Black Arrow
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.12.2006
- Poena
- 319
Na mobilnom imam SE HPM-75 slušalice i posle nekoliko godina vernog rada, na mestu gde se nalazi 3.5 mm ulaz, došlo je do nekog loma i sada se tu gubi kontakt. Desna slušalica radi, leva radi samo kada je ostvaren kontakt, ali retko.
Budući da su slušalice uzete u inostranstvu (originalne su) a kod nas se jako teško nalaze, ne bih baš da ih bacim pošto je samo taj kontakt problem.
Ideja mi je bila da pronađem neki ispravan 3.5 mm ulaz i da ga zamenim. Našao sam od nekih računarskih slušalica ulaz, presekao kabl, izvukao žice i to sam isto uradio i sa mojim slušalicama za mobilni.
Nekako ovako:

Na slici se malo slabije vidi:
leva strana (ulaz 3.5 mm od računarskih slušalica)
plava
zlatno - zelena
zelena
zlatna
desna strana (deo koji ide do slušalica za mobilni)
zelena
crvena
plava
Sada ne znam kako ovo da povežem a da radi, budući da sam probao direktno povezati računarske slušalice na mobilni ulaz i sve radi.
Ima neko ideju?
Budući da su slušalice uzete u inostranstvu (originalne su) a kod nas se jako teško nalaze, ne bih baš da ih bacim pošto je samo taj kontakt problem.
Ideja mi je bila da pronađem neki ispravan 3.5 mm ulaz i da ga zamenim. Našao sam od nekih računarskih slušalica ulaz, presekao kabl, izvukao žice i to sam isto uradio i sa mojim slušalicama za mobilni.
Nekako ovako:

Na slici se malo slabije vidi:
leva strana (ulaz 3.5 mm od računarskih slušalica)
plava
zlatno - zelena
zelena
zlatna
desna strana (deo koji ide do slušalica za mobilni)
zelena
crvena
plava
Sada ne znam kako ovo da povežem a da radi, budući da sam probao direktno povezati računarske slušalice na mobilni ulaz i sve radi.
Ima neko ideju?