Šta je novo?

Port Forwad

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Molim pomoc oko portforwadinga na ruteru TP-8840 . probao sam preko onog sajta ali nije nesto proslo, sta da upisem kao ip adresu, Ip od rutera lana ili sta ..
hvala

sto se tice torrenata,ako koristis utorrent,glavna fora da bi dobio "zeleni kruzic" iliti dobru konekciju je UPNP forwarding,lepo ukljucis u utorrentu i i setovanju za ruter i bog te vidi...

da, upustva su vrlo laka. A to dal radi zeleni kruzic zavisi i od toga kolki si upload pustio (moras preko 6kbs) i od firewall-a...a naravno i od porta, a to dal radi port moze da se proveri preko utorrenta...ima opcija za to.

Znam za test porta preko utorrenta ali on mi i kaze da port nije otvoren . koju IP adresu treba da unesem tamo na http://portforward.com/english/route...0/Utorrent.htm kao static
IP ,adresu koju sam dodelio ovom racunaru u lanu (192.168.1.137) ili adresu rutera 192.168.1.1 ili neku trecu .. I drugo kako da iskljucim firewall na ovom ruteru ili da mu dodam exeption za utorrent.
Hvala

da li si slucajno na beotelu?

ako jesi moras da se konektujes bez NAT-a, t.j npr. ZLI/ip@beotel da bi dobio javnu IP adresu.

takodje u podesavanju uTorrenta moras da podesis da ima fiksini otvoreni port, npr 42000, i u podesavanju rutera (inace imamo isti ruter) pod NAT-Virtual servers da otvoris bas taj port.
Evo fotka pozajmljena od Vuka:
tplinkpc9.gif

Mislim da po default-u na tom ruteru firewall nije ukljucen, mada pise da jeste, ali ja nisam jos uvek provalio gde su podesavanja.

Poslednja izmena:
da li si slucajno na beotelu?

ako jesi moras da se konektujes bez NAT-a, t.j npr. ZLI/ip@beotel da bi dobio javnu IP adresu.

.

To je TO . znao sam za /ip logovanje ali sam zaboravio od silnih podesavanja . sada utorrent prijavljuje da je port OK. treba da provalim za jos druge programe tipa emule itd.
Ako imamo isti ruter da li kada uradis "diagnostic" iz podesavanja imas sve PASS ? kod mene "Test ATM OAM F5 segment ping:
Test ATM OAM F5 end-to-end ping:" su FAIL
Pozdrav i hvala

Nazad
Vrh Dno