Šta je novo?

Port forward error

0nlypr0

Cenjen
Učlanjen(a)
09.11.2012
Poena
151
Ovako prvo ne znam da li sam pogodio deo foruma za ovo pitanje ako jesam feel free to move it.

Drugo pokusavam juce i danas ceo dan da forwardujem neki port , bilo koji i nece.Nisam menjao modem niti bilo sta zadnji put sam forwardovao pre jedno mesec i po dana i radilo je.Video da na drugim forumima neki ljudi imaju isti problem.

Internet je adsl-ov pa ne znam ako mozete da probate da vidite da li vama hoce ili da mi objasnite kako to moze da se uradi alternativnim putem?

hvala unapred!

Resetuj na fabricka podesavanja. Ako ni to ne pomogne, onda apdejtuj firmware

Resetovao samna fabricka = isto. Updatovacu firmware pa javljam da li hoce.

Izvinjavam se na duplom postu updatovao sam fm i opet je isto, sta dalje?

Ja sam imao taj problem sa Linksys-om. Rešenje je da rešenja nije bilo, jer su i u samom Linksys-u bili upoznati sa time, ali ih očigledno boleo khm khm da se cimaju i izbacuju nov firmware.

Izvinjavam se na duplom postu updatovao sam fm i opet je isto, sta dalje?

Jel u garanciji ? Ako jeste odnesi ga u servis od firke u kojoj si ga uzeo. Ako si ga dobio od provajdera, odnesi njima, dace ti novi.

Imam jedno pitanje.

To se ne desava samo kod mene probao sam kod dva druga ,brata i nikom nece.Kapiram da onda nije do mene i da necu nista da uradim zamenom modema?

Cekaj, i tvoji prijatelji imaju kuci isti modem/ruter kao i ti i nisu ni oni uspeli da forwarduju port ? Onda vi nesto gresite u proceduri. Imas sajt zove se portforward.com i tamo nadji kako se forwarduje port za tvoj modem.

Nasao sam i open nece.Ajde ako neko ima telekomov adsl neka pokusa molim vas.

Edit: Evo kako radim kao da je to neka nauka. ulogujem se preko 192.168.1.1 idem basic/nat/port forward/
stavim start/end port number 6082
isto i za local start/end port;
protocol=all ;
local ip adress = 192.168.1.1

Local ip adress se zavšava na trocifren broj. 192.168.1.100 ili 192.168.1.101, itd. Vidi koja je lokalna adresa tvog kompa i nju unesi pod local ip adress.

Ako ti komp dobija preko dhcp-a ip adresu onda port forward nece raditi. Moras da izaberes fiksnu ip adresu na racunaru koja se nece preklapati sa dhcp opsegom. Npr.
192.168.1.1 - router
192.168.1.11 - tvoj racunar
192.168.1.100-200 - dhcp opseg.

Posle ovoga port forward mora da radi, osim ako nije u pitanju ftp, koji se mora dodatno podesavati.

Ako ti komp dobija preko dhcp-a ip adresu onda port forward nece raditi. Moras da izaberes fiksnu ip adresu na racunaru koja se nece preklapati sa dhcp opsegom. Npr.
192.168.1.1 - router
192.168.1.11 - tvoj racunar
192.168.1.100-200 - dhcp opseg.

Posle ovoga port forward mora da radi, osim ako nije u pitanju ftp, koji se mora dodatno podesavati.

Radice i te kako, samo nije najsrećnije rešenje pošto može da se dogodi da mu DHCP dodeli drugu adresu i onda pravilo ode na drugi ip, gde nema servera.

Evo sta mi izbacuje ipconfig

Kod:
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\kompjuter>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Kompjuter
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : 6C-F0-49-71-74-8D
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::480a:7437:69df:5104%11(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : 11. novembar 2012 13:51:00
   Lease Expires . . . . . . . . . . : 13. novembar 2012 13:50:59
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 242020425
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-10-EE-57-8A-6C-F0-49-71-74-8D

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{7F0F522A-F310-4DDE-A581-1977BE7C3CCB}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:73b8:2c50:9ce6:92a2:1a6c(Pref
erred)
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2c50:9ce6:92a2:1a6c%13(Preferred)
   Default Gateway . . . . . . . . . : ::
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Zar nije IPv4 ono sto mi treba?

Poslednja izmena:
Tvoja trenutna lokalna ip adresa jeste 192.168.1.2 ali niko ti ne garantuje da ce posle nekog vremena da ostane ista ukoliko koristis dhcp za lokalne racunare.

Port forward je mogucnost da pokrenes neki server na lokalnoj masini i da taj server bude vidljiv sa interneta.
Tvoj server ima lokalnu ip adresu koja je nevidljiva za korisnika sa interneta i ima i spoljnu javnu ip adresu koja je vidljiva za sve. Ta spoljna ip adresa je u stvari adresa routera koju ti je dodelio provajder.
Port forward omogucava da izaberes neki port i protokol i ko god pokusa da ostvari konekciju na tom portu i protokolu, zahtev za konekcijom ce biti prosledjen izabranom racunaru u lokalnoj mrezi.
Kada kazes da ne radi, ima mnogo razloga zasto ne radi i kako proveravas da li radi?

canyouseeme\netstat -a

Samo imam jedno pitanje ovamo stoje programi za koje hocu daforwardujem port, ovaj program za koji meni treba nije na listi?

Tteba da sa nekog racunara na netu da uradis
telnet tvoja.spoljna.ip.adresa spoljni_port

Ako se konekcija uspostavi onda radi.

Probao sam i sa pf i opet nece.Proveravao sam sa telnet komandom kao i sa svim ostalim. Jednostavno nece . Zvacu sutra ove iz telekoma, samo da li nije mozda protiv njihovog pravilnika otvaranje portova nemam ideje uopste.

Nazad
Vrh Dno