Šta je novo?

Porez na sve digitalne servise, šta će poskupeti?

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Od kada funkcionise spotify u Srbiji?
I kako ce mi naplatiti za neke servise recimo apple store kad to nema kod nas?

Drzava uvek nadje nacina!
JEdnom prilikom, onda kada je pocelo da se naplacuje po lokalima sto ti svira radio, usao inspektor u jednoj lokalnoj kafanici, i kaze "aha, svira vam radio, moracu da napisem izvestaj da se kod vas u lokalu slusa radio i povodom toga cemo vam naplacivati te usluge, jer se to radi zbog intelektualne svojine.
Vlasnik lokala onako zbunjen pita tog inspektora, a kako ce ti vi platiti Madoni (koja je u trenutku bila na radiu), inspektor je odgovorio, drzava ce naci nacina za to.

:d

Sunce ti, pa ni onaj kompozitor ocajnih pesama za Kikija L. nije ovako nasilno pokusavao da puni budzet :d

Drzava uvek nadje nacina!
JEdnom prilikom, onda kada je pocelo da se naplacuje po lokalima sto ti svira radio, usao inspektor u jednoj lokalnoj kafanici, i kaze "aha, svira vam radio, moracu da napisem izvestaj da se kod vas u lokalu slusa radio i povodom toga cemo vam naplacivati te usluge, jer se to radi zbog intelektualne svojine.
Vlasnik lokala onako zbunjen pita tog inspektora, a kako ce ti vi platiti Madoni (koja je u trenutku bila na radiu), inspektor je odgovorio, drzava ce naci nacina za to.

:d

Ne znam da li da se smejem ili da placem.

I sta je sa nekim servisima za koje trenutno placam VAT od 25% na to ce mi jos zaracunati 20% naseg PDV ili sta :D?

Treba ti agent u inostranstvu da vratiš porez :)

Aha, znači ovako se finansira nagradna igra s računima!
Ovo je usklađivanje sa evropskim propisima, još da usklade evropski standard, iha, gde bi nam bio kraj!

Taman da se pozdravimo od Netflixa, tek što su ga uveli kako treba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zanima me, da li ce se ovaj porez odnositi i na Google i/ili FB oglasavanje, za fizicka lica?
Nisam razumeo ovo najbolje, kako ce poreska znati kad ja kao fizicko lice treba da platim porez za oglasavanje osim ako centrala Google (Irska) ili FB (Irska) ne dostave podatke ili njihova predstavnista u Srbiji, ako neko moze ovo malo bolje da objasni bio bih mu zahvalan.
Ako je odgovor Da, kako je moguce da se ovo zaobidje? :D

Hvala i pozz

Poslednja izmena:
Vrh Dno