Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel na kraju 1 sezone dečaka se onaj lik rasprsne? ili je to 2 sezona. Ne secam se gde sam stao.

Ozark S01

Dugo mi bila odlagana i planirana za neki toplo-hladni momenat, u situacijama ukoliko krene sa nizom loših izbora serija. Prva sezona Ozarka mi jednog momenta povukla na umereniju verziju Farga u letnjem periodu, ali po meni prilično razvučena i uprošćena interpretacija pranja novca za narko kartel, koja mi je bila nedovoljno inspirativna da bih počeo sa narednom sezonom.

Jel na kraju 1 sezone dečaka se onaj lik rasprsne? ili je to 2 sezona. Ne secam se gde sam stao.
Ako je ono na sta mislim da mislis, kraj druge. BTW, u ovakvim detaljima moras malo precizniji da budes, jer tako nesto se nije desilo samo jednom 😄
Ja sam se npr setio nekog drugog lika koji mislim da je prosao kroz isto, ali sam bacio pogled na app za pracenje serija i tu uspeo da nadjem screenshot koji opisuje bas to na kraju druge.

Da imam jagnje usoljeno, da imam svinju ociscenu i naravno, usoljenu... dao bih je homelanderu da to lepo ispece!
Ma dzeeeee... odmah na trojku!.... ono kad nozem lupis od koricu, to je taman ispeceno
krc, krc, a meni sline iz usana krecu....ma poj'o bih ono.. sto u yellowjackets se snebivaju

Poslednja izmena:
Poceo sam da gledam Foundation,
odgledah prve 2 epizode, ali nesto mi izgleda razvodnjivo, sporo, cudno..
Ali opet, sa druge strane, me privlaci da gledam i dalje...
Da li sam samo uporan (slobodno se izrazite)?

ShamanNS se sada krsti, i levom i desnom, ali sta on zna.....?! 🤣

Poslednja izmena:
Dark matter, odgledao upravo sedmu epizodu ima ih 9 ukupno, da se pogledati da se ubije vreme bude interesing tu I tamo 🙂 7/10. Poslednje dve epizode su 19.6 I 26.6

Meni je ok serija. Nisam sad nesto pao u nesvest, ali bih rekao da je ok za pogledati.
Mislim da mi je druga sezona bila čak bolja, ali već se nekih stvari ne secam, pa nisam siguran 😅

Odlican je Foundation ali mozda nije za svakog, misljenja su ovde bila podeljena

Jedina stvar koja se može nazvati odličnom u Foundation (osim skupe produkcije naravno) je Laura Birn u ulozi Demerzel.
Ali koliko god je ona dobra toliko su dve tamnopute glumice apsolutni očaj od glume.

Za nas koji smo pročitali Asimovljeve Zadužbine, ta ženska koja glumi androida, je najveći minus serije. Upropašten je najbolji lik Asimovljevih knjiga do granica bezobrazluka. Neko ko je u knjigama bio najpozitivniji lik, sada je na neki način glavni negativac, iako u seriji nema baš tako oštre podjele.

Nekad se isplati ne čitati 😂
Nisam čitao knjige (niti planiram) ali da jesam svestan samo te informacije da je Demerzel jedan od više likova koji su umesto muško u seriji promenjeni u žensko.
ta ženska koja glumi androida, je najveći minus serije.
"Ženska" tu ulogu pokidala.

Jedina stvar koja se može nazvati odličnom u Foundation (osim skupe produkcije naravno) je Laura Birn u ulozi Demerzel.
Ali koliko god je ona dobra toliko su dve tamnopute glumice apsolutni očaj od glume.
Cini mi se da ti (a i mnogi ovde) mrze jedno 90% serija
Tezak je to zivot kad ti nista ne valja

A još teži kad ti smeta jer drugi ne vole ono što ti voliš. 😁

Cini mi se da ti (a i mnogi ovde) mrze jedno 90% serija
99%, lagano 😂
Odgledao sam ja obe sezone Foundation. Nisam siguran da ću počinjati season 3... mada leti nema skoro ništa drugo pa na kraju bude "daj šta daš".
A to što nešto gledam ne isključuje svest o tome šta je neki objektivniji (ne)kvalitet toga što gledam.
Evo sad gledam "Mercy Street" iako je posle jedne epizode jasno da je teški prosek. Eto makar nije detektivski šablon 😂

99%, lagano 😂
Odgledao sam ja obe sezone Foundation. Nisam siguran da ću počinjati season 3... mada leti nema skoro ništa drugo pa na kraju bude "daj šta daš".

Tako smo se nekako i svi složili po pitanju Fondacije. I ja nisam oduševljen, ali bolje što se neko uhvatio da ekranizuje Asimova, pa i nek nije posebno dobro, nego da nema nikakav SF da se gleda. Sve što Apple napravi bude neki kvazi-intelektualni narativ, navodno mnogo duboko, a u stvari bućkuriš bez zdrave pameti. Opet bolje nego Dizni, napuni sve girl boss-ovima i uskladi po zahtevima LGBTQRGHXMP ili do kog slova su već stigli.

Warner Bros imaju prava na Hiperion i znam da nešto spremaju na tom planu, al još niko ne zna hoće li biti serija ili možda niz filmova kao Dune.

Krenuo da gledam Black Mirror seriju i jedno pitanje pošto je svaka epizoda za sebe (nemaju dodirnih tačaka) da li da preskočim ove slabije ocenjene epizode (ispod 7 na imdb-u), ili da okušam "sreću" ? 🙂

U nedostatku novih valjanih serija, tu i tamo se vratim starim provjerenim hitovima, pa sam tako obnovi gradivo za Human Target ovog juna. Zabava do daske, pršti od akcije, apsolutna preporuka. Naravno, ko seriju bude shvatio ozbiljno razočaraće se, jer iako u opisu serije nema riječi Komedija, ista snažno koketira s tim žanrom. A likovi? Ne zna se koji je zabavniji, "ozbiljni, glas razuma" Winston ili "strašni" Guerrero na svoj uvrnuti način.
Ponavljam zagarantovano dobra zabava za ove ljetne dane kada mozak stavljamo lagano u ler.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno