Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tom je bio kompromis, kojeg je trebalo izbaciti ili zadrzati... izmedju crnog i belog.
Mislim da je Pera doneo dobru odluku... takvo bice je bilo nemoguce zadrzati, a napraviti LOTR kakav znamo danas

Nema šta da se nadmudrujemo - ti misliš da treba da ubace svaku sitnicu da bi adaptacija bila verna knjizi i što je najgore veruješ da to mogu učiniti dok ja smatram da to ne treba činiti ni po koju cenu, naročito ne kada su filmovi u pitanju i još po cenu da film traje unedogled jer su implementirali i one minorne i manje bitne događaje i likove (da ne kažem nebitne) samo da bi bili maksimalno verni književnom delu. A upravo lik TB na koliko inspirativan je realno i nebitan za čitavu priču i verovatno bi njegova priča gledaoc koji nije čitao LotR skoro maksimalno smorio, čak i više nego Sem sa "Oh mister Frodo...".
Sve u svemu slažemo se da se ne slažemo i idemo dalje.

Rekao bih ipak da se slažemo, budući da nam se dopada i književno delo i adaptacija takva kakva jeste. Drugo je što bih ja voleo da je trajala duže i da je obuhvatila još neke detalje.
Koliko smatram ROP nepotrebnim toliko bih voleo da vidim neku ekranizaciju koja bi bila inspirisana Silmarilionom. Svakako, samo da je ne rade ovi iz Amazona...

Gledam seriju OZ. Kada je originalno išla tu na prelazu 90- 2000 pratio sam je sporadično kada sam uhvatio na televizoru. Da li Pink beše? Uglavnom rekoh sebi ajde da pogledam lepo redom. I stvarno je dobra. Tu sam na pola pete sezone i sada već osećam blagu zasićenost, ali ne zato što je serija postala dosadna, nego što svaki dan odgledam 2-3 epizode. Nasilje na sve strane. To se danas ne bi moglo snimiti. Goli muškarci? Silovanje zatvorenika? Vređanje crnaca? O ne ne ne. Jaka serija.

Prodace onaj kome treba jos vise...

Elem, da se vratimo na ontopic.. From serija, nema kraja

Nisam gledao RoP s2, nije mi u planu i ne znam zasto su ljudi koji su fanovi LoTR trilogije sebe naterali da ponovo probaju kada su znali sta mogu da ocekuju...
Najgore od svega je sto citajuci komentare opet dobijam zelju da ponovo odgledam filmove...

Ako nista drugo manjak kvalitetnog novog materijala u vidu serija ostavlja mogucnost da se polako cisti backlog...
Doduse, svake "sezone" ima sigurno 1-2 aktuelne serije koje puste u etar i koje mozda vredi odgledati ali svakako nema bas vanserijskih kao ranije.

OT
Slow Horses i dalje na nivou, ali je serija koju treba gledati u cugu kada izadju sve epizode.
Pravi "hidden gem" kao svojevremeno i Bosch (ne mogu dovoljno da ponovim), mada sada i nije vise toliko ispod radara.

Btw. prethodnih mesec dana sam obnovio Narcos S1&2&3 -> S1 je i dalje izuzetna "magical realism" u punom sjaju, svojevremeno vrhunac Netflixove ponude uz Daredevil i Stranger Things.
S2 je vec rastegnuta i slabija, ali ok zavrsnica i treba odgledati jer ceo cast briljira...
S3 kao offspin uz kasnije Narcos Mexico vec je odlazilo u sapunicu i polako nizbrdo - ok su kao dopuna ali ni preblizno kvalitetu originala. Pravi odraz Netflixove kasnije politike i odnosa prema sadrzaju i korisnicima.

Meni je bila odlična cela serija, pogotovo zbog Bilija Boba Tortona. Svakako i preporuka za Bosch.

FROM meni odlicna. Prvu sezonu sam gledao kad je izasla, drugu sam nekako propustio kad vidjeg prosle nedjelje na HBO da je krenula treca sezona, te izbindzovah drugu i ovo malo od trece. Uzivao sam, ima neki LOST vajb

Gotov Rings of Powa, thank God, ne bi mogao više podneti, a ne znam ni zašto sebi to radim i gledam ovaj trash uopšte.
Odgovorno tvrdim da nikad veću glupost od serije nisam gledao, toliko korektnosti, toliko loši glumci, toliko neverovatno očajan scenario, Tolkin nema mira ni u smrti.
Nadam se da je ovo kraj serije i da neće ni biti season 3.
Moram pogledati extended trilogiju da izbijem ovo zlo iz glave.
Ko želi, razmišlja da gleda jednostavno nemojte, ali nemojte!
Cancle Amazon Prime čak i na Poljsku 10 jura godina! 🤮
Ja stao posle 5 epizode, nisam mazohista bas. Uzeo da bindzujem GOT, surduknuo 4 sezone ko od sale i zaboravio sam na ovo smece ROP (pre bih rekao RIP, amin).

Koliko sam bio u zabludi što nisam pre krenuo reprizu Breaking Bad. Uživam

Primecuju se detalji koje tada nismo ni znali šta su. Kao npr Mesa Verde u 1 ep kad diže pare za kamper.

@Yojinbo Slow Horses ostavio 5 i čekam 6, kad sam se zeznuo i krenuo ovu sezonu. Baš je serija za u cugu.

I baš je lepo što konačno Bosch vise nije serija koju kad pomeneš ljudima a oni te gledaju kao tele a vidiš im usisivač i rernu u pogledu. Zaista iznenadilo me par ljudi u okruženju kad mi rekoše da su gledali🙂

Brate, ovaj From nece nikad da zavrse.. Svaka im cast kako uspevaju da ne pokazu skoro nikakvu radnju evo vec 3 sezone, nisu mrdnuli.. Dopalo mi se kako je pocelo ali ovo je brate prevrsilo svaku meru, SMECE!

Koliko sam bio u zabludi što nisam pre krenuo reprizu Breaking Bad. Uživam

Primecuju se detalji koje tada nismo ni znali šta su. Kao npr Mesa Verde u 1 ep kad diže pare za kamper.

@Yojinbo Slow Horses ostavio 5 i čekam 6, kad sam se zeznuo i krenuo ovu sezonu. Baš je serija za u cugu.

I baš je lepo što konačno Bosch vise nije serija koju kad pomeneš ljudima a oni te gledaju kao tele a vidiš im usisivač i rernu u pogledu. Zaista iznenadilo me par ljudi u okruženju kad mi rekoše da su gledali🙂
Pisao sam da sam skoro reprizirao BB i BCS. Što kažeš, uživanje na ovo drugo gledanje i tek sada sam neke stvari pohvatao u obe serije, koliko su priče povezane i na kraju zaokružene kao jedna celina. Remek delo su obe, mada sam jedan od retkih kojima je BCS draža serija i možda i bolji deo te priče.

Ja duze vreme izbegavam sa gledanjem BCS-a iako je bio poprilican hipi za istu, ali ako se ikada "nakanim" da ponovo odgledam BB verovatno cu nastaviti sa BCS-om.

Prethodne 2 sezone su bile zabavne dok je ova poprilicno mlaka - pre svega jer humor koji je izvlacio prethodne 2 sezone ovde je promasaj
Sve vise dolazi do izrazaja "sklepanost" serije tj. nabacane ideje koje pokusaju da zbrzaju u neki logican zavrsetak sezone...
Ispostovace se do kraja ali nadam se da ce zavrsiti radnju sa ovom sezonom jer je kvalitet prilicno opao.

A ja tek sad gledam BB po prvi put. Odgledali smo 4 i po sezone za 10ak dana. Ostalo jos 4 epizode 5.sezone.

Neko je pisao ovde da je serija precenjena i neopravdano izhajpovana.

Ja cu reci da to nema veze s vezom i da je BB lagano u top 3 serija svih vremena!

Ako se ne varam, radnja u BCS počinje dve godine pre dešavanja u BB. Priča se lepo uklapa kao mozaik i neko ko je gledao BB može samo još više da bude oduševljen sa istom, ako mu na kraju BCS ne bude i bolji deo te priče.

Slow horses nekako jedva čekam poslednju epizodu i da se završi više. Mnogo slabije od prethodnih. Kao da su dodali bolide i nelogičnosti x2🤣🤦‍♂️.
Tulsa king isto daleko slabije od prve sezone.

Slabija sezona jeste, a drastično slabija baš i nije.. Tu je manje-više 15% slabija od sezone 3.
"Samo" su promašili casting novih karaktera 😂😂 Još joj i malo ozbiljnije menjaju karakter u odnosu na knjigu.
Mada i knjiga #4 je slabija priča, sa otegnutim tempom. I #5. Pa je #6 primetno bolja :)

Jel gledao neko ovo? Trazio nesto, naleteo na Dzima, malo prosao kroz fimografiju i videh ovo, ali ne bih da ulecem ako nije bas za preporuku. Prakticno sam odrastao na njegovim filmovima, tada mi je bio jedan od omiljenijih glumaca, pa me je i ovo zainteresovalo. Ocena na IMDB je dobra, ali opet moze i to da omane.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno