Šta je novo?

Popunjavanje skeniranih obrazaca

Draganche

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
304
Pokušavao sam na raznim mestima da pronađem, na razne načine da uradim, sledeće:
Skeniram izvesni naštampani obrazac. Potrebno mi je da koristeći njegovu sliku, dođem do načina da ga popunim, odnosno, da pripremim štampu, potrebnim podacima, ubacim taj obrazac u laserski štampač i odštampam te podatke. Imao sam pokušaje sa postavljanjem slike obrasca u pozadinu na Word papir, Publisherom, text boxovima, pokušavao da primenim savete kolega, ali nisam uspeo. Da li neko zna ovo LADNO i tačno da uradi, da mi uputstvo, instrukcije, detaljne, kako, čime... kako bih savladao ovo.

Skeniraj obrazac u Corel-u, ubaci svoj tekst gde želiš i odštampaj ga.. jednostavnije ne može!

ABBYY FineReader ti moze pomoci da vec skenirane fajlove konvertjes u Word dokument i onda unosis sta ti je volja.

Pokušaj sa: Form Pilot

Form Pilot software allow you to fill out paper forms on your computer instead of using a typewriter.

You just scan your form directly from the program, get the form image on the screen, and fill out the form by simply typing where you need to have the form filled out. If you do not have a scanner, just bring the scanned form image from another computer.
Filling out forms, you can:

√ Use fonts of different size and colors;
√ Rotate text, insert pictures, checkmarks, lines and geometrical figures;
√ Enhance the outlook of the form itself by removing color casts;
√ Erase unnecessary fields.

Jesi l ikoristio tai sofware

...nisam siguran dal´je sledece slicno onom sto je potrebno ali evo sta sam ja nedavno uradio -
- skenirao formular i sacuvao kao PDF
- otvorio PDF sa Nitro PDF pro i popunio potrebnim podatcima
- sacuvao i odstampao
- potpisao i odneo u Opstinu na overu...
...dakle, u mom slucaju Nitro PDF je bio dovoljan da zavrsim posao.

Moguce je da toliko kosta,ali - ja sam ga dobio za dz. uz casopis na koji sam pretplacen...a covek nigde nije naveo da trazi besplatno resenje....

Poslednja izmena:
+1 za nitro pdf koji je vrlo lako naci za dz. Mada sam siguran da isti posao moze da uradi i bilo koji drugi noviji pdf editor (ne reader).
Mozes cak i u photoshopu ili cak i paintu, mada je naravno malo dosadnije. NitroPDF se ponasa kao word. Stvarno je odlican.

Pokušavao sam na raznim mestima da pronađem, na razne načine da uradim, sledeće:
Skeniram izvesni naštampani obrazac. Potrebno mi je da koristeći njegovu sliku, dođem do načina da ga popunim, odnosno, da pripremim štampu, potrebnim podacima, ubacim taj obrazac u laserski štampač i odštampam te podatke. Imao sam pokušaje sa postavljanjem slike obrasca u pozadinu na Word papir, Publisherom, text boxovima, pokušavao da primenim savete kolega, ali nisam uspeo. Da li neko zna ovo LADNO i tačno da uradi, da mi uputstvo, instrukcije, detaljne, kako, čime... kako bih savladao ovo.

Treba ti HSFormular.

Vrh Dno