ironmanbg
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2004
- Poena
- 935
Moja oprema
- Laptop
- Thinkpad T440
- Mobilni telefon
- A55
- Pristup internetu
- Optički internet
Pre par dana najednom pojavi se buka u kućištu, od 1 od ventilatora(proc,graf i napajanje). Restartujem ga, malo radi pa opet. Tu ga isključim i kasnije upalim i neko vreme je radio uobičajeno pa opet buka. Ja ne znam zašto posumnjam na grafičku, izvadim je i izduvam prašinu, čak isključim vent jer je uc-ovana,reko radiće i tako ipak ima veći hladnjak od 9200se koja i nema vent. Pratio sam temp i tu negde 55-6 kao i cpu, mislim da to nije strašno. Kad danas opet buka i ja vidim da se vent na napajanju ne vrti, da ne bi crklo ja ga izvadim,otvorim i dobro produvam, sve vratim kako je bilo i upalim komp. Win se podigne krene av da se diže i tu mi slika pukne sva se onako rasturi i ukoči. Ja restart, opet isto. Uzmem i stavim 9200se koja ima samo vga i dobijem samo crn ekran i poruku iz naslova! Čačkao sam još malo,proveravao kablove ,menjao grafe,malo dvi malo vga,probao i stari crt, da isključim monitor, kad i on crn. Dakle, dal je grafa, dal matična-agp slot? Šta da radim?dakle prvo se win podigo i dok su se dizali i ostali programi iz startupa slika je "pukla", restart-isto. Nakon toga i zamene grafa samo crn ekran i nema signala. Malo mi je verovatno da su obe grafe riknule,možda nešto nisam dobro povezao ili je problem sa agp slotom?