Šta je novo?

Mobilni telefon Posle Mi 9T, Xiaomi 12 ili Pixel 6?

Koji mobilni telefon kupiti

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Uzi izbor mi je spao na ova dva modela, dosta sam zadovoljan sa 9T, nisam ni osetio da je proslo preko 3 god odnosno najnestresniji telefon koji sam do sad posedovao, ne savrsen ali dosta pouzdan.. Tako da bi iz tog razloga mozda ostao na "Saomi brate", na papiru ima boljih stvari od Pixel 6, za Pixel sto vise citam deluje da moze imati vise potencijalnih problema i nerviranja dok bi Mi 12 mogao biti zaokruzeniji proizvod.. Kamera mi je isto dosta bitna i vidim da uopste ne kaska toliko za Pixel-om, ali sad i kako vise citam za Mi12 vidim da se i on kao nesto greje kao i Pixel, mislio sam da nije slucaj jer je Snapdragon..

Da li je u praksi mnogo bolja kamera na Pixelu (ova poredjenja po YT-u stvarno ne deluje da je velika razlika), za koji moze da se kaze da je pametnija kupovina?

Nije drastična razlika ali Pixel 6 je ipak malo bolji-kompletniji uređaj, sa boljom P&S kamerom.
E sad, u početku bi ti verovatno smetao ''ogoljen'' softver posle MIUI, uglavnom ''glupe'', ružne i nepraktične Gugl aplikacije ali deo toga može da se sredi (postoje dobre alternativne app.) a na kraju je i stvar navike. Dugoročno, softverski gledano, Pixel je svakako u prednosti.

12X ili čekaj 13. Običan 12 ima katastrofa bateriju, sigurno bolje drži na 9T i nakon 3 god eksploatacije.
Lično se ne bih mogao navići na klot Android nakon MIUI definitivno.

Jel realno da je bas toliko losa baterija..

Hteo bih da imam wireless charging bilo mi je cool oduvek, zato gledam 12..

Uskoro će 13 da izađe, bolje sačekaj nego da kupuješ poluproizvod.

Samo sto ce biti 900e, a 12 je 500 :)

Vrh Dno