Ja trenutno gledam The Bureau, takodje vrhunska serija sa spijunskom tematikom, nesto poput Homeland-a.The Capture prilicno dobra 2. sezona, produkciju su bas podigli, ima par rupa u prici koja je ultra moderna i aktuelna ali je generalno scenario lepo napisan i dijalozi su zanimljivi, gluma i kast su odlicni ( a kajmak ubija )... Preporuka.
na kojoj platformi?Ja trenutno gledam The Bureau, takodje vrhunska serija sa spijunskom tematikom, nesto poput Homeland-a.
Mada i prepuna nebuloza:Poslednja HoD epizoda najbolja do sada i to ubedljivo.
na kojoj platformi?
Poslednjih 2-3 nedelje sam pogledao :
Messiah - Dobra
Daredevil - Dobra
The Harper's Island - Onako
Mare of Easttown - Dobra
The Punisher - Dobra
Midnight Mass - Nije Losa
The Spy - Dobra
The Innocent - Super
The Chestnut Man - Dobra
The Night Manager - Super
The Night Of - Super
The Staircase - ...
And Then There Were None - Onako
Alcatraz - Steta pa nema nastavak
11.22.63 - Solidna
Archive 81 - Solidna
The Outsider - Nije Losa
When They see Us - Super
Ima li neko preporuku za jos neku seriju sto ima samo jednu sezonu ili max 2?
Nisu to neke bas nebuloze samo su sveli sto prostije da bude da se i maloumna raja ukljuci u radnju.Mada i prepuna nebuloza:
- Kol naivno i dečački misli da je princezi bitan za nešto više od bambusanja, i da je ona spremna da napusti sve da bi se sa njim potucala u izbeglištvu po nekim istočnim ostvima i vukojebinama,
- u svetu i okruženju gde svi imaju tajne koje ih čine ranjivim, svako o svojima tajnama trtlja na sva usta:
1) mešter valjda svima priča da je princezi doneo čaj ili ga bar nosa do njene odaje tako da to svi vide, pa čak i ćopavi maloumnik,
2) Kol se jada i sve priznaje kraljici koju praktično i ne poznaje, time sebe čini ranjivim i podložnim njenim ucenama,
3) pederaš budućoj ženi ne skriva svoje sklonosti, a ni ona njemu,
- svako svakom preti bez posledica, tako Rojs preti Deamonu za kraljevom trpezom (koji kakav god je, brat je najmoćnijeg čoveka u poznatom svetu, a uz to i prvoklasni krvolok i ludak), i nikom ništa,
- nije mi jasno zašto je Kol nasrnuo na pederaševog dečka na zabavi, a još manje mi je jasna reakcija belih plaštova koji u gunguli nisu radili ništa, a ponajmanje štitili princezu i budućeg joj muža,
- takođe mi nije jasno kako je moguće da se Kol šetka slobodno (doduše sa suicidnim namerama) nakon što je na očigled svih bez jasnog povoda iskasapio bitnog člana pederaševe svite,
CGI i dalje briljira, one scene na brodovima kao da je u paintu rađeno...
Nije na amazon primena Amazonu, koliko sam mogao da vidim
Ovo što pišeš je iz knjige?Nisu to neke bas nebuloze samo su sveli sto prostije da bude da se i maloumna raja ukljuci u radnju.
Kol je pederasa smrtno ranio na turniru, ovde su hteli da ustede na svemu tome pa je izbilo makljanje na svadbi. Verovatno mu je sareni rekao "setali smo u subotu" i ovaj popizdeo.
Nadam se da do sad stede na CGI a da su za krljanje odresili kesu posto sam siguran da Dance pocinje negde ep8-9. Verovatno ce biti Vhagar VS Arrax pre kraja sezone.
Kao i sa mnogim stvarima vezanim za ovu seriju, zažmuri na oba oka.. Timeline je bas mnogo kompresovan. Veoma lose je to sto su neki Ljudi predstavljeni rano, a njihov zivotni vek je kratak i ne mozes imati neki veliki time jump cak i da hoces. Tako da pretpostavljam da ce citava serija biti smestan umesto npr. na 1000 godina biti maksimalno 100 god.Ja samo ne mogu da pohvatam timeline u tRoP.Ar-Farazon je napao Saurona oko SA 3260. Zarobio ga i odveo na Numenor. Tu je all went to shit i Sauron ga ja iskvario i pokvario, pa je ovaj napao Undying lands i Eru ih je obrisao sa lica zemlje. I njih i Numenor. To je bilo oko SA3300.
Sa druge strane, Elrond i Kelebrimbor u to vreme tek prave toranj u kojem ce da se prave prstenovi, a Sauron je izvrsio otvorenu invaziju na Eregion oko SA1700, ubio Kelembrimbora, uzeo (neke) prstenove itd.
A u seriji je sve to prikazano kao da je vreme isto, samo se lokacije menjaju.
Pa su, ili kopmresovali sve, ili su "gone full Witcher season one" i pobacali sve totalno nekoherentno i ne sukcesivno...
A sta ti pričaš dečko?!
Ja sam pisao o ljudima, a ne o vilenjacima. Odgovorio mu na konstataciju vezanu za ljude koji moraju da budu oduševljeni vilenjacima. Ccc...
Citaj malo!
@Čika_Kure je sve potanko objasnio ono o čemu je mene mrzelo da pišem.Mada i prepuna nebuloza:
- Kol naivno i dečački misli da je princezi bitan za nešto više od bambusanja, i da je ona spremna da napusti sve da bi se sa njim potucala u izbeglištvu po nekim istočnim ostvima i vukojebinama,
- u svetu i okruženju gde svi imaju tajne koje ih čine ranjivim, svako o svojima tajnama trtlja na sva usta:
1) mešter valjda svima priča da je princezi doneo čaj ili ga bar nosa do njene odaje tako da to svi vide, pa čak i ćopavi maloumnik,
2) Kol se jada i sve priznaje kraljici koju praktično i ne poznaje, time sebe čini ranjivim i podložnim njenim ucenama,
3) pederaš budućoj ženi ne skriva svoje sklonosti, a ni ona njemu,
- svako svakom preti bez posledica, tako Rojs preti Deamonu za kraljevom trpezom (koji kakav god je, brat je najmoćnijeg čoveka u poznatom svetu, a uz to i prvoklasni krvolok i ludak), i nikom ništa,
- nije mi jasno zašto je Kol nasrnuo na pederaševog dečka na zabavi, a još manje mi je jasna reakcija belih plaštova koji u gunguli nisu radili ništa, a ponajmanje štitili princezu i budućeg joj muža,
- takođe mi nije jasno kako je moguće da se Kol šetka slobodno (doduše sa suicidnim namerama) nakon što je na očigled svih bez jasnog povoda iskasapio bitnog člana pederaševe svite,
CGI i dalje briljira, one scene na brodovima kao da je u paintu rađeno...
To ce biti u drugoj sezoni, sad ce samo da pocnu.@Čika_Kure je sve potanko objasnio ono o čemu je mene mrzelo da pišem.
Dobro je da je počelo makar nešto da se dešava. Bilo bi dobro kada bi ovu sezonu završili obračunom brata i sestre i nekom epskom bitkom (mad u to čisto sumnjam) i završili time što brat zaseda na presto.
Ma znam, više je bila referenca na njegov ograničen radijus kretanja zbog ćopavosti i teškoće pri govoru, a i pored toga je sve stigao da vidi i čuje... Vidi se da je lasica.Ovde si se zezno, taj je sve samo ne maloumnik![]()