Šta je novo?

Posle nekog vremena nestaje konekcija izmedju Win7 i WinXP

codejan

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-3470 quad core
Matična ploča
Gigabyte GA-P75-D3
RAM
Kingston 12GB DDR3 HYPER blu
GPU
EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3
Storage
Hitachi 1TB, EXRAM 512GB SSD
Zvuk
Creative Live! 5.1
PSU
Thermaltake SMART RGB 700W
Kućište
MS MidiATX
Monitor
BENQ FP91G+, HP W19
Miš & tastatura
Logitech MX400
Ostale periferije
neo SW-H55
Laptop
Lenovo ThinkPad T450s, ASUS eeePC 1001HA
Tablet
Lenovo TB-8505X
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 10 2022
Pametni uređaji
Denver BFH-17, Xiaomi TV Stick 4K
Pristup internetu
  1. ADSL
Pozdrav postovanoj zajednici,

Imam problem koji me veoma nervira u poslednje vreme. Napravio sam standardno serovanje fajlova sa desktop racunara koji pokrece WinXP i laptopa koji pokrece Win7.

Sve radi lepo i sjajno jedno vreme, ali posle jedno sat vremena (otprilike) desava mi se da laptop izgubi konekciju sa stonim kompjuterom i ja ne mogu da pristupim njegovim fajlovima. Jednostavno kao da ne postoji stoni kompjuter.

Povrh toga, nekad mi se desava da sa laptopa vidim stoni, ali ne mogu da mu pristupim. Prijavljuje da mrezna putanja nije u redu.

Kada restartujem laptop sve se vrati u prvobitno stanje i ja opet mogu da pristupim stonom kompjuteru. Probao sam da poiskljucujem Firewall-ove oba, ali svejedno ne mogu da pristupim stonom kompjuteru.

Laptop je HP 550, a stoni je Compaq Evo.

Kada restartujem server servis u Win7, sve se vrati u normalu...

Ima li negde podešavanja o dužini konekcije? Recimo da traje sat vremena ili slično?

Koliko ja znam - nema.

da na setovanjma mrežnih kartica nije stavljeno da ih komp gasi zbog uštede energije?

Odlicno razmisljanje. Kako se ja toga nisam setio... Nebitno, javicu kakav je rezultat.

Poslednja izmena:
nije to razmisljanje, nego praksa :-devil-:

i meni se gubila konekcija dok oba nisam prebacio na win 7

Nije u pitanju podesavanje mreznih kartica za ustedu el. energije. Opet imam problem.

Mozda je bitno napomenuti da imam ruter i u njega uboden ADSL modem. Laptop se bezicno kaci na ruter, a stoni ide zicno, takodje, na ruter. Inetrent mi nikad ne prekida na oba, ali se gube mrezne putanje.

Ruter je Tenda W311R+, a ADSL modem TP-Link TD-8811B.

Probaj ponovo da sherujes podatke.... pogledaj dozvole za pristup ...

Kazem, sve radi jedno vreme i sve je dobro podeseno za to vreme, ali posle toga samo nestane (ili ga ima, ali je nedostupan) stoni kompjuter...

Pinguj rureter sa laptopa pa ces videti dal ima nekih smetnji, mozda je do rutera pa gasi konekciju, i da li imas instaliran na jedan od ta dva kompa acronis 2010 home?

Nemam instaliran taj sofver, a pingovanje rutera radi ok.

Ok, pinguj sa laptopa taj desktop i obrnuto. Jesi im ip dodelio ili stavio auto?

Podesio sam manuelna podesavanja. Javicu.

Nije radilo ni sa manuelnim podesavanjima. Ali sam na netu nasao da ako iskljucim ipv6 u win7 da ce sve radi ok. I zasad sve i radi...

ipv6 zna da pravi problem i sa hotmailom.

@mirza82
kakve veze ima akronis sa ovim?

Ima veze acronic, jer ne dozvoljava da pristupis serovanim fajlovima i ako su svi kompovi umrezeni i vide jedan drugog, imao sam problema dok nisam procitao na netu da zbog acronisa ne mozes da pristupis fajlovima, ne mogu sad da nadjem link.

To se kod mene desavalo na XP.

Poslednja izmena:
Da, u nekoj od verzija acronis pravi problem izmedju serovanih folera tako da im se ne moze pristupiti, i izmedju dva racunara pod win7 a i u kombinaciji winz i Xp..

Nisam znao za te informacije koje navodite

Nazad
Vrh Dno