Šta je novo?

Portable vs Install

• Začetnik teme Začetnik teme bear
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bear

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2007
Poena
320
Gotovo za sve programe koje koristim imam i "normalnu" i portable verziju. Da li bi mi preporucili da koristim samo portable verziju (nekako mi je milija takva verzija od next, next, next verzije)?

Ipak, cini mi se da se portable verzije sporije pokrecu. Da li je bas tako?
Koje su prednosti i mane portable programa? Ima li smisla koristiti portable na kucnom kompjuteru gde mogu da instaliram i obicnu verziju?

Hvala 🙂

Pa iskreno da ti kazem malo sporije vreme pokretanja je posledica otpakivanja programa mada opet zavisi naravno koja aplikacija je u pitanju.Imam everest koji se jednom ekstraktuje i onda se pokrece manje vise normalno i brzo kao da je instaliran a s druge strane imas programe koje svaki put otpakuje u temp folder pa je zbog toga malo sporiji.Znaci zavisi od toga kako je aplikacija napravljena portabilnom.

Ja vec prilicno dugo koristim portabilne aplikacije i bilo je trenutaka kada sam se zarekao da necu vise nista instalirati na komp ali opet ne mogu bez nekih stvari kao sto je winrar.Bez desni klik extract ne mogu da zavim pa je winrar morao biti instaliran.
Sto se tice portabilih aplikacija koje i dalje koristim to su word, exel, adobe reader, total commander, opera(doduse sada koristim operu 10-instaliranu), rocketdock kao i mnoge druge kada mi zatrebaju kao ps3,isobuster,GDB itd...

Tako da kao krajnji odgovor na pitanje je: koristi portabilno dok ti olaksava koriscenje kompa i dok te ne ogranicava na bilo koji nacin i smanji kolicinu smeca koja se ubacuje u registar sto vise mozes mada sto su jaci kompovi to manje osetis ali kada je starija masina u pitanju onda se bas mogu osetiti prednosti portabilnih aplikacija...

Poz

Nazad
Vrh Dno