Šta je novo?

Poruka na monitoru "nema signala"

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pre par dana najednom pojavi se buka u kućištu, od 1 od ventilatora(proc,graf i napajanje). Restartujem ga, malo radi pa opet. Tu ga isključim i kasnije upalim i neko vreme je radio uobičajeno pa opet buka. Ja ne znam zašto posumnjam na grafičku, izvadim je i izduvam prašinu, čak isključim vent jer je uc-ovana,reko radiće i tako ipak ima veći hladnjak od 9200se koja i nema vent. Pratio sam temp i tu negde 55-6 kao i cpu, mislim da to nije strašno. Kad danas opet buka i ja vidim da se vent na napajanju ne vrti, da ne bi crklo ja ga izvadim,otvorim i dobro produvam, sve vratim kako je bilo i upalim komp. Win se podigne krene av da se diže i tu mi slika pukne sva se onako rasturi i ukoči. Ja restart, opet isto. Uzmem i stavim 9200se koja ima samo vga i dobijem samo crn ekran i poruku iz naslova! Čačkao sam još malo,proveravao kablove ,menjao grafe,malo dvi malo vga,probao i stari crt, da isključim monitor, kad i on crn. Dakle, dal je grafa, dal matična-agp slot? Šta da radim?dakle prvo se win podigo i dok su se dizali i ostali programi iz startupa slika je "pukla", restart-isto. Nakon toga i zamene grafa samo crn ekran i nema signala. Malo mi je verovatno da su obe grafe riknule,možda nešto nisam dobro povezao ili je problem sa agp slotom?

Kod mene na drugoj konfiguraciji iz potpisa se povremeno dešava isti problem. Plus što ponekad krene da se startuje pa se posle nekoliko sekundi restaruje i tako u nedogled dok ga ne isključim na dugme. Ovo drugo se ređe dešava. Probaj prvo da očistiš slotove RAM memorije a i kontakte same memorije. Vrati RAM module u slotove pa vidi kako se ponaša. Ako se isto ponaša probaj jedan po jedan ili im promeni mesta.
Meni ovo rešava problem. Sva sreća pa se javlja retko.

Poslednja izmena:
rasklopio sam komp izduvao i obrisao prašinu koje i nije bilo baš puno i sada se win diže ali kada se potpuno učita, slika se pokvari!

Prilozi

• 16032010(008).jpg
    16032010(008).jpg
    280.3 KB · Pregleda: 49
  • 16032010(007).jpg
    16032010(007).jpg
    482.2 KB · Pregleda: 60
Ili probaš da izvučeš kabl za napajanje IZ RAČUNARA na par sekundi i vratiš nazad.
često i ovo pali.

Neispravna grafichka,uzmi od drugara pa proveri (ako ima ispravnu).
100% je to.

sad sam dobio graficku sa istim problemom!!! moja radi u biosu kako treba, ali u winu isto kao tvoja! nema im spasa :(! pozzz

proveri da pinčinči od kabla se nisu savili . meni je jednom tako bacao boju cudno

Vrh Dno