Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Topla preprouka za seriju Secret Level
Svaka epizoda je prica za sebe,a su izvukli iz mnogo poznatih igara i igrica. Epizoda traju oko 15 min i dobre su za one koji hoce nesto da gledaju,a da se ne razmislja nesto puno :)

Kako prodavati maglu i da to što duže traje? Za one koji ne znaju neka pogledaju seriju FROM. Lost sam izbjegao, ali me dočekao ovaj FROM. I posle druge sezone sam vjerovao da neću nastaviti sa gledanjem, ali... Prve dve sezone sam gledao u cugu, pa mogu reći da nisam znao o čemu se radi, ali za izgubljeno vrijeme na treću sezonu, sam sam si kriv. Ali bar sada znam da ću gledati i četvrtu sezonu. Tako da, traćite vrijeme na gledanje ove serije na sopstvenu odgovornost, nemojte reći da vas nisu upozorili :).

Iako Dark sa sezonom 3 jeste dostigao "jump the shark" fazu makar nije serija koja je prodavala maglu.

Slažem se ali 3 sezona odvaja lobanju od mozga na neugodan ali ipak zadovoljavajući način jer ipak se završi 😁

Gledaj Dark brate baš dobro znaš kako
Ako si na mene mislio, ja sam to odavno odgledao i slažem se. Jedna od najboljih serija na temu putovanja kroz vrijeme i vjerovatno najbolja njemačka serija. Babilon Berlin meni nije sjela, zato je ni nisam odgledao do kraja.
I zaokružena je cjelina, nema prodavanja magle, slažem se sa Magičnim Vjetrom iz vojvođanske prestolnice.

Samo 2 sezone i valjaju ;) Tj zavisi kako ko računa prvih 16 epizoda (ako se dobro sećam nekad od streaming platformi je to tretirala kao season 1).

Ja sam odgledao sve emitovano. Ali sledeću sezonu verovatno da neću gledati.

Zabavna glupa mozaknaispašu boza sa Vince blebetalom 6/10.

8/10

Retko kada se dohvatim serije koja je u toku sa emitovanjem, baš iz razloga što u taj paket ide i iščekivanje do sledeće epizode ili prevoda, navraćanje na prethodnu epizodu, a sve to radim i sa drugom sezonom Bad Sisters...

Mislio sam da ću uspeti u opis serije dodati nešto više od: "Radnja prati Catherine Ravenscroft, uspešnu i cenjenu televizijsku novinarku specijalizovanu za dokumentarne filmove. Njen rad je fokusiran na razotkrivanje skrivenih afera uglednih institucija."
Ova rečenica, koja inače stoji na IMDb-u, jedva da ima veze sa onim što ova vrlo složena narativna priča zaista nudi. Bilo šta drugo da dodam, otišao bih u spojlovanje pa ću ovde i stati. U stvari, možda i ne bih, ali smatram da se ovoj seriji treba prepustiti bez ikakvih drugih uvoda.

Dodao bih da je priča vrlo složena i narativna, koja obuhvata tri vremenske linije i različite persepektive pripovedanja kroz koju nas neutralni narator uvodi u priču, što je meni bilo vrlo izazovno za praćenje.
Što se tiče ličnog zapažanja (koje moram staviti u spojler)
odnosi se na Kejt, a to je da sam od početka priče, iako je sve ukazivalo na nju kao pasivnog krivca i za smrt i za neverestvo, nevezano za (ne)očekivani preokret na kraju, gde će ona ispričati svoju priču, iako je bila izložena kritici, odbacivanju, totalnom kenselovanju, u kojem se preteralo (a tu imam najviše i zamerki), ipak sam ostao uz nju, iako sam od početka znao da nosi na duši Jonathana u trenutku kada se borio za život

Da se osvrnem na glumačku postavu sa sjajnom Cate Blanchett, Sashom Baron Cohenom, Kevi Klineom i senzualnom Lella George (kakva ženska), ex ženom Šon Pena (mogao je tata da joj bude), ali moram pomenuti i vrlo mladog Louis Partridgea u ulozi mladog Jonathana gde je u pojedinim scenama bio baš efektan.

Slazem se.Odlicna serija.Vredi pogledati.

SurrealEstate (2021- )
1. sezona
kanadska serija, nije loša. prikazuje se na SciFi. ukratko: zamislite Supernatural+Ghostbusters u fazonu situiranih agenata za nekretnine
sezone traju po 10 epizoda i objavljuju se na 2 godine, stoga 3. sezona se očekuje iduće godine

Kako prodavati maglu i da to što duže traje? Za one koji ne znaju neka pogledaju seriju FROM. Lost sam izbjegao, ali me dočekao ovaj FROM. I posle druge sezone sam vjerovao da neću nastaviti sa gledanjem, ali... Prve dve sezone sam gledao u cugu, pa mogu reći da nisam znao o čemu se radi, ali za izgubljeno vrijeme na treću sezonu, sam sam si kriv. Ali bar sada znam da ću gledati i četvrtu sezonu. Tako da, traćite vrijeme na gledanje ove serije na sopstvenu odgovornost, nemojte reći da vas nisu upozorili :).

Lost je za ovo from super otkrivajuća serija.

Da ovako neko 3 sezone voza gledaoce to još nisam video a nagledao sam se svega.

Bilo mi je zanimljivo, i misterija i ambijent i sve. Posle prve sezone sam bio u fazonu ajde otkriće nešto u drugoj.

Posle druge sam bio u fazonu, ok, dajem šansu treću i to je to.

Posle treće sam u fazonu - djubre.

Koliko besmislenih, nasumičnih subplotova bez ikakvog smisla i objašnjenja, svaka čast, podvala veka.

Poslednja izmena:
@Yojinbo Nije top 3. Ok je serija, bez "modernih (US) trendova" ( iako je FX Productions koprodukcija).

Da prevedem 😁 tražio ti je top 3 ove godine da baci oko u suprotnom ode da sluša Boru Drljaču i plači mala plači.

Lost je za ovo from super otkrivajuća serija.

Da ovako neko 3 sezone voza gledaoce to još nisam video a nagledao sam se svega.

Bilo mi je zanimljivo, i misterija i ambijent i sve. Posle prve sezone sam bio u fazonu ajde otkriće nešto u drugoj.

Posle druge sam bio u fazonu, ok, dajem šansu treću i to je to.

Posle treće sam u fazonu - djubre.

Koliko besmislenih, nasumičnih subplotova bez ikakvog smisla i objašnjenja, svaka čast, podvala veka.
Batalih je cim sam video da misteriozno cudoviste koje rusi i cupa drvece dok se seta po dzungli nije ni zmaj, ni dinosaurus, ni king kong, nego jbni "obicni" polarni medved na tropskom ostrvu....

^
A to nije bio ni polarni medved.

@emaremare Napisah komentar pre nego što je @Yojinbo odradio izmene. Lako sad razumeti 😂😂

Uh... baš prelistah Trakt istorijat i ako je kriterijum tj uslov da budu serije koje su tek počele sa emitovanjem u 2024. jedva se skupio značajnije preko 3 komada da sam gledao : Say Nothing, Ripley, Presumed Innocent, Fallout, Shōgun i The Gentlemen.

Mislim mi je 2/3 godine otišlo na repriziranje serija a 1/3 na gledanja krša 😂
Čak su i dobre serije poput Slow Horses i The Bear ove godine imale dosta slabije sezone.

@shamanNS nisam gledao prve tri, dodaću na listu uz 100 years of solitude I A Gentleman in Moscow ..
Fallout i The Gentlemen... Onako... Može da prodje, ali nista posebno..

Shogun odličan, Pingvin i Arcane takodje.
Takodje i završetak Tokyo Vice je bio ove godine, meni bas legao...

Arcane takodje.
LOL 😂 Jedva završih prvu epizodu season 2. Zaboravih koliko tu ima angsty teenage cringe-a.

Fallout i The Gentlemen... Onako... Može da prodje, ali nista posebno..
Sve nabrojano je za mene manje više 7/10.
Ripley izgleda za 15/10 ali je baaaš previše spora i tematika mi nije zanimljiva ni najmanje.
Shogun sam stao na ep 6 jer nisam bio raspoložen za tako nešto.

Pingvin nisam gledao A Gentleman in Moscow ću verovatno pre da probam da čitam knjigu.

The Day of the Jackal (2024)

Meni licno najbolja "nova" serija ove godine.
Cista zabava i drzanje paznje, vise i ne trazim od serija.

mozda da je glavna glumica manje posecivala Mek.. pre i tokom snimanja..

LOL 😂 Jedva završih prvu epizodu season 2. Zaboravih koliko tu ima angsty teenage cringe-a.

Sve nabrojano je za mene manje više 7/10.
Ripley izgleda za 15/10 ali je baaaš previše spora i tematika mi nije zanimljiva ni najmanje.
Shogun sam stao na ep 6 jer nisam bio raspoložen za tako nešto.

Pingvin nisam gledao A Gentleman in Moscow ću verovatno pre da probam da čitam knjigu.
Meni Ripley, aj da se tako izrazim, ulazi u te top serije za 2024, a tu bih svakako doda i Showtrials, The Diplomat, Disclaimer i Bad Sisters koju još nisam završio, ali ne verujem da će podbaciti sa drugom sezonom. Ima tu još nekoliko gledanih, ali nisu mi za tu top ligu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno