Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Masters of the Air je taman izmedju Band i Pacific, nadam se da ce da se razvija uzlaznom putanjom jer ima potencijala...

Griselda je prosek, ne znam sto nisu ubacili gomilu zanimljivih i bitnih detalja iz njene biografije i bas je nepotrebno zbrzano na kraju sa gomilom nekih bespotrebnih filera tokom cele serije...

Drops of God...одгледао, али разочарање, онако баш. Позитивно је што дочара мало пределе Француске и Италије, тамо где производе вина, рај на земљи. И мало што прикажу један део јапанске културе. Остало танко, заплет никакав, о љубавницима у целој серији тек не бих трошио речи...клише на куб.

The Fall of the house of Usher - још једно Netflix-ово форсирање... На пола прве епизоде сам помислио, а како без човека из Азије, кад се он (неочекивано) појави. Сама серија држи пажњу, вероватно је ок, за некога ко може да се концентрише само на радњу, а не и на поделу улога.
Да цитирам супругу која је одустала на првој половини прве епизоде: "Ја волим торту са ананасом и када тражим торту са ананасом нећу да у њој има и крушака и банана и јагода и свог осталог воћа."

Drops of God...одгледао, али разочарање, онако баш. Позитивно је што дочара мало пределе Француске и Италије, тамо где производе вина, рај на земљи. И мало што прикажу један део јапанске културе. Остало танко, заплет никакав, о љубавницима у целој серији тек не бих трошио речи...клише на куб
Bravo, konačno neka objektivnija ocena ove serije. Debelo precenjena serija koja je vrlo brzo i previše otišla u pravcu sapunica.

Masters of the Air men's šanse da budu "intenzivni" poput BoB ili The Pacific pošto su posade živele kraljevski kad nisu u misiji (25-30 misija po turi, dve ture ukupno) pa nema puno različitog borbenog materijala.
Moraće da filuju...

Poslednja izmena:

Prvi je put repriziram i uživao sam jednako kao i kad sam je prvi put gledao.

Odlična serija, ima mi tu neku Sicario atmosferu, baš kvalitetno i gotovo avanturistički ispraćena priča o švercu oružja kroz odlično odmeren miks i akcije, drame, a i psihološkog momenta. I vrlo mračna serija zapravo iz ugla tog kriminalnog momenta jer joj ne fali da pokaže danak sve te pompenzonosti biznisa čiju priču interpretira.

Počeli sinoć da gledamo supruga i ja Loudermilk. Nisu loše prve 2 epizode.

Koža nakon 4 odgledane epizode odlična. Mislim da je sasvim dovoljno da bi se potvrdilo da je Pejaković sa banjalučkom trilogijom verovatno napravio jedan od najboljih, ako ništa sigurno jedan od najdomljivijih domaćih projekata kada su serije u pitanju. Ja bih rekao da konkurenciju nema; serija ne pati od hiperprodukcijskih boljki kakve su prisutne uglavnom kod nas; zadržava taj svoj pečat melanholične atmosfere još od Kosti, zadržava iste glumce i još bolje ih rotira u skroz nove uloge, i uspeva pričom ono što retko koja domaća serija ume a to je da ne bude pretenciozna, da ne bude prenaglašenih likova i drame a opet da bude verodostojna.
Moram prosto čoveku da oprostim neke loše izbore. 😆

Ja gledam Koža i stalno mi je u glavi ono kengurovsko - hoće nekad nešto da se desiii!?
Šta znam, nije mi legla 🤷

Loše je zasad balansirana radnja, previše je niti priče i likova, ne znamo šta je bitno a šta "filer" jer se i dalje upoznajemo sa stvarima. Očekujem baš krupniji bum u četvrtoj.

"Kupili" ste me za True Detective kada ste spomenuli da se nadovezuje na prvu sezonu...
Cim su posegnuli za tim trikom ocigledno je su svesni da je kvalitet i interesovanje drasticno opalo pa pokusavaju da je zadrze iznad vode kako bi iscedili jos 1-2 sezone...
Hvala ali posle 2. sezone nemam nameru da sebe forsiram kroz nekvalitet uz "bice bolje sledece sezone..."

Ma ovo nema nikakve veze sa prvom sezonom... A bogami ni sa drugom i trećom... A boga mi ni sa idejom TD serijala... Kako su krenuli sa misterijama i vizijama očekujem da im se do kraja pored forezničara (koji će da putuje danima) pridruže agenti Kuper, Molder i Skali ne bi li rešili slučaj.

Nisam primetio ovde takve komentare... sećam se brda komentara tipa odlična, fantastična, brutalno dobra... 😂😂 Sve tokom talasa masovnog gledanja nakon što je odrađen srpski prevod.

Moram da priznam da se meni svidela u prvih 2 ili 3 epizode, ono posle mi je bilo mucenje ali bukvalno

Klasičan primer kako neki (tj mnogi) ljudi ne prave razliku između dobre / kvalitetne / skupe produkcije i dobre / kvalitetne /uverljivo napisane i odglumljene serije.

95% AppleTV serija se uklapa u taj opis: dobra produkcija + (ispod)prosečan kvalitet... bukvalno mi ne pada još neki izuzetak osim Slow Horses i Severance (čak i Severance nije baaaaš toliko dobra spram reputacije koju ima u narodu).

Klasičan primer kako neki (tj mnogi) ljudi ne prave razliku između dobre / kvalitetne / skupe produkcije i dobre / kvalitetne /uverljivo napisane i odglumljene serije.

95% AppleTV serija se uklapa u taj opis, dobra produkcija + (ispod)prosečan kvalitet... bukvalnom mi ne pada još neki izuzetak osim Slow Horses i Severance (čak i Severance nije baaaaš toliko dobra spram reputacije koju ima u narodu).
Masters of the air meni jako jako dobra! Sve nije osim prosecna, Severence gledao, meni dobra, slow horses krecem! upravo gledam criminal recorsd, isto drzi mi paznju!

Nadam se da AppleTV neće uspeti već sad sa drugom sezonom Pachinko da je gurnu totalno u taj sapunica pravac. Mada su već i u prvoj sezoni totalno izbacili stvari koje su jedna od centralnih tema u knjizi.

Nadam se da AppleTV neće uspeti već sad sa drugom sezonom Pachinko da je gurnu totalno u taj sapunica pravac. Mada su već i u prvoj sezoni totalno izbacili stvari koje su jedna od centralnih tema u knjizi.
Hvala za ovaj naslov, nisam ga izvalio! Imam i ostale strteaming servise, tesko je vise pohvatati se !

Tek ta Pacinko serija je prenaduvana. Neka satro melodrama, koja opisuje "tezak" zivot Korejki u Japanu. Nista ali zaista nista posebno. samo sto ljudi vole te "srceparajuce" price. Narocito zene. :)

Tek ta Pacinko serija je prenaduvana.
Sve novije serije imaju prenaduvanu ocenu.
Zato se na IMDB sajtu pročitaju recenzije sa ocenom 7 (pa i 6) da se potencijalno stekne uvid u šta su neki malo objektivniji kvaliteti a šta problemi neke serije i onda odluči vredi li tvog vremena ili ne.

Pachinko za razliku od Drops of God ima par glumaca koji odskaču od proseka.

Nik Picolato isprozivao novu sezonu True Detective, rekavši da konstantno mora da se pravda da nema nikakve veze sa sezonom iako je njegovo ime tu, uz osvrte da mu se ne sviđa gde je 4. sezona otišla a uvođenje veza tj. motiva sa 1. sezonom nazvao je toliko glupim.

Nazad
Vrh Dno