Šta je novo?

porazavajuci rezultati u 3dmarku????

katics

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
620
ovako skoro sam kupio novi kompijuter ali neradi onako kako sam ocekivao.u 3dmark01SE imam oko 8100 poena sa sledecom konfiguracijom
p4 2.4ghz GF4 TI 4800SE(microstar) 768ddr maticna asus p4pe ostatak mislim da nije ni bitan...e sad nije mi jasno da dobijem ovako mali rezultat.win je xp+sp1 a driveri za graficku su 44.03 directx 9 e sad da li postoje nekakve optimizacije za xp ili nesto slicno sa predhodnim winom koji je isto bio xp imao sam oko 12500 u 3dmark01
strasno me iritira nikako da namestim..... :(

Proveri da ti nije slucajno ukljucen Anisotopic Filtering, i AA...

ma jok to je prvo sto sam iskljucio...

:confused: ...vidi da ti u BIOS-u nije CPU ostao na 100/400, pa da je underclock-ovan na 1.8GHz - mada bi to trebalo automatski da se podesi, ali... ???

Ma,ajde,kriminalni rezultati....mislim sa takvom konf. samo 8000 :oops: ....pokusaj jos jednom ctp;

1.Load bios default
2.U driverima za video karticu stavi na performance.
3.Iskljuci antivirusni sw i sve sto ti je startovano

Na P4 1.6 sa 4200 na difoltu sam imao oko 9500 markova tako da je 8000 strasno malo, nesto tu debelo zeza...
BTW u drajverima za kartu nemoj stavljati performance, nema razloga...slika je lepsa na Quality a imaces 100-nak markova manje...to nije uzrok, sigurno...
Kad kupujes Microstar-a... O:):mrgreen:

ma ja sam sa predhodnim winom koji su mi instalirali u servisu imao oko 12500 u 3dmark01 a sad kad sam ja instalirao win sa sp1 oko 8100 stvarno neznam koji je djavo..probacu sve sto ste naveli valjda ce nesto pomoci

Mozda nisi instalirao drajvere za plocu? (ne znam za Intela, ali za Via ploce to pravi veliku razliku)

EEEE to je izgleda da sa driverima koje xp daje za plocu nisu bas optimizovani pa sam instalirao nove drivere i sad imam oko 11800 sto je ok...... hvala svima...

Vrh Dno