Frost
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 14.10.2012
- Poena
- 151
Pozdrav. Celo leto imam problem sa grafickom karticom.Naime, tokom igranja igrica monitor mi se ugasi i ode u ''power saving mode'',odnosno graficka kartice se restartuje, u zavisnosti od igre posle 1-3 sata, kada se to desi jedini nacin da povratim sistem je da iskljucim komp iz struje ili da drzim ''power'' dugme dok se ne ugasi komp da bi mogao ponovo da ga upalim. Posle tog paljenja kad udjem ponovo u igru, graficka se ugasi posle 2 minuta, jer se verovatno pregrejava i mora da se ugasi. U pitanju je GTX295 kartica. Jos je bila pod garancijom kad sam je slao na servis i oni su je testirali na 3dmark i ostale programe, ali nisu i na igre gde se javlja problem. Kad sam konacno odneo ceo kompjuter da pokazem da se gasi kartica prilikom igranja, prihvatili su da je posalju kod dobavljaca, ali naravno i oni su sproveli klasicne testove bez provere igrica i utvrdili da je graficka ispravna, iako im je ponovo vracana na servis, nisu hteli da prihvate da je neispravna.
Znam da je do kartice 99,9%, jer sam je nosio kod druga da je proba na njegovom kompjuteru i njemu se naravno gasila. Probao sam sa obaranjem sistema, promenom drajvera i dalje se javljao isti problem.
E sad posle ove kratke istorije problema, glavno pitanje.
Da li negde na teritoriji Srbije postoji neko ko popravlja hardver? Dakle neko ko bi otvorio karticu, pogledao i video da li ima vidljivih kvarova i mogao da utvrdi do cega je kvar? Koliko bi mi se to isplatilo?
Cuo sam da se prodaju ili su se bar prodavale polovne servisirane kartice sa godinu dana garancije, pa je onda verovatno da postoji mogucnost popravke. Verovatno bi jedan od problema bio sto ako ne postoji vidljivih kvarova, neki deo unutar kartice je otisao, ali ne moze da se utvrdi kvar i onda se menja citava kartica.
Unapred hvala na odgovorima.
Znam da je do kartice 99,9%, jer sam je nosio kod druga da je proba na njegovom kompjuteru i njemu se naravno gasila. Probao sam sa obaranjem sistema, promenom drajvera i dalje se javljao isti problem.
E sad posle ove kratke istorije problema, glavno pitanje.
Da li negde na teritoriji Srbije postoji neko ko popravlja hardver? Dakle neko ko bi otvorio karticu, pogledao i video da li ima vidljivih kvarova i mogao da utvrdi do cega je kvar? Koliko bi mi se to isplatilo?
Cuo sam da se prodaju ili su se bar prodavale polovne servisirane kartice sa godinu dana garancije, pa je onda verovatno da postoji mogucnost popravke. Verovatno bi jedan od problema bio sto ako ne postoji vidljivih kvarova, neki deo unutar kartice je otisao, ali ne moze da se utvrdi kvar i onda se menja citava kartica.
Unapred hvala na odgovorima.