Šta je novo?

Porez po 100-ti put

ProlazNik

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2000
Poena
609
Citao sam prethodne diskusije i nikako da rastumacim na sta u stvari ide porez kada se kupuje kao pojedinacna komponenta a na sta ne. Moze li to neko da mi napokon rastumaci, posto svako ima neko svoje tumacenje. Takodje me zanima da li se porez racuna kada se uzima ceo racunar sa tastaturom i misem ali bez monitora?

ProlazNik je napisao(la):
Citao sam prethodne diskusije i nikako da rastumacim na sta u stvari ide porez kada se kupuje kao pojedinacna komponenta a na sta ne. Moze li to neko da mi napokon rastumaci, posto svako ima neko svoje tumacenje. Takodje me zanima da li se porez racuna kada se uzima ceo racunar sa tastaturom i misem ali bez monitora?
Ne računa se porez na sklopljeni PC, kao ni na periferije koje se na njega priključuju a ne mogu da rade bez istog (monitor, printer, skener, tastatura, miš, joystick, gamepad, volan, zvučnici, slušalice...). Porez se plaća na rezervne delove za PC (ploča, procesor, memorija, grafička, zvučna, kuler, kućište, flopi... pod znakom pitanja su hardovi, CDROMovi ali mislim da i za njih), potrošni materijal (diskete, blankovi, kablovi, navlake, adapteri...), kao i uredjaji koji funkcionišu i bez PCa iako se s njim mogu povezati (kamere, MP3 plejeri...).

da, u praksi, sve sto je u kucistu prilikom kupovine (podrazumeva se da uzimas i kuciste) je oslobodjeno poreza na promet, i sve sto kupujes preko firme sa izjavom. E sad kao sto je ZorMi napisao, graficke u maloprodaji nisu oslobodjene poreza. Pitam se kako to graficka moze da radi bez ostatka komponenti, ali sta je tu je...Moram da ispravim, zvucnici,mish,gamepad,slusalice,joystick i volan se u 99% slucajeva prodaju sa porezom na promet @#!%

CD/DVD/HDD uredjaji su pod znakom pitanja, jer spadaju u osnovni sklop, a postoji tacka/pasus zakona koja oslobadja poreza magentno opticke uredjaje...

Nazad
Vrh Dno