Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

pinocio

Slavan
Učlanjen(a)
19.01.2009
Poena
265
Kad smo kod domacih serija,sta fali Zigosani u reketu i Ubice mog oca? Gledao bi ih i dan i noc.. naravno ne bih reprizirao (nikad to ne radim ni sa serijama ni sa filmovima)

Shomi22

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2013
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Alienware Area-51m
Tablet
iPad Pro M1 12,9” (2021)
Mobilni telefon
IPhone 12 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Odgledao jednu dobru postapokaliptičnu SF mini seriju Station Eleven.
CC7087C8-80C4-467B-908D-6A897776DD6B.jpeg
Serija nudi trenutke melodrame, crnog humora, nadrealnih momenata kao i neočekivanih zaokreta sa izuzetnom glumom, odlično izgrađenim likovima i jednako dobrom scenografijom. Možda nekome na momente bude ”dosadna”, kao recimo mojoj ženi (kako kaže, mučila se se da je odgleda), valjda imamo različit pogled na umetnost, ali što se mene tiče, remek-delo.

Poslednja izmena:

Gileb

Cenjen
Učlanjen(a)
14.03.2015
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
ideapad 700-15ISK
Mobilni telefon
Redmi Note 9
Pametni uređaji
Mi box 3, EON SDMC,Mi stick 4k,uca-bi60r
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Al scena kad Zivota pita Bogoljuba zasto su ga otjerali sa prethodnog posla, a ovaj kaze, jer je krao alat, a onda mu ipak da posao u radionici. Danasnji scenaristi nisu ni blizu da razmisljaju o takvim drustvenim tokovima.
Najbolja scena u seriji je kad Bata dolazi kolima kod Zivote posle Tanje Boskovic. Svaki put kad vidim tu scenu ja se zacenim od smeha. Skoro sam citao da su Sotra i pravi Zovota pisali scenario za seriju.

VLaK

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poena
235
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Matična ploča
ASUS TUF gaming b550 e
RAM
16 + 16
GPU
RX 6700 XT
Storage
256 M2 + 500 + 1000
Zvuk
integrisan
PSU
ASUS ROG Strix 850 W
Monitor
Benq 22
Laptop
Asus Vivo Book 15
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dragiša Krunić se zove čovek, pardon automehaničar. :)

Zoza

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2006
Poena
405
Moja oprema  
Laptop
Lenovo B590
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
Realme 7 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet

Malo drugačiji superheroji, meni ok, 7/10.

OZZY83

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
465
Prva epizoda HALO serije je izvrsna. Od kostima do efekata do glume. Zaista sam pozitivno iznenađen.
Da, zaboravih da spomenem ovo oko kostima koji su odradjeni verovatno najbolje od svih sf koje sam ikad video. Nije radjen cgi, potpuno je fizicki napravljen i prilagodjen glumcima. Kapa dole do poda za ovakav trud.

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
545
Gde ima da se gleda?

vemiessubdentem

Poštovan
Učlanjen(a)
30.12.2020
Poena
85

Ocena 6, gubljenje vremena.

Kako mi fali neka Sci-Fi serija koja ce vise imati uverljivu pricu o svemiru(ne mislim na zakone fizike) nego na neke besmislne i bezbrojne situacije gde se glavni likovi izvlace iz svih mogucih situacija, a da ne pricam o gomili bespotrebnih dijaloga.

GSM

Slavan
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poena
330
Pogledao i ja sinoc Halo. I meni se svidja prva epizoda, nadam se da ce u tom pravcu i nastaviti. Pogotovo sto sam pre toga gledao dve epizode Star Trek Discovery, koja mi je bila nekako bolja u pocetku, a sad me iskreno nesto smorila.

A za ljubitelje Halo, evo ovde i odgovarajuce obuce :)

Poslednja izmena:

Shomi22

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2013
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Alienware Area-51m
Tablet
iPad Pro M1 12,9” (2021)
Mobilni telefon
IPhone 12 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Starstruck, ko voli komediju, ima moju preporuku!
Pravo osveženje posle dužeg vremena.
8BE53061-E916-4BA3-AB85-FBDD9F324A43.jpeg

shamanNS

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2007
Poena
915
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 9T
Pristup internetu
  1. Optički internet
Gleda li neko "Pachinko" (a da je čitao knjigu)?

Shomi22

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2013
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Alienware Area-51m
Tablet
iPad Pro M1 12,9” (2021)
Mobilni telefon
IPhone 12 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Odgledao prvu epizodu, odlična. Vrhunski odrađeno po svim aspektima i što se mene tiče obećava. Verujem da će ti se dopasti pa slobodno kreni, a što se većine tiče, mrka kapa.
Svakako ću je sa zadovoljstvom odgledati, a knjigu nisam čitao.:(

shamanNS

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2007
Poena
915
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 9T
Pristup internetu
  1. Optički internet
a knjigu nisam čitao.

Zato ti je i odlična :D :D
Ja sam knjigu čitao i pogledao sam juče sve 3 "emitovane" epizode... i plitko je to do maximuma. Za sad makar je toootalno nebitan aspekt u seriji da su u pitanju korejci hrišćani, i da je ta činjenica dodatni motiv za ugnjetavanje i ponižavanje od strane japanaca.
A po komentarima po socijalnimi mrežama i ostalim destinacijama pokazuje se po ko zna koij put da ljudi više ne prave razliku između visokobudžetne produkcije / "lepo izgleda" i kvalitetne serije sa u potpunosti "3D" / realnim likovima. Plus ponovo uočavam taj moderni fenomen u US da kad se rade adaptacije knjiga scenaristi kao da podrazumevaju da gledalac kreće da gleda seriju sa finom količinom predznanja... tj pitam se kako neko na osnovu stvari iznetih u seriji može da pohvata šta se dešava, ko je kome šta i koje su motivacije tih likova.

Mene kad sam posle gledanja 3 epizode otišao da prozujim po netu i pročitao da na kraju autorka knjige nije bila producent serije (a najavljeno je da će biti) i da nema nikakve veze više sa tom adaptacijom uopšte nije iznenadila.

mwsavko

Cenjen
Učlanjen(a)
18.10.2014
Poena
175
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core 2 Quad Q9650 3.00 Ghz & Cooler Master Hyper TX3 EVO
Matična ploča
Asus P5QL Pro
RAM
Kingston HyperX DDR2 8GB
GPU
AMD Radeon RX 560 4 GB GDDR5 SDRAM 128-bit
Storage
Hitachi 500 GB + Hitachi 320 GB
PSU
FSP SP500-A 500W
Kućište
Codegen Briza 6099 Black
Monitor
LG 24MKBK400H
Miš & tastatura
Genius NetScroll 120 & A4Tech KB-28G
Ostale periferije
Xiaomi Mi Box S
Laptop
Toshiba Satellite C855-1UK
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 8t
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Isto tako upropastise i Isaac-a Asimova.
Imas dobar "materijal" i.... ne uradis nista.

dzonihsv

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
695
Da su skratili i spakovali u 5-6 epizoda maks. i bilo bi nešto. Razvukli su previše filovanjem. Ovako od svega onoga što uložiše i kako izgleda..., prosečna serija u vr' glave.

Blaham

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2010
Poena
285
Ja čitao i pročitao na tvoju preporuku.
Vrhunska knjiga.
Neću da kvarim knjigu serijom ukoliko je neki koncenzus da je đubre...

Koncenzus je da nije njesra.

pinokio.jpg

Shomi22

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2013
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Alienware Area-51m
Tablet
iPad Pro M1 12,9” (2021)
Mobilni telefon
IPhone 12 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Baš tako. Činjenica je da smo postavili visoke kriterijume na osnovu filmova i serija iz ranijeg perioda i posle dužeg vremena kad se pojavi ovako nešto, a u mom slučaju neengleskog govornog područja, budem malo i pristrasan. Ako uzmemo u obzir da je korejska serija, pri tom drugačija (nema super junaka i zombija), dođe mi ko osveženje. Slažem se da nije visokobudžetna produkcija kako reče @shamanNS, ali s druge strane za njih i jeste, pa dođe kao osveženje. Sreća što nisam čitao knjigu, verovatno bih i ja bio razočaran, a ovako imam šta da gledam u narednom periodu. Nažalost, očekivanja sam odavno smanjio, pa imam čemu da se obradujem. Videću kako teče, kad odgledam dalje, ali sve u svemu nikako nije “njesra”, bar mi je to prvi utisak.:)
Davno je prošlo vreme kad sam tražio dlaku u jajetu, pa mi je sada i Dexter: New Blood odličan, iako je daleko ispod proseka u odnosu na prvog, tj. neuporedivo lošiji, da ne kažem “smeće”.;)

Poslednja izmena:

Blaham

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2010
Poena
285
Pogledao sam prvu epizodu i mogu reći da je veoma prijala.
Ono što je interesantno, pošto sam je gledao preko AppleTV+ naloga, da su koreanske delove titlovali žutim a japanske delove titlovali plavim slovima, čisto da mi gledaoci znamo kojim jezikom pričaju. Titlovanje različitim bojama su i kratko najavili pre početka epizode.

Shomi22

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2013
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Alienware Area-51m
Tablet
iPad Pro M1 12,9” (2021)
Mobilni telefon
IPhone 12 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Primetio sam, to je u poslednje vreme postala neka fora, recimo engleska serija, prevod ide normalno, pa kad neko priča španski onda ga stave u zagradu, ili još gore stave zvezdice ispred i iza titla. Lično sam protiv toga, prevod je prevod, koji god jezik da je u pitanju. Ne vidim razlog da mi neko naglašava da je drugi jezik u pitanju, pošto to svako čuje, a pri tom te zagrade otežavaju čitanje i zamaraju gledaoca. Doduše, u ovom slučaju, teško da bi razlikovao korejski i japanski, ali svejedno. Nebitno.

Vrh Dno