Šta je novo?

port forwarding?

GedzaNS

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2007
Poena
301
Posto sam novopeceni korisnik ADSL-a jel moze neko uopsteno da mi objasni podesavanje port forwardinga. Da li treba raditi podesavanje portova u Zone alarmu ili ga je moguce odraditi pomocu pfconfiga? Takodje posto su na huewai modem/router prikljucena 2 kompa kako podesiti sve na oba racunara?

Hvala.

Hteo boh da postignem brzi rad Emule-a, posto namam pristup kad korisnicima*nemogu direktno da komuniciram sa korisnicima nego svu komunikaciju i skidanje radim preko servera, pa kontam da je to malo sporije nego sto bi moglo da bude. Pokusavao sam da nadjem neki PFConfig program sa forward-ovanje portova , ali nisam uspeo. Kontam kad bih to odradio da bi onda radilo, a i zvao sam adsl podrsku , pa mi je tamo neki operater spominjao forwarding portova.
Hvala btw :)

Danas sam dobio aDSL i sve radi sem torrent-a. Da li neko zna o cemu se radi. Inace, dobio sam modem a ne ruter, pa ne znam da li to ima veze sa port forwardingom.

Resio sam problem reinstalacijom BitComet-a.

jedno kratko pitanje: kada se radi port forwarding da bi radili torenti kako treba, da li treba u NAT podesavanja da se podesi i DMZ i REDIRECT ili samo jedno od ta dva? U pitanju je telekomov Huawei uredjaj

jedno kratko pitanje: kada se radi port forwarding da bi radili torenti kako treba, da li treba u NAT podesavanja da se podesi i DMZ i REDIRECT ili samo jedno od ta dva? U pitanju je telekomov Huawei uredjaj

Prezvakano pitanje po sto puta. Hoce li ljudi ovde nauciti da koriste Search opciju?

Podesis DMZ, upises IP adresu tvoje mrezne karte (bice ti uvek 192.168.0.3) i svi portovi su otvoreni. Ako ti torenti rade sporo, onda je do samog torenta (premalo seedera), a ne do veze.

Izvinavam se sto sam postavio ovakvo pitanje, prelistao sam sve moguce teme i video da jedni rade dmz, drugi podesavaju po uputstvu sa portforwarding web sajta , pa mi nije bilo jasno sta vise da uradim. Totalno sam bio zbunjen. Podesavao sam i jedno i drugo i oba u isto vreme, ali ipak izgleda da je to bilo to torrenta koje sam koristio.

Koristio sam torrente sa javnih trackera, mada iako za neki fajl kaze da ima 500-600 seedera nije prelazilo brzinu od 10kb/s. Probao sam posle neke torrente sa demonoid-a i islo je punom brzinom. Kao sto si rekao, problem je do samih torrenta a ne do podesavanja.

Nazad
Vrh Dno