Vodoinstalater
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 03.11.2021
- Poena
- 21
Pozdrav svima, Trenutno sam se preselio i koristim verovatno VDSL MTS internet ,100mbps paket, jer sam sada u selu i jos uvek nema optike. Imam taj stariji ruter Huawei HG630 koji ima mogucnost port mapiranja kako se tu zove drugacije, ja naravno otvorim sve portove, privatna IPV4 Adresa, znam kako se sve radi, jer sam pre imao SBB i na njihovom Cisco ruteru je sve odlicno islo. Ali ovde ne, mogu samo da se povezem preko ili localhost ili privatne ipv4 adrese, a drugi, pa cak i ja. ne mogu preko javne IPV4 adrese. Nije nikakav problem oko racunara jer sam u Firewall te portove dozvolio, a pokusao sam isto i na Linuxu, isti problem, Onda je do rutera , pa sam gledao, ugasim firewall na ruteru, promenim par posedavanja, Ali opet nista.
Zatim sam kupio i onaj mali Wifi Extender sto daju za dinar. Huawei WA8021 , koji je mnogo napredniji od HG630. njega sam koristio i u ruting modu ,a pa imam svoju podLAN mrezu da kazem, nije radilo, Pa onda u bridge modu , takodje ne radi, Radi samo preko lokalne IPV4 adrese, ali nece nista preko javne. Zatim promenim i na Full cone NAT, open nista.
Stvarno ne znam koji je problem, kako je kod vas? Da li ste vi uspeli otvoriti portove na vasem ruteru?
Zatim sam kupio i onaj mali Wifi Extender sto daju za dinar. Huawei WA8021 , koji je mnogo napredniji od HG630. njega sam koristio i u ruting modu ,a pa imam svoju podLAN mrezu da kazem, nije radilo, Pa onda u bridge modu , takodje ne radi, Radi samo preko lokalne IPV4 adrese, ali nece nista preko javne. Zatim promenim i na Full cone NAT, open nista.
Stvarno ne znam koji je problem, kako je kod vas? Da li ste vi uspeli otvoriti portove na vasem ruteru?