Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Po čemu si stekao utisak da ljudi misle da se serije/filmovi o serijskim ubicama snimaju po fiktivnim likovima?

Nema nekog preteranog jaza kao npr serije koje se oslanjaju na tehnologiju vremena tioa Wire pa da ti smeta. Sopranos je daleko vise od mafijaske serije. Ima u nekim eoizodama ozbiljne dubine.

Naravno pored ove 2 ru je i Six Feet under, sveto trojstvo HBO drame.
ja sam bindzovao (i ovde bas pisao o tome) The Wire i uopste mi taj jaz nije predatavljao problem, serija je remek delo i u 2024 😊
isto vazi i za Sopranove, njih jednom godisnje pogledam sigurno i nikakav problem nemam sto ih gledam s druge vremenske distance.

Da li je neko odgledao Terminatora Zero, utisci? Trenutno sedi na 7.0 na imdb-u sto znaci da ce rejting verovatno jos ici dole jer je serija tek izasla.

Da li je neko odgledao Terminatora Zero, utisci? Trenutno sedi na 7.0 na imdb-u sto znaci da ce rejting verovatno jos ici dole jer je serija tek izasla.
Ja sam pogledao prvu epizodu i natenane cu da konzumiran jednu nedeljno. Meni se svidja prica i animacija. Cudan mi taj nizak rejting.

Mislim covek sve objasnio. Nisam siguran da ide kao spojler, ono, nema sta da spojluje...dovoljno je vec...

Gen Z oprez, savetujem da ne gledate klip.

Zadivljuje me kako covek u jednom dahu uspe da iznese toliki niz uvreda i losih utisaka a pritom zvuci poetski 😆

Zadivljuje me kako covek u jednom dahu uspe da iznese toliki niz uvreda i losih utisaka a pritom zvuci poetski 😆
Tolkien must be spinning in his grave so fast that you could hook him up to a dynamo and power the entire national grid with him. :LOL:

Otpisani (1974-1975)
kao što sam već najavio ovde, od ove sedmice se prikazuje digitalno obnovljena serija. sve u svemu, dopada mi se kako su sredili sliku, pa i zvuk (sumnjam da je moglo nešto bolje). pretpostavljam da će kasnije ova digitalna verzija biti dostupna na RTS planeti.
a sama serija je kultna domaća, nema potrebe da se dodatno komentariše

ima da odem. Inače, OŠ Svetozar Miletić u Zemunu je dosta snimana u seriji, kao i Poljoprivredni fakultet. Mi Zemunci smo bili fascinirani :)

Mislim covek sve objasnio. Nisam siguran da ide kao spojler, ono, nema sta da spojluje...dovoljno je vec...

Gen Z oprez, savetujem da ne gledate klip.

Hahaha epic
Serija je stvarno velika uvreda za source material Tolkina, ta kreativna sloboda treba biti zabranjena. Ovu seriju gledam bukvalno samo zato sto nema toplih romansi (bar za sad) i zato sto nema nista dobro da se gleda od fantasy serija.
Holivud je toliko potonuo da mu povratka nema
Hvala ti bože što je Jackson u zadnjem trenutku snimio onakav LOTR
Verovatno najbolja trilogija ikada

Poslednja izmena:
Hahaha epic
Serija je stvarno velika uvreda za source material Tolkina, ta kreativna sloboda treba biti zabranjena. Ovu seriju gledam bukvalno samo zato sto nema toplih romansi (bar za sad) i zato sto nema nista dobro da se gleda od fantasy serija.
Holivud je toliko potonuo da mu povratka nema
Hvala ti bože što je Jackson u zadnjem trenutku snimio onakav LOTR
Verovatno najbolja trilogija ikada
Јака је конкуренција за најбоље трилогије, али је LOTR свакако у топ 3.

Respira na netflixu solidna trojka od 5. Pogleda se u jedno popodne. Ima neizvesnosti nije losa gluma realistican prikaz zivota.

Ja na silu odgledao 3 epizode i ne mogu vise.
Klise za kliseom. Terminator je samo masakr po onim futuristickim sklonistima, bezanija teretnim vozilom po auto putu i kvazi-filozofiranje o tome "ko smo mi ljudi i da li smo zasluzili da izumremo".

Sve sto je J.Cameroon dok je jos bio normalan, ustanovio sa prva 2 terminatora, se ovde ponavlja i ponavlja i ponavlja. Samo sto je sada netflix dao 3 shisharke GI productions-u (posto su ovi poznati po silnim dobrim anime-ima) a ovi napravili animacije u skladu sa te 3 shisharke - apsolutno nikakve.

Pogledao The Rings of Power S2 prve tri epizode.

Sve sto cu reci je - orci imaju zene i rastaju se sa njima pre odlaska u JNA! Buahahaaa
Jedva cekam epizodu 4, jer ocekujem ispracaj sa trubacima i 2 - 3 prangije, dok mame placu, a babe i tetke ridaju. Drugari (orci) pijani i zagrljeni stoje oko vojnika, sa tuznim pogledom u ocima, punim sete. Sponzor epizode da bude Paloma, zbog kolicine suza i emocija...

Sad da budem malo ozbiljniji - prva epizoda je pocela da obecava... Kinematografija je off the charts (za jednu seriju) i vidi se velik trud da se sve podigne na visi nivo. No, imali su tezak, pretezak zadatak da dostignu genij koji je Peter Jackson. Nije problem sto u tome nisu uspeli, realno, malo ko se tome i nadao, ali imas delo Tolkina, koji je najveci pisac epske fantazije i ne treba da "izmisljas toplu vodu". Sve ti je tu, na dohvat ruke.
I ti opet sve uprskas iz milion razloga. Cak je i onaj decko (zaboravio sam kako se zove), koji je napisao nastavak TLotR (i bio utuzen od strane Tolkien Estate), napravio bolji posao... To je prvi minus.

Drugi minus je za "rodnu ravnopravnost" i crne patuljke, orsku ljubav i sl
A tek to sto je Sauron "mlak", a ne bi trebao da bude, je minus kao kuca.

Elem, tri minusa - kec u dnevnik.

Градоначелник Кингстауна - е ово је добра серија. Мени у рангу Жице.
Јесте да сам тек на шестој епизоди прве сезоне, али 8/10 к`о кућа.

Ne raduj se prerano😁

Njetfljiks.
Da ne pravim spojlere, ima malo tih woke momenata i malo virtue signaling-a, sreća ne previše, pretpostavljam da to mora da se uradi...
Priča, pa ok, mene je uvek zanimao sličan scenario i nije loš pokušaj.
Crtež mi je onako, meh, često sterilan sa malo detalja, anatomija ljudskih tela čudnjikava.
Patetike i nekih tako momenata ima dosta, ima preterivanja i nelogičnosti ali ovo je anime, kontam da oni misle da tako treba :D
Ima krvi, a ja bih možda još krvavije uradio.
Ali, kako stvari odmiču, postaje zanimljivo, bar meni.
Ono što spasava stvar je ta neka pričica, na momente bude i fina, malo jeziva atmosfera, ima nekih zanimljivih momenata.
5 epizoda sam odgledao u zaletu, jedva sam ustao i otišao na posao, ali ne žalim.
Sve u svemu, mislio sam da je mnogo gore, ali ok je, ali je moglo i dosta bolje.
Not great, not terrible.

Sad da budem malo ozbiljniji - prva epizoda je pocela da obecava... Kinematografija je off the charts (za jednu seriju) i vidi se velik trud da se sve podigne na visi nivo. No, imali su tezak, pretezak zadatak da dostignu genij koji je Peter Jackson. Nije problem sto u tome nisu uspeli, realno, malo ko se tome i nadao, ali imas delo Tolkina, koji je najveci pisac epske fantazije i ne treba da "izmisljas toplu vodu". Sve ti je tu, na dohvat ruke.
I ti opet sve uprskas iz milion razloga. Cak je i onaj decko (zaboravio sam kako se zove), koji je napisao nastavak TLotR (i bio utuzen od strane Tolkien Estate), napravio bolji posao... To je prvi minus.

Drugi minus je za "rodnu ravnopravnost" i crne patuljke, orsku ljubav i sl
A tek to sto je Sauron "mlak", a ne bi trebao da bude, je minus kao kuca.

Elem, tri minusa - kec u dnevnik.

Najveci problem kod LOTR: ROP su dvojica pisaca koi iza sebe nemaju nista... osim sto su uncredited pomocni pisci na JJ Abrams Star Trek beyond.
I posao za prstenove su i dobili zahvaljujuci tom istom JJ (koji ih je preporucio Amazonu),
a koji je inace sam single handed vec unistio par kultnih fransiza,
Lose je do bola, i bolje biti nece.
Zali boze opranih para..

Najveći problem je kombinacija ta dva - imaš fenomenalan materijal koji ne iskoristiš već krenem nekim svojim putem a onda kada si već tu napravio grešku i to ne uradiš kako treba već to bude traljavo i nikako.

Nazad
Vrh Dno