Šta je novo?

Poskupljenje fix telefonije 100%

churla

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
630
Ljudi pa ovi na mala vrata uvode realno poskupljenje od 100%.
Lokalni poziv je toliko skuplji a medjugradski mi je i onako <20% racuna.
Ne znam kakva je situacija fix->mob.
Kako da se izborimo protiv ovoga. Mislim, ono objasnjenje stitimo korisnike u ruralnim krajevima ...
To je smrt dial-up neta. Bice vise od 20 dinara sat samo za telekom.

Pa to ti je Srbija. Da je srece da svi imamo ADSL pa da nas ne pogodi ovo poskupljenje toliko. Ovako, na intrernet samo po mail i odmah disconnect!
Mene jos vise pogadjaju predvidjene izmene zakona o telekomunikacijama koje Telekomu daju jos vece mogucnosti za monopol, umesto da se ide u obrnutom smeru tj. ka liberalizaciji trzista. Zasto bi drzava jos pomagala tu kompaniju kad ionako ne znaju sta ce sa parama? Dobro mozda sam malo preterao, ali profiti su im svake godine sve veci.

ili 10din kad je jeftiniji saobracaj.
cuo sam da nece impuls poskupeti 100%, nego ce smanjiti interval kucanja impulsa na pola, sto mu dodje manje-vise isto. ranije je taj interval iznosio 2, odnosno 4 minuta (zavisno od tarife), a sada ce iznositi 1 odnosno 2 minuta. cena i dalje ostaje ista 0.36 din za impuls.
veruj mi, nema tu nikakve borbe, kad je monopol u pitanju ;)
take it or leave it.

Još jedan razlog više da pređem na ADSL...

Adio dial-up, i vreme je...

Sasa_NS je napisao(la):
Još jedan razlog više da pređem na ADSL...

Adio dial-up, i vreme je...
Ovo bih i ja rekao da nisam na pcm-u :whip:

Prosecni telefonski racun u Srbiji je po telekomu 600 dinara,sto znaci da 100% poskupljenje nije 1200,nego 600,700,800 dinara zavisi koliko im volja, moze i 10% od 600 dinara i 3000 din da bude po potrebi STA fali !!! :D :D :D

A da ne pricamo sto je ne tako davno iznosio 3 odnosno neograniceno, eh da je tad flat kostao kao danas...

Kakva lopovska firma ni manje ni vise nego 100% poskupljenje, bolje bi bilo da su bar digli cenu impulsa mislim da bi tako imalno manje negativnog efekta.

Ali i treba nam tako, zna se ko se i sta se sve finansira iz EPS-a i Telekoma... a od toga se i penzije isplacuju i ko zna sta sve jos ne... Sve u svemu malo povecaju penzije pa dignu struju i telefon i penzioniri opet jure po crni hleb od 13 dinara i mleko u 7 ujutro da bi imali sta da jedu...

Meni ce ovo poskupljenje dosta smetati iskreno niti imam uslva za adsl, niti mi se uzima ptt kabl pod onakvim uslovima i cenom, potpuno nepristupacno...

A danas citam u Politici kako se zalazu (telekom) za razvoj interneta pri tome 95% ljudi koristi dial-up, ovo ce svakako veoma pozitivno uticati na njihovo zalaganje...

Lol ako nista uskoro cemo postati evropa bar po necemu, cene fixne i mobilne ce se uskoro izjednaciti... samo sto tamo kosta oko 1 din minut ma koga na sta zvali a ovde ce biti 20...

Poslednja izmena:
Neko reče (mislim za Izrael) da je telefoniranje mobilnim toliko jeftino da mnogi u kućama uopšte ne drže fiksnu tel. liniju!??

Da ne poveruješ...

Mare je napisao(la):
A danas citam u Politici kako se zalazu (telekom) za razvoj interneta pri tome 95% ljudi koristi dial-up, ovo ce svakako veoma pozitivno uticati na njihovo zalaganje...
...

Ne znam za njihovu racunicu, ali moji tel. racuni mi uopste do sada nisu delovali mali (iako ne koristim dial-up)... Nego, jos mi odzvanja u glavi izjava (inace izjavu je dao "kapitalac", maltene sa suzom u oku) kako je internet sektor, eto, jos uvek ne profitabilan...Pitam se kojom metodom misle da ga ucine profitabilnim :mad:

Sve suprotnim smerom, sve kako ne treba... kakva zemlja.
Kazu:
Razvijajmo internet - telefon poskupi
Olaksajmo vizni rezim - vize ce najverovatnije da poskupe na 60e
I sada bih ja ovako mogao bukvalno do sutra da nabrajam sta je sve receno i obecano, a ucinjeno apsolutno suprotno, ma strasno.
Pitam se dokle ce i da li ce ljudi jednog dana ponovo na ulicu !?

A moze im se kada imaju monopol.

Drzite se teme, manite se politike. Price o politici na ovom forumu nisu dozvoljene.

Ni do sada cena nije bila niska, ali ovo je zaista PREVISE. I na kraju, opet nista ne moze da se ucini po tom pitanju. Ja znam koliki su racuni kada se ide preko dialup-a (reda velicine 6 000 dinara), a sada ce biti jos gore a, imajuci u vidu da najveci deo korisnika nema uslove za ADSL, mozete samo zamisliti koliki ce racuni da stizu ukoliko ne svedu potrebu za Internetom na minimalni minimum.

Pljacka, jednom recju!

Sasa_NS je napisao(la):
Neko reče (mislim za Izrael) da je telefoniranje mobilnim toliko jeftino da mnogi u kućama uopšte ne drže fiksnu tel. liniju!??

Da ne poveruješ...
tako je, samo sto je to rekao araphel na ms.com... u svakom slucaju katastrofa... mada mene ne pogadja i onako me na fixni samo okrenu ponekad, ne setjam se kada sam poslednji put pozvao nekog sa fixnog...

Ja sam na wireles vec 2 god.pa me ne pogadja poskupljenje u tom smislu.Nisam lepo ni chuo na TV-u.Shvatio sam da pozivi u gradu poskupljuju.A za ostale?Obzirom da imamo 4 grada u Srbiji onda neznam kako ce to ici po opstinama u Srbiji.A shta pojeftinjuje?

A sto se tice poskupljenja.... Protivim se ... ja jos uvek korisitim dial - up, i to skoro 24 sata dnevno. :D

Imam uslova za wireless, ali je on u Smederevu veoma skup i los. A za ADSL i Cable nemam uslova... odnosno... za ADSL centrala ima uslova jos od 2003. godine, ali naravno, sve dok telekom ne odobri prodaju prikljucaka, mogu samo da se slikam. :(

Ajde da su poskupeli za recimo 15-20% pa da kazes: "Eto benzin je poksupeo, evro je skocio" pa da nekako najdes opravdanje, ali 100% u lokalu je stvarno previse, ali je fora zamaskirati poskupljenje tako sto ces prividno smanjiti cenu onih poziva koju ljudi redje koriste.Pa vecini verujem da preko 80% poziva cini bas lokalni pozivi(zoves druga, devojku, majka komsinicu, tata komsiju... isl).
Ja jesam na SBB-u i smanjio sam telefonski racun na normalnu meru jer sam smanjio razgovore i to one u zonama, dok su lokalni ostali tako da ce mene, a verujem i druge drasticno pogoditi procenat rasta telefonskog racuna.

Mislim, stvarno su preterali, jer mi se izgleda moze.

Ma to samo moze u ovoj Srbiji da jedna firma ima monopol znaci ne mogu da verujem da su ladno` digli za 100 % , pa jesu oni normalni ? ali nee neee nisu oni digli za 100 % cenu nego se vremenski interval izmedju kucanja impulsa prepolovio !!! Pa sta je to nego poskupljenje za 100 % ! Ovde se bre ne zna ko koga j..e
p.s. Ustvari zna se ko koga j..e oni j.bu nas

Telekom Srbija uvodi nov tarifni sistem, pa će umesto četiri postojati dve tarifne zone. Jedna će se odnositi na telefonske razgovore bez pozivnog broja, a druga na one s pozivnim brojem, što dalje podrazumeva ukidanje 150 besplatnih impulsa sem za one socijalno najugroženije, odnosno za one koji za mesec dana ostvare 150 minuta telefonskog razgovora u lokalu.

Direktor Telekoma Srbija za strategiju i razvoj Predrag Ćulibrk kaže da cene nisu menjane pet godina i da će se novim tarifama cene impulsa u Srbiji približiti cenama u regionu. Novi tarifni sistem postoji u većini evropskih zemalja i za neke pretplatnike to znači poskupljenje, a za neke pojeftinjenje razgovora.

"Na primeru Beograda, to znači da će telefoniranje biti dvostruko skuplje za razgovor dva pretplatnika u Beogradu, ali i duplo jeftinije kada se iz Beograda poziva pretplatnik van Beograda, ali bez pozivnog broja, dakle Mladenovac, Obrenovac i slično, odnosno naselja van Beograda, ali u mrežnoj grupi Beograd. Tako se uravnotežava tarifni sistem za one koji žive i velikim gradskim zonama i za one koji žive u takozvanim ruralnim sredinama, pa će u smislu cene prednost imati ruralna područja", kaže Ćulibrk.

Naravno, priblizicemo se cenama, a sta je sa KVALITETOM USLUGE????? :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Odličan izgovor da konačno kupim access point,izbacim antenu na terasu i predjem na wireless..A Telekom neka onda dodje da mi naplati račun,dočekaće ih hladan čelik...

DialUp korisnicima iz Beograda se vise isplati da zovu provajdera u Novom Sadu nego u Beogradu :D :D :d

Odličan izgovor da konačno kupim access point,izbacim antenu na terasu i predjem na wireless..A Telekom neka onda dodje da mi naplati račun,dočekaće ih hladan čelik...
:D:D E car si!Slatko se nasmejah....a reakcija ti je i logichna.Svako bi tako odreagovao...ali ono je najzesce"docekace ih hladan celik":D.
Predji na wireless-mnogo je brzi i bolji...

Tek kad budem mogao da ga tuzim za uvredu zbog onog "poskupljenje je samo 10%" bicemo kao neka drzava. Mislim stvarno sam se razbesneo od silnog objasnjavanja da je to tu negde 10%.
Pa vredja mi inteligenciju.

Poslednja izmena:
pnjaf je napisao(la):
Ne mozes, predaj se o'ma, a Tijaniceva TV pretplata, sta reci za taj harach ?
Josh im je boja slike ista ko za vreme znamo vec koga, povraca mi se kad vidim, inace ja ne placam TV pretplatu, nek dodju na vrata da traze ... sorry za off ali slicna je tema ...

Stvarno neverovatna stvar i ta TV pretplata 300din pa plus racun za KDS 545din, pa sada jos i poskupljenje fixne telefonije. Joooj do juce sam vikao kako da nemam sestru koja voli da prica malo duze telefonom, odmah bi prosledio onaj email koji ceka potvrdu "Neobee-u" da dodju i da mi nabudze ADSL, ali sada sa ovom informacijom mislim da cu morati to da uradim. Racun za telefon+internet na dial up-u, stize 1800din svakog meseca, a za 1500din imam ADSL... pa mislim da necu vise ni sekunde cekati...

Dana 29. marta 2006. godine Vlada je donela Zaključak koji utvrđuje osnove za izradu strategije u oblasti telekomunikacija. Ovim zaključkom Vlada, kao jedan od prioriteta definiše i Rebalans tarifnog sistema. Na osnovu zaključka odobrava se da "Telekom Srbija" a.d. od 01. maja 2006. godine započne postupak rebalansa tarifa za fiksnu mrežu i usluge, formiranjem dve tarifne zone za nacionalni saobraćaj i ukidanjem 150 besplatnih impulsa. Da bi rebalans tarifa postao i pravosnažan, neophodno je da se dobije saglasnost Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL).

Eto ko je doneo odluku, ovi koje podrzava 0.1% tj. ispod 10% sve zajedno...

Pa po kom osnovu oni ukidaju besplatne impulse kad ja na analognoj ne retko dobijem i po 5x pogresan broj pre nego sto konacno dobijem trazeni, sto posebno vazi ako zovem nekoga ko je zauzet trenutno pa mi po principu taj ne moze evo ti prvi sledeci prebaci broj?

Sledeca vest ce verovatno biti...
Na sednici vlade Srbije zakljuceno je da se mora uticati na razvoj interneta i telekomunikacija u nasoj zemlji. S tim u vezi donosi se sledeca odluka, pretplata na RTS javni servis sajt 500 dinara mesecno. A u cilju popularisanja interneta akciza na ADSL prikljucak 1000 dinara mesecno i 500 dinara za dilal-up naloge. Ovim je potvrdjeno da nasa zemlja nesumnjivo grabi krupnim koracima ka evropi.

Dok je recimo u nekim zemljama vlada cak ucinila da ljudi imaju besplatan dial up, kod nas ce sve uraditi da bude suprotno.

Prvo PDV na racunare sada ovo... zaista krupnim koracima napred u 19. vek...

A i taj sugavi KDS poceli su sa 95 dinara 2003 kada je evro bio 65... a danas...

Turci su uzimali "desetak". Citaj 10%. Zbog tolikog zuluma narod se dizao na ustanke i odlazio u hajduke. Prvi srpski ustanak, pa drugi srpski ustanak, pa balkanski rat.

A koliki harac vi placate? (To je lepa turska rec koja oznacava razliku izmedju bruto prihoda i onoga sto zateknete u koverti na kraju meseca).

znaci po ovom cenovniku jeftinije mi se uhvati da zovem batocinu ili lapovo nego nekog u kragujevcu, doduse to mi do sad nije trebalo ali ko zna, jos kad bi verat uveo pozivnu liniju negde van KG-a da bude jeftinije super bi bilo

Hajde nemojte sve tako crno da posmatrate. I mene ce pogoditi jer volim da pricam ali se ne ljutim, ionako telefon ne bi trebao da bude za trabunjanje nego za dogovor.

Sada cete moci recimo jeftinije da pricate sa devojkama iz Novog Sada :D

Sto se tice dialup pristupa -- svako ko trosi vise od 40 sati mesecno isplati mu se da uzme ADSL 256kbps flat.

Pa ljudi starno nije normalno da nesto poskupi 100%. Mislim da nema nikakvog opravdanja za ovu svinjariju.

Pa meni ode i 80 sati mesečno na net (sestra, ćale i ja koristimo internet), ali ne mogu nikako da ubedim ćaleta i kevu da uvedu ADSL. Bez obzira koliko im ja objašnjavao da je jeftinije, ćale misli da će to 10 puta skuplje da izađe a kevi se jednostavno ne daju pare (na neke "kompjuterske stvari").
I šta sad ja da radim??? Da uhodim direktora telekoma i da mu napravim sačekušu, ili da se trudm ko stoka da ja jednog dana postanem direktor telekoma pa da dovedem firmu do propasti (neka pronevera bi super legla) čisto da bi se osvetio????

Nazad
Vrh Dno