Šta je novo?

posle prelaska na amd x4, problemi sa ramom:(

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Dakle na masini je zamenjen Amd 5000+ x2 procesor sa AMD Phenom 9500 x2 DR-B2.
Ploca je Asus m2n-sli deluxe, a u masini su 4x1Gb cl4 800mhz.
Doslo je do usporavanja kompjutera(recimo lako se primeti pri zumiranju velikih fotografija). Na Everest testu se jasno vidi da je doslo do 50% smanjenja memorijskog protoka. Bio je stavljen najnoviji i sve je vraceno na deafult.
Evo rezultata(kod slicnih masina su vrednosti skoro duplo vece):
http://www.hdimage.org/images/lrk72jaqft2kud1zy5tg_cachemem1.jpg

Prilozi

• lrk72jaqft2kud1zy5tg_cachemem1.jpg
    lrk72jaqft2kud1zy5tg_cachemem1.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
proveri termine ganged i unganged.
phenom 9500 je inače bio škart ne samo zbog tlb bug-a već i zbog problema sa memorijom.
neko je ranije testirao pa se ne sećam tačno ali u jednom modu (od ovih gore navedenih) pravi velike probleme i jako usporava sistem.

P.S
i pošto nisam ni gledao sliku nisam ni video da za memoriju piše da je unganged. probaj da prebaciš na ganged pa javi kako radi.
ja ne znam kako se to prebacivanje radi (kontam bios).

Poslednja izmena:
Isto:( Inace ja imam 9550(ovaj problematicni je na kompu mog druga) i tacno duplo brze radi.

To je zbog Tlb fixa - Ovde je patch koji gasi tlb iz win. Startuješ TLB exe ( U Visti = run as administrator )

Dakle na masini je zamenjen Amd 5000+ x2 procesor sa AMD Phenom 9500 x2 DR-B2.
Ploca je Asus m2n-sli deluxe, a u masini su 4x1Gb cl4 800mhz.
Doslo je do usporavanja kompjutera(recimo lako se primeti pri zumiranju velikih fotografija). Na Everest testu se jasno vidi da je doslo do 50% smanjenja memorijskog protoka. Bio je stavljen najnoviji i sve je vraceno na deafult.
Evo rezultata(kod slicnih masina su vrednosti skoro duplo vece):
http://www.hdimage.org/images/lrk72jaqft2kud1zy5tg_cachemem1.jpg
Jesi li flashovao bios novi?

:wave: WinXP Sp3 i Vista SP1 imaju Tlb FIX tako ni flashanje novog biosa ni izkljucivanje fix-a u bios-u ne pomaže

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno