Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pingvin - odlična serija, gluma vrhunska, cinično mi je tražiti neke mane

Da ali BB je prva postavila standard "modernih serija" u tome ako se ne varam - fokusirana prica sa "storyline arc" sezonama i "glava i rep" cele te price koja se zavrsava u tih par sezona.
Ja je nisam ponovio od kada sam je gledao, znam da sam se svojevremeno dvouimou da zapocnem sa gledanjem ali da me je zato oduvala.
Ne znam da li bi mi i sada ostavila tako jak utisak kao nakon prvog gledanja.
Nikako da zapocnem sa toliko nahvaljenim Better Call Saul koja navodno nije nista losija iako je tematski nesto "laksa" serija ali da Odenkirk briljira podjednako u ulozi kao i Krenston.
Zato sam i napisao, to je bilo u tom periodu idealno, kasnije su većinom kod tih multi-sezonskih serija postali "prokleti" pa su dolazili do situacije kada mamuzaju mrtvog konja.

Pogotov serije koje imaju 20+ epizoda po sezoni. Idealno je nekih 6-10 epizoda po sezoni.

Quantum Leap (2022-2024)
2., ujedno poslednja, sezona
malo je što ovaj nastavak baš i ne prati čuvenu seriju čiji je nastavak, nego što 2. sezona baš i ne prati prvu, tj. serija ne prati samu sebe. kako god, kraj serije mi se dopada, tj. lepo su je završili.
ne bih da komentarišem neke stvari, ocene pojedničanih epizoda su dovoljne. najgore su ocenjene epizode na temu transrodnosti, ne zbog same transrodnosti već zbog toga kako su napisane i urađene.

Mercato (2024)
mini-serija
zabavna policijska komedija u obliku mini-serije. na trenutak sam pomislio da će da prave seriju, ali srećom neće biti ništa od toga. kraj je stvarno dobar :)
nervira me što što se išlo na posredno isticanje određenih atributa glavne glumice. nije bilo potrebe za tim, bilo posredno bilo neposredno.
uglavnom, ova mini-serija može opušteno da se propusti. dobra je za jedno gledanje

Nobelovac (2024)
mini-serija
dobra kamera, dobra priča, dobra gluma. jedna od (naj?)boljih domaćih mini-serija. mana su skokovi u prošlost. mislim da bi bilo bolje da je išlo hronološki.
inače, serija je dostupna na RTS planeti

The Day Of The Jackal, odlicna za sad.

Druga epizoda: Navodno aerodrom u Sevilji ali u realnosti Zagreb. :ROFLMAO:

Nobelovac (2024)
mini-serija
dobra kamera, dobra priča, dobra gluma. jedna od (naj?)boljih domaćih mini-serija. mana su skokovi u prošlost. mislim da bi bilo bolje da je išlo hronološki.
inače, serija je dostupna na RTS planeti

Neke epizode se monotone druge su bolje. Ko voli Stanica starog alkosa xd svidece mu se generalno je poucno istorijski

The Day of the Jackal

Prvih par epizoda lepo voze, ne treba ocekivati da je bez gresaka ali je bas lepa zabava :)

Arcane druga sezona,izasle 3 epizode
Mozda malo sporiji uvod,ali brzo prolete epizode
Ne volim ovo kad mora da se ceka sledeca tura

Superman & Lois S4 *** sta je ovo 90% vremena očekujem da iskoči logo Televisia presenta!
Prva sezona mi je bila dobra, druga solidna, treća loša, ova je još gora. Samo kmeče, mnogo ženstven Superman 😂

Pingvin iskreno nisam uopšte oduševljen više mi je šarlatanska serija nego nešto mračna.
Najbolje da bi tako moćni mobsteri sve sami rešavali, možda najveća mana serije to je logike bez skroz.

Netflix izbacio prve tri epizode druge sezone Aracane animirane serije.
Prva sezona je top! Ko nije gledao,eto materijala za bindzovanje :)
Arcane druga sezona,izasle 3 epizode
Mozda malo sporiji uvod,ali brzo prolete epizode
Ne volim ovo kad mora da se ceka sledeca tura
Jel bese sada svake nedelje po jedna epizoda?

The Day Of The Jackal, odlicna za sad.

Druga epizoda: Navodno aerodrom u Sevilji ali u realnosti Zagreb. :ROFLMAO:
Da i sam se ja istripovao ali sam pocetak 3. epizode prikazuje recap scena druge koje nisam video, morao da palim 2. ponovo i nije tih scena bilo...
Kada zena prica Redmejnu da je "gone rogue" u Minehnu i hostage situacija sa cerkom gde puca na onog brata...

Sigurno jedna od najboljih animiranih koje sam do sada pogledao, rame uz rame sa Castlevania - Odlicna prica, dinamika, prilicno brutalna i krvava tako da nije za zajednicko gledanje sa mladjim narastajem.
Jedino sto ce se cekati na drugu sezonu 2026...
Sve se slažem osim što je poslednja epizoda dosta lošija od ostatka serije. Ne mogu da se setim sad detalja, ali znam da sam bio prilično razočaran krajem.

Боље од Берзерка ??!!!

-искрено сумЉам да је то изводљиво, јер тај степен познавања светске езотерије, источне и западне, су у модерној уметности демонстрирали само Миура, Хидетака Мијазаки, Хуго Прат и Умберто Еко.

Licno mislim da im je Arcane najbolje animirana serija, no dobro nije verovatno gledao ni jedan (ili dovoljno) anime, tako da mu je oprosteno...
Samo na prvu preporuku (sto prica, sto animacija) verovatno bi spisak bio dupli A4, a i tada da li bi izostavili verovatno jos toliko vrhunskih ostvarenja.

Berserk nazalost ni jedno ostvarenje nije prineti izvornoj mangi, zaista velika steta, jer uz Vagabond to zaista zasluzuje..

Premalo je to. 10-13 zakon za epizode od ~55 minuta, za ~42-45 minutne može i do 16 epizoda po sezoni bez problema.

I da "idu" 3 sezone i kraj 😁😁
Malo smo zaboravili da je ovo ,,Zlatno doba” serija i bindžovanja krenulo sa serijama poput Lost , Prison Break ,24, Heroes, i sličnim , koje su imale po 24 epizode po sezoni ( tzv. Full season). Doduše i pauze između sezona su bile znatno kraće- u junu se završi jedna, u oktobru počinje druga sezona, pa si lakše mogao da se setiš šta si gledao. Danas je naravno mnogo obimnija produkcija a i ljudi nemaju više strpljenja..

Kad sam 2008. tadašnju plazmu prikačio na desktop, krenuo sam u isključivo gledanje onoga čega se torentima domognem - 16g bez klasične TV.

I to je možda zanimljivo, jer sigurno nisam jedini - od tada 99% serije, ostatak film. 😊

Premalo je to. 10-13 zakon za epizode od ~55 minuta, za ~42-45 minutne može i do 16 epizoda po sezoni bez problema.

I da "idu" 3 sezone i kraj 😁😁
Evo me baš kod 1/1 primer BB S5 ovo je o
praktično 5 i 6 sezona sa po 8 epizoda od 45 minuta. 8 epizoda žešći klifhenger i pauza od 11 meseci do 9 epizode.

Inače ovo je maestralno gledam sa apsolitnim uživanjem. Kad bi ovu amneziju i zaborav imao u piluli samo bih u krug gledao.

Prva BB, super, al onda kreću prečeste reminescencije/kontemplacije/mrsomuđenja... koja se u drugoj i trećoj, baš ponavljaju... tad sam i prestao, moguće pogrešno.

BCS mi je od prve do poslednje sezone legla ko fudbal na Maradoninu ruku. 🤣

Hysteria!
6.5/10 samo zbog poslednje epizode.
Inače pravi vajb tinejdz srrija osamdesetih. I ako ne volim taj žanr satanizam, okultizam, egzorcizam itd, serija je vrlo gledljiva.

1. sezona BB, kao i 1. Sopranovih - iako odlične, najslabije su.

Uvek u timu Sopranos, kad je rasprava Sopranos vs Wire. Najbolje što je ikad HBO isporučio, a isporučili su dosta dobrog.

Žmarci me i dan danas prođu kad čujem:😊

Nikad najbolje.
Čak i taj intro je među najslabijim, i vizuelno i muzički.

Završio sam konačno drugu sezonu From, ala ga razvlače...al *** nešto me tera i dalje da pratim, tako da ću pogledati i treću sezonu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno