Šta je novo?

Popravnka monitora Samsung 710v

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
U pitanju je monitor Samsung 710v

samsung710t.jpg

Slika je nestala u toku rada. NIsam bio prisutan tu kad je prestao da baca sliku.
Prikačio sam ga na drugi komp situacija ista. Slike nema.
Ranije je imao problem sa gubljenjem signala na strujnom konektoru.
Sada je situacija takva da lampica gori, slike nema.
Eventualno lampica kada zablinka, zablinka i monitor ali jedva primetno.

ŠTa bi moglo biti?
Da li se isplati popravljati. Ja sam spreman da kupim i novi.
Meni je najveći problem brzina rešavanja toga problema. Inače koristi se samo za word.

Otvori ga, moguće da su kondezatori nabubreli, to je mislim i jedino što ti se isplati srediti za taj monitor. A i ne oduzima previše vremena.

Po tvom opisu problema,najverovatnije je otislo pozadinsko osvetljenje...Probaj da uperis baterijsku lampu u monitor kada je ukljucen racunar i vidi da li se nadzire slike...U zadnje vreme je puno Samsung monitora sa istim problemom...Izgleda da godine cine svoje :(

ma ode i moj crt nekad radi dobro a nekad sve krivi ka centru ekrana.
a kes mi se ne daje za novi tv a ovaj nikako sam da se popravi.

Meni se tako nesto desilo na 940n, nestala je slika, zamenio sam kondenzatore na naponskoj ploci tad je davao sliku ali ne i osvetljenje pa je zamenjen i trafo i sve to je kostalo 1200 din

Nosi ga u servis.Ako te zadovoljavaju njegove dimenzije i opravka nije preko 1500din isplati se.

stavi led traku umesto neonki i vozi
moj tako radi vec 2 godine
ulaganje pola sata rada i 500rsd

Potpuno ista prica kao i kod mene, samsung t190 je u pitanju.. Nikako da ga odnesem do servisa.

evo i ja slicam kvar sam imao na 940n! simptomi,osvetljenje ludovalo neko vreme i posle je samo hteo da radi 1 sec pa se ugasi..zamenjen inverter,cena 470din u beli elektronik + 200din cast lokalnom serviseru mob telefona(nemam lemilicu)...

Ja sam u najvise slucajeva imao popravke sa naduvanim kondenzatorima, a sada imam jedan LG koji je skroz mrtav. Ne svetli cak ni lampica kada mu se spoji napajanje. Pregledao sam osigurace na napojnoj ploci i cipove sve izgleda u redu. Kondenzatori su vizuelno ok. Prelemio sam sve sto se moglo prelemiti jer sam posumnjao na ladan lem ali monitor je i dalje bez zivota. Ima li neko ideju?

Nazad
Vrh Dno