Šta je novo?

Posle uchitavanja Windowsa, monitor se ugasi!

olfrud

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
619
Hello!

Particija (prva) je formatirana i instaliran je svezh Windows. Sve je proshlo bez problema, medjutim, prilikom uchitavanja sistema, kada bi trebalo da se pojavi ono "welcome", monitor se ugasi (kao da ne dobija sliku sa graficke) i nishta se ne deshava... Promenjena memorija, ali ne pomazhe, jedino ako je grafichka u pitanju (nemam za sada drugu da proverim)

Tnx unapred

Ako si stavljao drajvere za graficku, onda udji u safe mod i obrisi te drajvere pa udji redovno u sistem i probaj sa instalacijom drugih drajvera, a naravno pre toga obavezno chipset drajveri!
Nisi napisao koja ti je konfiguracija?

Ovako nasumice pretpostavljam da je crt monitor u pitanju. Ako je recimo win instaliran na drugom monitoru koji ima veci refresh rate od onog na koji je sada prikljucen monitor se jednostavno gasi. Resenje je naravno uci u win preko safe mode-a i namestiti odgovarajuci

Refresh rate 99%
Safe mod pa uninstall drajvere...

EDIT:
Preteran klok iz nVidijinih drajvera (coolbits) i ostavljen na 'apply at startup' - resenje: drzi (cini mi se) CTRL pred LogIn screen
Isto MOZDA i za bilo koji drugi program, ako si koristio, za klok graficke...

Poslednja izmena:
Meh, i meni se to desilo kada sam menjao neke drajvere, brisao, instalirao... i onda nece vise da radi. Stavise ni safe mod mi nije mnogo pomogao nego sam morao da uzmem DriverCleaner. Iako nisam imao ni jedan instaliran drajver, ***. sta je sve ono cudo pobrisalo od nVidia drivera, strasno.

Jeste da je stara tema ali imam isti problem.

U pitanju je HP mašina sa integrisanom grafikom i problem je u tome što kada se komp uključi sve se normalno vidi do momenta kada treba da se učita log in screen. Tada se monitor sam isključi uz poruku "monitor is going to sleep". Kada obrišem drjavere, Windows se normalno podigne ali ne mogu da namestim 1920x1080 rezoluciju.
Mislio sam da ću problem rešiti tako što ću kupiti neku jeftinu grafiku i instalirati druge drajvere pa sam uzeo Nvidia 210 grafičku. Sve je radilo super par dana, a onda je opet počelo isto da se dešava. Kada obrišem drajvere ili uđem u safe mode, sve je OK ali čim instaliram drajvere, odmah se gasi.

Mrzi me da reinstaliram sistem pa me interesuje kako ovo može da se reši i zašto se ovo dešava? Ako neko ima neku ideju šta da radim, bio bih veoma zahvalan.

Kad instaliras drajvere, pobrini se da je namesten ispravan refresh rate, kako su ljudi vec pricali to se desava najverovatnije.

Kad instaliram drajvere ne mogu da uđem u Windows.

Probaj u safe mode da podesis u kontrolnom panelu od graficke. (proveri prvo refresh rate monitora koliko je, verovatno 60Hz)

Smanji rezoluciju i koji je monitor u pitanju? Koji windows? Odakle si skinuo drajvere?

Imao sam skoro problem na jednoj mašini isto se monitor samo ugasi kad treba windows da se podigne. Grafička je integrisana, Intelova. Ispostavilo se da prokleti UAC nije dao da se pokrenu 2 exe fajla koji su sastavni deo drajvera, tako da sam problem rešio odlaskom u safe mod, isključivanjem UAC-a i restartovao ga normalno. Glupost ali eto.

Vrh Dno