Star Trek: The Next Generation
Završila sam prvo repriziranje i sigurno neće biti poslednje. Fantastična serija, ali i dalje smatram da je malo lošija od DS9 i Voyager-a.![]()
Звездане стазе: Следећа генерација (TV Series 1987–1994) ⭐ 8.7 | Action, Adventure, Drama
45m | TV-PGwww.imdb.com
Voyager izvlači doktor, on je prejak likI meni je Star trek TNG sa Picardom najbolji i najkvaliterniji serijal iz ST univerzuma. Dobri su mi i DS9 i Voyager, mada Voyager tek dolaskom Džeri Rajan (7of9) postaje ono pravo. Do tada je baš tanka priča. Činjenica je da u sva tri serijala prve sezone nisu bile na potrebnom nivou, ali su bar služile za razvoj likova. Enteprise je obično američko nje*sra, Discovery može prolaznu ocjenu da dobije ali nategnuto, Picard je čista nostalgija i tu ne mogu biti objektivan. Ali Strage New World je već vraćanje ST korijenima i meni se lično sviđa. Naravno, van konkurencije je Originalna serija sa Kirkom i Spokom, jer iako ju je vrijeme pregazilo tehnički, radi se o vanvremenskom klasiku, kao začetniku jednog žanra i jedne franšize koja kako tako i dalje ima prođu iako su dani slave bili još u periodu kraja 80ih i u 90im.
TOS je meni najgora ST serija bez obzira na to što je začetnica franšize. Da sam počela prvo nju da gledam, tačno bih batalila sve i propustila bih dragulje poput TNG, DS9 i VOY. TOS sam, hvala Bogu, odgledala poslednju i to na jedvite jade i samo zato što sam već zavolela ST univerzum. Jeste da je snimana 60-ih, ali ono je stvarno bilo mučno gledati. Gluma nije na zavidnom nivou, scenografija je smešna, ženski likovi su potpuno podređeni da ne kažem nešto drugo, svi likovi komplet su nerazvijeni osim Kirka i donekle Spoka. Više im služe kao statisti nego kao glavni junaci. Apsolutno ništa se ne saznaje o njima, mada se da naslutiti da Skoti ima problem s pićem. 😄 Kirk u svakoj epizodi juri drugu ženu i tako u krug. 😄 Ima i dobrih epizoda koje su mi se dopale da ne bude da ništa ne valja. Ostale su mi u sećanju Balance of Terror, A taste of Armageddon, All Our Yesterdays. Ima sigurno još par dobrih kojih se sad ne mogu setiti. Spok je isto odličan. On je još jedan razlog zašto sam izgurala seriju do kraja. Ali kad se sve sabere, ostavila je loš utisak i sigurno je nikada neću ponovo gledati iako je još uvek čuvam u kolekciji. E sad, filmovi su se popravili na ovim poljima i dopali su mi se, mada nisam još odgledala sve. Mislim da sam samo prva tri, tako da ću morati uskoro i ove preostale.Enteprise je obično američko nje*sra, Discovery može prolaznu ocjenu da dobije ali nategnuto, Picard je čista nostalgija i tu ne mogu biti objektivan. Ali Strage New World je već vraćanje ST korijenima i meni se lično sviđa. Naravno, van konkurencije je Originalna serija sa Kirkom i Spokom, jer iako ju je vrijeme pregazilo tehnički, radi se o vanvremenskom klasiku, kao začetniku jednog žanra i jedne franšize koja kako tako i dalje ima prođu iako su dani slave bili još u periodu kraja 80ih i u 90im.
The Orville je svakom sezonom sve bolji. Čini mi se da su najavili i četvrtu sezonu.Jel ko gledao orville ? Meni je skorz ok
joj ovo stvarno jeste tako, ubio sam se razmisljajuci sta je yeoman kad sam prvi put cuo za tu "titulu"ženski likovi su potpuno podređeni da ne kažem nešto drugo
Apsolutno. Služe da mu nose fejzer, budu ljubavne partnerke, i slično. A o Uhuri saznasmo više iz jedne SNW epizode nego iz tri sezone TOS-a. 😄joj ovo stvarno jeste tako, ubio sam se razmisljajuci sta je yeoman kad sam prvi put cuo za tu "titulu"
Zaboravih, meni je skroz ok i star trek strange new worlds
Eh da, kad smo kod Boimlera uskoro izlazi kompletna sezonaOna crossover epizoda sa Lower Decks mi je bila genijalna. I mjuzikl epizodu sam sa uživanjem gledala, ali ja i volim mjuzikle.
Jel ko gledao orville ? Meni je skorz ok

Najjace kad propušiBortus najjaci lik
Nisam to znaoŽao mi je što će biti poslednja.
Nisam gledao trecu sezonu OrvilaPogledajte prilog 467723
Bortus najjaci lik 😄
Dobar je The Orville, ali meni se vise svidjaju prve dve sezone ili bih mozda cak prvu izdvojio (ne secam se) jer su bile vise na zezanciju, dok je treca previše ozbiljna i krenula je da ide nekim putem koji mi se bas i ne sviđa previše.
Razumem da je MacFarlane oduvek sanjao da režira nešto kao Star Trek (ili tako nešto) i sve je to ok, ali previše je otišao u dramu i previše propovedanja, a rekao bih i političke korektnosti.
Zapravo, kad malo bolje razmislim, serija ide istim putem kojim je otišao Ted Lasso.
I ne čusmo kako peva My Heart Will Go On.Pogledajte prilog 467723
Bortus najjaci lik 😄
Dobar je The Orville, ali meni se vise svidjaju prve dve sezone ili bih mozda cak prvu izdvojio (ne secam se) jer su bile vise na zezanciju, dok je treca previše ozbiljna i krenula je da ide nekim putem koji mi se bas i ne sviđa previše.
Razumem da je MacFarlane oduvek sanjao da režira nešto kao Star Trek (ili tako nešto) i sve je to ok, ali previše je otišao u dramu i previše propovedanja, a rekao bih i političke korektnosti.
Zapravo, kad malo bolje razmislim, serija ide istim putem kojim je otišao Ted Lasso.
Joj jeste, to i kad pusti brkove.Najjace kad propuši
Da, najavili su da će biti ovo poslednja sezona. Nadam se da će makar dobiti dobar završetak kakav zaslužuje. Naziv poslednje epizode je The New Next Generation, pa možda padne neki spinoff.Nisam to znao
Pikard nije loš, ali nije onaj klasičan ST, više je kao Discovery. Poslednja sezona mi se najviše svidela, ali tome su doprineli i likovi iz TNG-a. Inače, najverovatnije će izbaciti i film Pikard, tako da će se ta saga nastaviti.Ima li još sta dobro na ovu tematiku da sam propustio osim stvari koje smo spominjali ? Filmove ST mislim da sam sagledao sve.
Kakav vam je picard novi ? Mene je pucala nostalgija ali me je malo smorila zadnja sezona, nisam je ni sagledao do kraja, nikakonda se natjeram
I ne čusmo kako peva My Heart Will Go On.![]()
![]()
100%Naziv poslednje epizode je The New Next Generation, pa možda padne neki spinoff.
nisam ni jedno od ovo dvoje, hvala na preporuci!Jesi gledao Prodigy? Ja sam samo prvu sezonu od trenutno dve. Jeste namenjena više deci, ali možemo i mi stariji da gledamo jer se pojavljuju likovi iz Vojadžera.
Ne znam da li ima još neka slična serija, ali mogu da ti preporučim The Expanse. Vrhunski SF. Možda si ga već i gledao.
Nema na čemu. Prodigy je dostupan na SkyShowtime, a za The Expanse će morati da radi 🏴☠.nisam ni jedno od ovo dvoje, hvala na preporuci!
Slažem se. Poslednju sezonu su zbrzali, moglo je još da se snima, a i trebalo je.The Expanse je dobar, doduše malo bezveze za dešavanja oko jednog lika pred kraj, da sada ne spojlujem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari