Šta je novo?

Poslednja odluka...cannon

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Uzimam najverovatnije Cannon Ixus 30(pre svega zbog kvalitetnog AUTO moda, a onda i dimenzija i izgleda)..dvoumio sam se izmedju njega i A510...razlika u ceni je 55 eura...s tim da Ixus dolazi sa punjacem i baterijama...tako da razlika pada na nekih 20 eura...

Medjutim imam jedno pitanje(posto se jos uvek dvoumim).Koliko sam shvatio prednost A510 je u tome sto mozes da se zezas sa manuelnim modom...medjutim to mi uopste ne treba...zelim samo da imam nesto prakticno sa cime cu brzo dobiti OK slike... Cini mi se da sam ranije negde nacuo da je IXUS sampion sto se tice auto moda i da je zaista bolji od 510-ke...Cak su me i neki clanovi ovog foruma ubedjivali u to... So, da li se i koliko zaista razlikuju AUTO modovi ova dva aparata...???

1. Pise se Canon...
2. Fotke zavise najpre od fotografa, a auto mod ces jako jako brzo prevazici.

Ixus ni nema drugi, nego auto mod, tako da ako tu ne pravi fotke kako treba, neam ti pomoci ;)

Ja sam godinama koristio Canon S40 (mozes sve da pdoesavas), a danas sam narucio Ixus 40. Mnogo je sladak :)
Ali cu u narednim mesecima tom Ixusu 40 daodti i jedan S2IS ili neki slican model. Vec sada znam da Ixus-a necu moci da koristim za sve :)
Ali i dalje mnogo sladak :d

Medjutim praksa je pokazala, da svako ko postavlja pitanja kao ti, uvek bude extra zadovoljan automatikom (Ixus-om) i to dovoljno dugo da se ne pokaje sto ga je kupio :)

to PJ...pa da ...spadam u 95% populacije koju ne zanima da fokus cveta na livadi bude savrsen....;)) hocu da slikam ljude i zgrade kada negde otputujem....samo sam mislio da uporedim auto mod izmedju ova dva modela....prelistao sam sve thread-ove ovde na tu temu ali niko nije bas to poredio...

E Impi, prvo pitanje koje me je Dag pitao, kad si zvrcnuo, je za video mod na Canonu.. ne znam jel ti preneo, al ako ti je prva briga video, ima i boljeg rešenja od fotoaparata :eyebrows:

EDIT: Velja ima neki Ixus, iscimaj ga da ti pokaže.

Poslednja izmena:
Ja sam do skoro imao Canon A75 koji ima i manuelne modove, ali sam gotovo uvek slikao u Program rezimu (to je Auto sajos nekim podesavanjima). Pre dve nedelje sam gledao slike moje prijateljice sa putovanja iz Lisabona sa Ixusa 50 i odlicne su. Kupio sam Ixus 40 i odlican je. Ima taj Program mod (zovu ga manuelni?), video mod mu je 640x480 30fps, a Canon A510 i slicni 640x480 15fps (tako da slika secka). Neces zazaliti sa Ixusom.

Nazad
Vrh Dno