Šta je novo?

Posle iskljucivanja upsa nece da se ukljuci monitor

Sicky

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Dakle sve je spojeno na ups mastek 400 i kada se iz nekog razloga iskljuci ups recimo duzi nestanak struje ili ciscenje hladnjaka procesora kada se to sve lepo spoji ponovo i ukljuci se ups i pritisne power dugme na kucistu pc se startuje ali monitor ostane ugasen. Onda posle nekoliko iskljucivanja i ukljucivanja startuje se sve normalno.

Ima li neko slicnih iskustava i sta bi mogao biti uzrok?

Hvala unapred.

Koliko sam video (procitao) vec si imao problema sa grafickom i najverovatnije da ti ona stvara problem... Zameni graficku i vidi kako se ponasa komp posle toga!

Koliko sam video (procitao) vec si imao problema sa grafickom i najverovatnije da ti ona stvara problem... Zameni graficku i vidi kako se ponasa komp posle toga!

Izvini nisam naglasio da je ovo u pitanju devojcin PC, a ne moj.
Znaci to je pc koji je vrlo malo izrabljivan a uz to je i relativno nov, tj. mlad.

Poslednja izmena:
Evo da ubacim jos malo podataka:

Matična ploča.....Asus P4P 800 – x
Procesor.....Intel Pentim 4 3.00 GHz
Memorija.....2 x 256 MB ram PQI + 512Mb
HDD.....120GB Maxtor
Grafička.....Ati Radeon 9200 se
Modem..... Motorola 56 k inernal
Optički uređaji.....TEAC DW 552G CD- RW / DVD
Pioneer DVD/RW dvr-111d
Monitor..... Samsung SyncMaster 793df

Pre instaliranja ups-a na sistem nije bilo ovog "fenomena". Posto je ovde strujna mreza nestabilna i napon je cesto padao postavili smo taj ups Mustek PowerMust 400 i desava se ono sto sam napisao. Poprilicno me nervira, pa ako ima ideja. Hvala

P.S. Kada se ponovo sve spoji i ukljuci se ups na kucistu se upali i ostane upaljena led dioda kao da je PC ukljucen.

Taj UPS nije dovoljan za konfiguraciju koja je na njega sa sve monitorom prikačena.
Proveri na kalkulatoru potrošnje koliko konfiguracija vuče struje ,sigurno je veći potrošač od 240 W .

Taj UPS nije dovoljan za konfiguraciju koja je na njega sa sve monitorom prikačena.
Proveri na kalkulatoru potrošnje koliko konfiguracija vuče struje ,sigurno je veći potrošač od 240 W .

Proverio sam i izgleda ovako: potrosnja je 293W ali tu nema monitora.

UPS je od 240W a potrosnja je ~300W
Da li to izaziva ovaj problem?

Prilozi

• potrosnja.JPG
    potrosnja.JPG
    121.3 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Dakle sve je spojeno na ups mastek 400 i kada se iz nekog razloga iskljuci ups recimo duzi nestanak struje ili ciscenje hladnjaka procesora kada se to sve lepo spoji ponovo i ukljuci se ups i pritisne power dugme na kucistu pc se startuje ali monitor ostane ugasen. Onda posle nekoliko iskljucivanja i ukljucivanja startuje se sve normalno.

Ima li neko slicnih iskustava i sta bi mogao biti uzrok?

Hvala unapred.

Prvo pozdrav svima.

Ovo je inace moj problem, a evo sad sam i ja newcomer. Do sada je Sicky izlagao moj problem, od sada cu ja.

Unapred hvala na pomoci.

P.S. Hvala Sicky

Najverovatnije nedovoljna snaga UPS-a izaziva problem.
Probaj sledeće:
a)rastereti maksimalno konfiguraciju koliko da probaš da li se problem i dalje javlja.Ostavi samo min. komponenti za funkcionisanje sistema.
b)priključi kompjuter i monitor bez UPS-a direktno na utičnice.
U svakom slučaju UPS nedovoljne snage može da napravi ovako što,a i mnogo gore.Neadekvatan UPS je kudikamo lošije rešenje nego da ga uopšte nemaš.
Ja bih ga pod hitno prodao i kupio jači.

Problem je sto crt monitor u momentu uključivanja "povuče" par puta više struje nego pri radu, taj UPS to nemože da izdrži, ali kada je konfiguracija uključena i nestane struje on je može nekoliko minuta uspešno držati uključenu.

Kao što Joker reče "Problem je sto crt monitor u momentu uključivanja "povuče" par puta više struje nego pri radu..." možeš najpre probati da samo monitor iskopčaš iz UPS-a i prikopčaš direktno na utičnicu.

Problem je sto crt monitor u momentu uključivanja "povuče" par puta više struje nego pri radu, taj UPS to nemože da izdrži, ali kada je konfiguracija uključena i nestane struje on je može nekoliko minuta uspešno držati uključenu.

Veoma interesantno.

Kao što Joker reče "Problem je sto crt monitor u momentu uključivanja "povuče" par puta više struje nego pri radu..." možeš najpre probati da samo monitor iskopčaš iz UPS-a i prikopčaš direktno na utičnicu.

Evo pokusacu ovu opciju pa se javljam.
Hvala.

Skidanje monitora sa upsa je resilo problem, sada sve radi normalno. Probao sam tri puta i sve je bilo ok. Sledece je kupovina jaceg upsa.

Hvala najlepse svima na pomoci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno