izgubljenim identitetom i nekim neproživljenim životom. Gluma je solidna, ali je film pomalo dosadan. Previsoka je ocena na imdb-u po mom mišljenju. 6/10

Trap
Teška glupost. 0/10

Pre par večeri pogledao ga po drugi put u životu. Ova verzija mi ostaje jedina koju sam ikad gledao, nikako da se nakanim da bacim pogled na verziju 2002.
Ovo najnovije neću gledati. Jednostavno me ne privlače reciklirana ostvarenja snimana u vremenu AI, CGI, Woke i njanjavaca koji nose telefon u klonju kad ne snimaju.
Ono što Tarantino reče za novu Dinu, misli kao da mi je pročitao.

Vilijams možda nije imao neke velike uloge u svom repertoaru, mada mu ne zameram jer mi jedan od onih cool likova uvek bio. Npr. "Deep rising" i onaj gde glumi nastavnika na zameni nisu najbolja ostvarenja ali su mi sasvim OK.
Ali ovde je pokidao. Ako ima neka uloga po kojoj ću ga pamtiti, poistovetiti, to je sigurno ova. George Berger rules! :cool:

Фантастичан Француски МОнте Кристо 8/10 и дебела препорука. Французи праве фантастичне филмове, понекад.
Уживали супргуа и ја 3 сата.

Nije los ni Monte Krsto sa mladjanim Kavilom i Kavizielom u glavnim ulogama...
ili to bese neki drugi film...

Morao sam da nadjem Tarantinovu izjavu o novim Dune-ma. Kao gledam sam Lincovu verziju iz 80tih i ne moram da gledam istu pricu ponovovo :LOL: koja gomila :poop:
Orginalnu verziju sam gledao dosta puta u tom periodu, zakacim je pre negde na HBO i meni je ono bukvalno negledljivo danas. Nove Dune su svetlosnim galaksijama ispred ...

Sa te vremenske distance ćeš da ukapiraš da je i ova nova adaptacija krš 😂

Ovo najnovije neću gledati. Jednostavno me ne privlače reciklirana ostvarenja snimana u vremenu AI, CGI, Woke i njanjavaca koji nose telefon u klonju kad ne snimaju.
izvini al veću glupost nisam pročitao, pogotovoo za novog Monte Krista.
Za novi Dinu ne bih komentarisao, to je tek posebna priča

Pre par večeri pogledao ga po drugi put u životu. Ova verzija mi ostaje jedina koju sam ikad gledao, nikako da se nakanim da bacim pogled na verziju 2002.
Ni ja nisam pristalica rimejka. Slazem se da nikad nece biti kao original. Ali francuska verzija Monte Krista je iznenadjujuce dobar. Produkcijski odlicno. Izgleda mnogo skuplje od 40+ mil koliko je ulozeno. A najskuplji je francuski film 2024 god. Glumacka ekipa solidna. Iako film traje 3h, film je veoma dinamican tako da vreme brzo proleti. Iako nije bas veran knjizi ne posmatram ga i ocenjujem kao "reciklazu".
Ocena 7.5/10

Da nisam pročitao komentare ovde, sigurno bih preskočio novu verziju Monte Krista, međutim stvarno je korektan i drži pažnju čak i ljudima koji su gledali ranije adaptacije ...

7.5/10

Nazad
Vrh Dno