Šta je novo?

Portabilne aplikacije

• Začetnik teme Začetnik teme Pharos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pharos

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
Da li koristite portabilne aplikacije, koje i koliko vam znače?
Danas odem do ETF RC-a da proverim mail kad ono nema firefoxa, samo glupi IE od koga bežim k'o đavo od krsta. Ne vredi mi ništa da skidam s net-a, kad ne mogu da instaliram na komp. I onda se setim portabilnih aplikacija tipa portable FF, portable Thunderbird, portable GAIM, utorrent (ne može da se koristi na akademskoj mreži, al' kad odeš kod ortaka sa brzom vezom 😀)...
Sad me zanima koje bi to još mogle biti portabilne aplikacije koje život znače.
E da, za FTP koristim Total Commander koji ladno radi bez instalacije :banana:

pOz

p.s.
Upravo pišem preko portable FF.

Poslednja izmena:
Mozes da instaliras u temp dir ili na desktop.

Da je moglo, instalirao bih 😀

Kako bre nema Firefoxa u RC-u, pa ja odatle samo Firefoxom surfujem?!?
Jes da je neka 1.0 preview verzija, ali radi posao...

Nego, jel probao neko u RC-u portabilne programe za rezanje? 😀

Ja sam probao i radilo je... ali ubij me ako se secam imena. Znam da sam se ubio trazeci program koji ne koristi Windows ASPI (Ones-like).

Pharos je napisao(la):
Da je moglo, instalirao bih 😀
Cekaj bre, ja opusteno instaliram na desktop 🙂 XChat, Operu...

Ne može 😀
Možeš da sačuvaš exe fajl na desktop i možeš da pokreneš exe file s desktopa ali ne možeš da instaliraš program. Sedeo sam na skroz zadnjem kompu sa skroz leve strane 😀 Izgleda da firefox nema instaliran na svim računarima. Video sam jednog lika da surfuje s operom, ja strašno volim FF, a ono ko za baksuz instaliran samo IE.
Dajte taj portable program za rezanje koji ne koristi win aspi.
Za one koji koriste portabilne browsere: ne zaboravite da podesite proxy. Ubih se provaljujući što nema protoka
🙂

Pharos je napisao(la):
Ne može 😀
Možeš da sačuvaš exe fajl na desktop i možeš da pokreneš exe file s desktopa ali ne možeš da instaliraš program. Sedeo sam na skroz zadnjem kompu sa skroz leve strane 😀 Izgleda da firefox nema instaliran na svim računarima. Video sam jednog lika da surfuje s operom, ja strašno volim FF, a ono ko za baksuz instaliran samo IE.
Dajte taj portable program za rezanje koji ne koristi win aspi.
Za one koji koriste portabilne browsere: ne zaboravite da podesite proxy. Ubih se provaljujući što nema protoka
🙂

Jel ti to ne mozes da instaliras taj program ili ne mozes da ga instaliras na na desktop?

U teoriji (i praksi) user obicno ima full pristup folderu desktop. Sto znaci da tu mozes i da instaliras. Samo mora malo putanja da se promeni...

Poslednja izmena:
CoR je napisao(la):
Jel ti to ne mozes da instaliras taj program ili ne mozes da ga instaliras na na desktop?

U teoriji (i praksi) user obicno ima full pristup folderu desktop. Sto znaci da tu mozes i da instaliras. Samo mora malo putanja da se promeni...

U teoriji (i praksi) user obicno nema full pristup registry bazi, a proces instaliranja programa zahteva upis podataka u istu. Menjanje putanje ne resava taj problem.

Pozdrav,
Igor

Pharos je napisao(la):
E da, za FTP koristim Total Commander koji ladno radi bez
TC ne može da bude portabilan zbog jedne gluposti koju je Gisler napravio. Naime, podatak o tome gde se nalaze INI fajlovi drži se u Registry-ju, a folder u kome je TC nije default nego Windows folder.

Ne znam koliko je pametno držati portabilne aplikacije na USB flash disku. Koliko kapiram, kad skineš mail preko TB-a, on ga upisuje na flash i menja TOC (Table of content). Svako skidanje maila, brisanje... menja sadržaj memorije flash diska tj. radi read/write.
Poenta je u tome što flash diskovi imaju određen broj ciklusa pisanja (i brisanja, brisanje se isto računa kao i pisanje). Kad se taj broj premaši, flash disk može da se koristi za slikanje 🙂 ili kao ukras na zidu. Nisam verovao da je ovo istina (broj r/w); moj je počeo jako da brljavi, pitao sam na forumu u čemu je caka i rekli su mi.

o da

doggy je napisao(la):
U teoriji (i praksi) user obicno nema full pristup registry bazi, a proces instaliranja programa zahteva upis podataka u istu. Menjanje putanje ne resava taj problem.

Pozdrav,
Igor

Pazi kad si 100% u pravu! + sto je admin mogao u gpeditu da zabrani i install...

Njah, jedino da mazne neki prg koji ne upisuje nista u reg nego samo kopira fajlove prilikom instalacije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno