Šta je novo?

Pametni uređaji Portable Air Conditioner

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Potrebna pokretna klima za sobu.
Poželjno je da ima i mogućnost dogrevanja kada za to dođe vreme.
Da li ovaj model vredi: Hisense Pokretna klima - APH09QC?

Ima li kvalitetnijih modela po sličnoj ceni?

Pozdrav.

Lakse i jeftinije je zid probusiti. Ima likovi shto to rade usluzhno uglavnom za aspiratore.

Ima i Midea Portasplit. Mnogo bolja klima (mada i mnogo skuplja), koja ima spoljnu jedinicu ali se montira kao pingvin isto.
Kolega je ima u Nemackoj (gde stanar ima 0.001% sanse i da dobije dozvolu od stanodavca da sam stavi klimu) i jako je zadovoljan. Rus, nosi sorc na 10C :)

Situacija je da ne dozvoljavaju vise externe jedinice klima da se kace na prednji deo zgrade a drugih prozora nema, budalastina al sta da se radi.

to je u NS recimo tek za NAJRANIJE 8 godina, do tada cu da se ohladim.

Lakse i jeftinije je zid probusiti. Ima likovi shto to rade usluzhno uglavnom za aspiratore.
Postoji vise resenja za prozore bez ikakvog busenja i budzenja, napravljeni od plastike, gume ili tkanine.
Mi koristimo od nepropusne tkanine vec godinama i jos uvek istu prvu sto smo montirali, ovaj tip:

Naravno, ova cena je previsoka, ima ih u radnjama za 4-6 eura.
Cicak traka se nalepi na ram i prozor, stavljas/skidas tkaninu po potrebi.
Do pre neki dan smo koristili godinama mob klimu od 7000 btu i to je savrseno radilo za sobu od 20 kvm, ali posto moja draga uvek ostavi vrata otvorena, uzeo sam od 9000 btu i iznenadjujuce dobro ohladi oko 60 kvm.

1750775583962.jpeg

Ima i Midea Portasplit. Mnogo bolja klima (mada i mnogo skuplja), koja ima spoljnu jedinicu ali se montira kao pingvin isto.
Uf, mnogo bolje izgleda od standardnih pingvina. Moram potražiti ima li šta jeftinije, ali verujem da i ako nema sad, biće u narednim godinama.

Uzeo i ja skoro jednu standardnu, i ovu tkaninu za prozore kao što je Duke okačio. Ali su mi prozor i cev takvi da moram da podignem klimu jedno pola metra. I još mi blokira vrata od terase, tako da moram da ugasim klimu i izvučem cev da bih ih otvorio.

Meni je problem buka... danju i mogu da radim cak bez klime (u Stutgartu ili cak u kuci u Nisu) ali spavanje - no way, Jose..
A sve portabl su bucne :(

No... hbg sam sam se zeznuo i dosao ovde. Morace pingvini dok ne stigne pasos

Morace pingvini dok ne stigne pasos
Ne vredi pasoš mnogo, treba samo oko sto hiljada evra za učešće, bar u Berlinu :).

DeLonghi Pinguino PAC EX105 (10k BTU) ohladi sobu od 30kvm, buka je kao što kažeš najveći problem - za par nedelja godišnje neefikasnost i potrošnja u poređenju sa split sistemom je zanemarljiva. Čekam da se pojavi ponovo Midea Portasplit na lageru, da uzmem za drugu sobu da isprobam, a za ovu hoću umesto čičak trake da stavim ploču od pleksiglasa sa isečenim prostorom za cev.

Vrh Dno