Šta je novo?

portovani x86 android i mauntovanje hdd

LoverBoy

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2003
Poena
620
LM Instalirah neki android 4.22 sa wifi drajverom na laptop i nikako da mauntujem ntfs particije, probao mount dev..sda2 piše ili unknown device ili read only system. Probao sa nekim programima, pargon kao mauntuje al nema ništa. Ovo je rutovan rom al je read only a kako sam duduk za linux reko da pitam ovde.
Ako sam promašio forum sry nek moderator premesti.

Možda ntfs-3g drajver prosto nije uključen u taj kernel koji si dobio uz Android?

Koliko se secam ntfs-3g komunicira preko FUSE-a sa kernelom tako da nije mnogo bitno koji je kernel.
E sada je pitanje da li android kernel ima u sebi FUSE podrsku. Iskren da budem nisam gledao ali verovatno ne, jer koji ce mu.

Isto tako je verovatno da moze da se nabudzi tipa da se kompalira fuse.ko ubaci kao modul i posle da se veze ntfs-3g za njega. Ali nemam ideju koliko bi to bilo komplikovano odraditi i da li je dokumentovano.

Hvala na odgovorima još kad bi mi opisali kako ili dali neki link step by step pošto kao što rekoh linux poznajem samo turistički, instaliram ili pokrenem live zezam se sat dva sa GUI i obrišem.

Vrh Dno