Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

^
Nisi treba, baš sam se spremao za dugu sezonu :) ali takav sam utisak imao i sa prvom sezonom...
I dobro došao ponovo!

Nisam bio provalio da li se @shamanNS obratio na moj post gde sam usputno pomenuo šta trenutno gledam, sa pitanjem - a zašto nisi gledao original? Pošto se nekako pitanje odnosilo i na post nakon mog, nisam obratio pažnju, da bih tek nakon odgledane druge sezone shvatio da je ovo rimejk belgijske serije Clan, s tim da ova originalna verzija ima samo jednu sezonu.

I isto mi se dešavalo kao i sa serijom The Killing, gde sam prvo pogledao američki remake, neznajući da u tom trenutku postoji originalna verzija serije, koja me tako dobro odradila (ne baš do kraja), tako da original seriju nisam imao nameru da pogledam. Jednostavno, previše dobro, da bih ponovo prošao kroz sve isto, samo od drugih (originalnih) kreatora. Tako da i sa ovom serijom ostaje isto.
Morao sam pogledati ponovo prvu sezonu koju iskreno, nisam doživeo kao prvi put, pa sam morao i korigovati maksimalno datu ocenu, ali smatram da je druga sezona za klasu dinamičnija od prve, naravno sa nekim momentima koji su mi zasmetali, najviše u delu repetitivnih komičnih situacija i trapavosti u prezentaciji određenih delova koji mogu zasmetati onima koji traže dublji crni humor ili realniji deo priče, ali smatram da su te moje mane zanemarljive u poređenju sa užitkom koji serija pruža.
Tako da mi za sada, ova serija baca negde do 8/10

Nisam bio provalio da li se @shamanNS obratio na moj post gde sam usputno pomenuo šta trenutno gledam, sa pitanjem - a zašto nisi gledao original?
Ja sam relativno skoro valjda beše pitao nekoga što gleda The Agency a ne original francusku?

Edit: Da, dobro se sećam:

https://forum.benchmark.rs/threads/poslednje-odgledane-serije-2024.499190/post-7357866

Clan sam gledao i spomenuo prošle ili pretprošle? godine (kad je već emitovana prva sezona Apple serije), kao argument zašto neću ni da pokušavam da gledam remake. Elem Clan je đubre od serije 😂😂😂
A pride sam spomenuo da mi je taj glumac u Bad Sisters prilično antipatičan, iritantan.
A taj lik u Clan je već apsurdno nerealističan u svom ponašanju i motivaciji, tako da... za mene je Bad Sisters instant skip. Dodatna potvrda te odluke je došla kad sam čuo da će da ima i drugu sezonu. Nema taj "koncept" lufta da se toliko razvlači.

Poslednja izmena:
Citiracu Tarantina od pre 20 dana:
"Nijedna serija nikada ne moze da bude dobra kao film"

Silo, From, Severance... sezone posle prve = sapunica.
A i uopste, nijedna misterija serija nije dozivela taj hajp kao sto je mozda Lost doziveo prvih 2-3 sezone, sve ostalo recycle bin.
To je tad bilo novo pre 20 godina, ti klifhengeri, sada je to recept tj. pitch za prodaju streaming servisima.
I nikad, ili jako retko, diliveruju posle!

Volim (mini) TV serije cija se radnja zavrsava u prvoj sezoni.
Ostalo, sto se razvlaci na vise sezona, je u 90% slucajeva ocena na konto pilot epizode... krshh i vec vidjena sapunica.

EDIT: kod serija zadnji cin mozes da razvuces kao mocarelu na pici, do beskonacnosti... dokle god studio/servis placa...
Kod dobrog filma moras da sve spakujes, od pocetka pa do kraja, u 120-180 min.

Poslednja izmena:
Citiracu Tarantina od pre 20 dana:
"Nijedna serija nikada ne moze da bude dobra kao film"

Silo, From, Severance... sezone posle prve = sapunica.
A i uopste, nijedna misterija serija nije dozivela taj hajp kao sto je mozda Lost doziveo prvih 2-3 sezone, sve ostalo recycle bin.
To je tad bilo novo pre 20 godina, ti klifhengeri, sada je to recept tj. pitch za prodaju streaming servisima.
I nikad, ili jako retko, diliveruju posle!

Volim (mini) TV serije cija se radnja zavrsava u prvoj sezoni.
Ostalo, sto se razvlaci na vise sezona, je u 90% slucajeva ocena na konto pilot epizode... krshh i vec vidjena sapunica.

EDIT: kod serija zadnji cin mozes da razvuces kao mocarelu na pici, do beskonacnosti... dokle god studio/servis placa...
Kod dobrog filma moras da sve spakujes, od pocetka pa do kraja, u 120-180 min.
Severance, druga sezona krece 17 januara !? ... a i From nije za poredjenje, posle 2 epizode ti bude lose, ne mora da se ceka druga sezona ;)

Severance je misterija u nacelu, jel mislis da ce biti nesto bolja od nabrojanih?
Pre godinu dana sam napisao da nista ne ocekujete od From , Silo i Severance novih sezona, daj boze da sam samo 66% u pravu 😅
Samo jos jedna sapunica... koju ce da razvlace kao cikrus frika po vasarima...

Ne bavim se predikcijama, sacekacemo drugu sezonu regularno za Severance

Ja sam relativno skoro valjda beše pitao nekoga što gleda The Agency a ne original francusku?

Edit: Da, dobro se sećam:

https://forum.benchmark.rs/threads/poslednje-odgledane-serije-2024.499190/post-7357866

Clan sam gledao i spomenuo prošle ili pretprošle? godine (kad je već emitovana prva sezona Apple serije), kao argument zašto neću ni da pokušavam da gledam remake. Elem Clan je đubre od serije 😂😂😂
A pride sam spomenuo da mi je taj glumac u Bad Sisters prilično antipatičan, iritantan.
A taj lik u Clan je već apsurdno nerealističan u svom ponašanju i motivaciji, tako da... za mene je Bad Sisters instant skip. Dodatna potvrda te odluke je došla kad sam čuo da će da ima i drugu sezonu. Nema taj "koncept" lufta da se toliko razvlači.
Ipak se odnosilo na drugu seriju i post, ali kao da se odnoslio i na Bad Sisters. Sada se nešto kroz malgu sećam da si pomenuo taj Clan, mislim da ima dve godine tome i teško da bih pogledao BS da sam ranije naleteo na tvoj post u vezi Clana, ali isto tako bih napravio veliku grešku da je nisam pogledao.

Jeste taj lik (Claes Bang) izuzetno iritantan bio u prvoj sezoni, ali ujedno mi je bio i sjajan, a u drugoj sezoni iako (iz razumljivig razloga) ne glumi, postoji čitava lepeza sjajnih sporednih likova, osim sestara, koji su svojim humorom suptilnih gestova ili neverbalnom komunikacijom upotpunili seriju već obeleženu sa rolerkoster pričom.

edit: A ovo za razvlačenje... BIo sam istog mišljenja, ali čudo je gde sve to može da ode.

ali čudo je gde sve to može da ode.
Daaa, mogu i da na naprave antologiju, pa da imaju ugrađeni izgovor zašto da cepaju istu matricu uz minimalne varijacije od sezone do sezone.

Ja nešto razmišljam da li je prošlo dovoljno godina da repriziram The Knick 😁

Твин Пикс, заједно са филмовима , и трећом сезоном, је далеко бољи од 98 посто свих других филмова.

А радник у видео клубу никако није меродаван за процену уметничке вредности кинематографије.
Успешан компилатор - да. Аутор - никад.

1736269850120.png

Poslednja izmena:
Stvarno odlicna serija 9/10
Sto je najgore morao sam da searchujem na MAXu da bih dosao do nje, nije mi nudjena na prvoj strani, da je niste ovde hvalili ne bih ni znao za nju. Tako da hvala svima na preporuci.

Svidela mi se atmosfera i lik Pingvina. Serija vise poceca na neki svet Martina Skorsezea nego na super herojski svet. Serija je kreirala zaseban univerzum unutar Betmenovog univerzuma.
Bas bih voleo da ista ekipa nastavi sa snimanjem u ovom specificnom tonu, bilo bi mi nadrealno da u celu pricu upliva Betmen, doziveo bih ga kao stranca.

Jos bi zanimljivije bilo da sledecih par sezona posvete drugim zlikovcima i koskanjima izmedju sebe pa da se tamo u nekoj petoj sezoni tek pojavi Betmen i krene sa mrsenjem racuna u Gotamu. Tako bi cela serija dobila smek Game of Thronsa a Betmen bi bio dozivljen kao White Walker.

Vidim na IMDBu da je u pitanju mini serija tako da od svega ovog verovatno nista. Sve u svemu svaka preporuka za Pingvina.

А радник у видео клубу никако није меродаван за процену уметничке вредности кинематографије.
Успешан компилатор - да. Аутор - никад.

Ko, Tarantino?
Mislim da je obrnuto ispalo... Meni je generalno njegov ukus neobican, mada cini mi se da preferira manja ostvarenja van mainstrema :)

Неотесани лопов. Видеоклуб, грајндхаус + стрип укус.

Бергман, Бергман... а не звона и блаворци ...

Одличан је Мичел комичар. Требало би да ваља...

American Primeval, posle prvih 5 minuta... ako će ovako da trese kamera, nema šanse da odgledam ni prvu epizodu

Dina, serija o ženama, sad završio.
Sve glumice, Mark Strong, Travis Fimmel, CGI.. sve uverljivo, radnja takođe...

Meni najbitnije: mračna atmosfera, plus mračni kadrovi/osvetljenje, a sve to u miljeu SF-a, 5+.

Voc not tu lajk! 😊

Poslednja izmena:
Rts je skoro počeo sa prikazivanjem serije Yellowstone. Čini mi se da je za Božić bila prva epizoda.

Nista ne gledam u poslednje vreme i nesto me navelo da posle 13 godina pustim Breaking Bad ponovo (da bude nesto novo, stavio spanski titl da ucim jezik bar usput). I toliko me opet uvuce, da ne mogu da ostavim, evo skoro sve pogledao.

Rts je skoro počeo sa prikazivanjem serije Yellowstone. Čini mi se da je za Božić bila prva epizoda.
Juce uhvatio 20 minuta 4 epizode, sunce ti poljubim više se desilo nego u nekim serijama za 2 sezone. Definitivno ću da porazmislim ponovo o gledanju Yellowstone pošto nisam ljubitelj žanra.

Kvari utisak drugi deo poslednje sezone. Zbrzan i loš kraj, ali generalno jedna od serija za preporuku.

Juce uhvatio 20 minuta 4 epizode, sunce ti poljubim više se desilo nego u nekim serijama za 2 sezone. Definitivno ću da porazmislim ponovo o gledanju Yellowstone pošto nisam ljubitelj žanra.
Meni već dugo vremena na listi za gledanje, sad ću taman da je ispratim.

Vezano za taj serijal imate serije 1883 i 1923, one su jos malo jače pa da se zavoli i taj žanr 😃

1883 dobra
1923 može i da se preskoči ako ne snime drugu sezonu.

Nazad
Vrh Dno