Šta je novo?

Popravak SSD-a

ppredrag

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2005
Poena
885
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7700, Freezer 36
Matična ploča
AsRock B650M Pro RS
RAM
2x16Gb
GPU
Sapphire 9070 Pure
Storage
Kingston KC3000
Zvuk
Soundblaster Z
PSU
FSP Vita 850GM
Kućište
Lian Li A3
Monitor
Huawei Mateview GT 27
Miš & tastatura
G305, RK84
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Patriot Pyro od 120 Gb koji je zakucao tokom flesovanja poslednjeg zvanicnog firmvera. Windows uglavnom ne vidi vise disk a nekada prikaze kao izuzetno malu particiju kojoj, naravno, ne mogu pristupiti. Postoji li neka sansa za unbrick ovog ssd-a? Nemam na njemu bitne podatke ali me tuga hvata kad vidim da disk stoji u fijoci. Ima li mu spasa? Razume li se neko u ovu problematiku? Da napomenem da garanciju nemam tako da reklamacija nije opcija.

Probaj da uradiš Secure Erase, to je palilo na intel 320 kada poblentave sa kapacitetom. Eventualno, probaj ponovo da flash-uješ FW.

A što se tiče upgrade FW-a, na SSD-ovim je to često od velikoz značaja za rad samog SSD-a, na mnogim SSD-ovima postoje u startu ozbiljni problemi koji se kasnije peglaju kroz FW.

Sve je to lepo,kamo garancija prodavca za ozbiljne probleme u radu,poslednji uredjaj kome sam flesovao bilo sta je pioneer 109 iz 2005,cak i bios retko kad promenim,msm samo kad moram

Posaljes ga na garanciju,oni ti flesuju sami, i vrate (ili samo vrate i napisu da odradis sam). Ostanes mesec dana bez ssda.
Koliko znam,svi proizvodjaci omogucuju svoje upravljacke alate za "kucni" apdejt firmware-a.

Vrh Dno