Šta je novo?

Popoc oko Samsung D500!

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Ajde ljudi preporucite mi kod koga da odem da mi 100% ispravno odradi flash-ovanje software-a, posto mi se desava kao sto i je i "normalno" da nisam po neki put dostupan. U pitanju je 063 mreza. Vec je radjen flash kod firme kod koje sam kupio, ali nedostupnost je ostala kao pojava. Sve ostale funkcije rade extra i bez problema.
I naravno ineteresuje me koliko kosta flash-ovanje?

POZ :wave:

ZA ovo ti ne znam , ali znam da felshovanje u firmaam kosta od 10-15 eura...Toliko je kod nas u Pg ;)
POz...

Ja sam cuo da je kod nas do 50 evra. :mad: :S: :wall:

Edit: off: kako radi ploca?

Poslednja izmena:
da li si siguran da je u pitanju flesovanje???
mozda ti je otisao hibrid (regulise mrezu)
ako si ga vec jednom flesovao i nisi otklonio kvar
pre ce biti da je hibrid

ali to je cudno posto je to relativno nov fon

Poslednja izmena:
Ma od samog pocetka je gubio mrezu. Ali ne stalno, vec se desi tu i tamo. Ali kada nisam dostupan i daljem meni pise da imam domet. Samo po neki put stvarno i izgubi signal i nabise "Emergency call" (valjda se tako pise). :D

što ti oni lepo ne bi zamenili aparat ukoliko ne mogu da ga poprave? Valjda je to sasvim normalno, a ne ti da plaćaš nekom drugom flešovanje... ;)

nizda je upravu
meni se isto tako ponasao c100 flesovao sam ga i probao razlicite verzije softvera ali nista kada sam promenio hibrid sve je radilo ok
ali idi ti lepo i njega zameni,ako imas garancij

Imam garanciju ali kako da dokazem da gubi mrezu?

pa ostavi im fon na dan dava pa neka ga testiraju

Ma nije to nikakav izuzetak,imas milion ljudi koji sa bas tim modelom ima bas taj problem a moguca resenja su: da prebacis triband u dualband u network setings (neznam zbog cega ovo pomaze ali tako kazu),da iskljucis gprs na broju ili da probas sa jos jednim flesovanjem ovaj put sa softverom koji su specijalno za nase trziste napravili neki likovi iz neznam tacno koje firme sa Samsungom i sad delju za 50 evra+PDV!!
Ili da ga prodas i ako ti se bas i dalje toliko svidja narucis nekodiran iz Austrije,Nemacke... i uzivas kao ja! :D :smoke:
Pozdrav ,)

Da ne cekas ovde dugo na odgovore idi na mobilnisvet.com i nadji sebi odgovor na pitanja jer na njihovom forumu ima 4-5 treadova o tom problemu kod doticnog modela!
Pozdrav ,)

Gidra85 je napisao(la):
Ma od samog pocetka je gubio mrezu. Ali ne stalno, vec se desi tu i tamo. Ali kada nisam dostupan i daljem meni pise da imam domet. Samo po neki put stvarno i izgubi signal i nabise "Emergency call" (valjda se tako pise). :D

Taj problem je poznat na vise Samsung modela. Jednostavno tvoja kartica nece da radi kako treba na D500. Ne radi ova nova kartica 32k i plava. Bela radi provereno. Jedino sto mozes da uradis da ga menjas za crni. Cuo sam da oni nemaju te probleme. Poz

Pa ja imam vec crni D500. Probao sam i sa menjanjem kartice, ali nije pomoglo.

Mrzi me da citam sta su svi napisali pa evo da ti odgovorim:
Crni D500(bez EDGE-a) moze da se flashuje softwareom koji je posle aprila ove godine i neces imati nikakvih problema oko ispadanja mreze.Flashovanje kosta 50e.Na sivom(D500 E-sa EDGE-om) nije moguce flashovanje. Medjutim Mobtel pocinje prepravke kod njih kako bi radili svi telefoni posto su njima stare Alcatel centrale koje gube D500 iz mreze(licno imam sivi D500 i evo vec par dana nemam nikakvih problema).

P.S. Ako ti se jos uvek javljaju problemi pokusaj od nekoga da uzmes 064 karticu posalji koju poruku i ostavi je u telefonu par sati.Posle toga nebi trebalo da bude vise problema(ovo je kod mene upalilo od tad nemam problem sa telom)

Flashovanje kosta 50e.

Da nije malo skupo to flesovanje?

Jeste malo skupo, ali to je kod "ovlascenih" dilera.A sem njih retko ko(citaj: niko) nema potrebnu opremu za bezbedno flashovanje samsunga.

Miki,pozdrav.
Oprema za bezbedno flesovanje Samsunga se sastoji iz com port kabla,pozeljno USB zbog brzine flesovanje posto na 115000 bauda firmware +TFS fajl (kustomizacija) treba da se flesuje preko 2 sata.Ovako na 921000 bauda sve traje 15 minuta.
Ostalo sto je potrebno je Corona downloader mali softver za samo flesovanje i fles fajl sa kustomizacionim fajlom.
Da biste proverili verziju softvera kod D500 potrebno je da otkucate *#1234#
Ono sto treba da vidite na ekranu je XEEB2 verzija softvera koja sadrzi izmedju ostalog i srpski i makedonski jezik i nema problem sa 063 mrezom,ja sam ih licno flesovao preko 50 i samo njih 2-3 su opet imali problem sa mrezom ali je to vec bilo hardverske prirode.

Da razresimo misteriju BEZBEDNOG flesovanja D500 Samsunga.
Pozdrav.

Kod nas je toliko koliko je .E sad ako te interesuje bas mogu ti se raspitati ako hoces jer 50 eura je mnogo za to!
off topik: Ploca me fino sluzi jes da nije neki o/c ali moze,uskoro je mijenjam.;)
Poz...

Moj ortak je resio problem za 10e-15e u prodavnici kod sremske, ali je tamo i kupio telefon (pozivanje na garanciju nije urodilo plodom, toliko o poslovnosti...). Inace, ima crni D500, i 063 ispada iz mreze, ali 064 radi!

Vlajsa NBG je napisao(la):
Miki,pozdrav.
Oprema za bezbedno flesovanje Samsunga se sastoji iz com port kabla,pozeljno USB zbog brzine flesovanje posto na 115000 bauda firmware +TFS fajl (kustomizacija) treba da se flesuje preko 2 sata.Ovako na 921000 bauda sve traje 15 minuta.
Ostalo sto je potrebno je Corona downloader mali softver za samo flesovanje i fles fajl sa kustomizacionim fajlom.
Da biste proverili verziju softvera kod D500 potrebno je da otkucate *#1234#
Ono sto treba da vidite na ekranu je XEEB2 verzija softvera koja sadrzi izmedju ostalog i srpski i makedonski jezik i nema problem sa 063 mrezom,ja sam ih licno flesovao preko 50 i samo njih 2-3 su opet imali problem sa mrezom ali je to vec bilo hardverske prirode.

Da razresimo misteriju BEZBEDNOG flesovanja D500 Samsunga.
Pozdrav.
Ja imam negde taj kabl od predhodnog samsunga. Znaci moci cu preko toga da flashujem telefon? Po nekim informacijam(zvao sam dosta servisa), kazu cena 50e ali mi ne odgovaramo ako se tel ne probudi.Zato sam i pitao za bezbedno flashovanje.Inace sam sam flashovao MPx200 bez problema. Da nemas adresu odakle moze da se skine nova verzija?

Nego, zna li ko, da li i kako radi e-mail preko ovo telefona?

[Miki] je napisao(la):
Ja imam negde taj kabl od predhodnog samsunga. Znaci moci cu preko toga da flashujem telefon? Po nekim informacijam(zvao sam dosta servisa), kazu cena 50e ali mi ne odgovaramo ako se tel ne probudi.Zato sam i pitao za bezbedno flashovanje.Inace sam sam flashovao MPx200 bez problema. Da nemas adresu odakle moze da se skine nova verzija?

Kabl je poseban bas samo za D500.
Nemam nijedan link ka besplatnom sajtu za Samsung fleseve.
Pozdrav.

[Miki] je napisao(la):
Da nemas adresu odakle moze da se skine nova verzija?

Ne znam jel dozvoljeno postovanje linkova za softver pa ako nije nek najhitriji moderator obrise ovaj link sa kog se moze skinuti XEEB2 verzija softvera koja bi trebalo da resi probleme ispadanja sa mreze.

http://samsungpro.ru/index.php?option=com_remository&Itemid=25&func=download&filecatid=280

E sad ja bih bio zahvalan kada bi mi neko rekao gde se moze naci kabel za flash-ovanje i koliko kosta ili da li bi neko bio voljan da mi odradi flash-ovanje naravno za neku razumnu cenu onih 50 evra sto traze po servisima mi je bezobrazno puno.

Odnesi na Senjak u servis uradicu ti besplatno,samo sto moras da pricekas par sati da mi donesu i da ga vrate.
adresu cu ti dati na pm ako hoces.

Hvala ti puno. Danas sam nesto cackao telefon i cini mi se da sam trajno resio taj problem bez flash-ovanja ali jos uvek je suvise rano da bih donosio neke zakljucke. Naime ja imam onaj najnesrecniji model za koga su ljudi govorili da nema sanse da se namesti - Crni Samsung D500E skinut sa TIM mreze dakle u pitanju je Edge model (mada su svi govorili da su SIVI modeli Edge a ne CRNI, na ovom mom kod paljenja pise D500E Triband). Problem sam resio (ili mozda nisam) tako sto sam usao u tajni meni za podesavanje GPRS-a u koji se ulazi tako sto se ukuca *#4777*8665# i ukljucio sam opciju GPRS Detach. Sad mi vise ne radi GPRS (izgubila se ikonica u gornjem desnom delu displeja) ali mi danas telefon nijednom nije ispao iz mreze a dosada je ispadao na skoro svakih pola sata. Moguce da je u pitanju slucajnost tako da ako opet ispadne sa mreze Vlajsa ocekuj me u servisu i jos jednom ti hvala za pomoc.

A koja je to ikonica, posto ja takodje imam GPRS aktiviran, a nemam nikakvu ikonicu sem kada se konektujem na GPRS pa pise G?

Pa meni je non stop gorela crvena ikonica sa slovom G u gornjem desnom uglu ekrana. Kada sam uradio GPRS Detach ikonica je nestala i sad se GPRS ukljucuje jedino kad pokusavam da idem na neki sajt ili saljem MMS.

Da, tako i meni isto, samo kada idem na wap ili mms otvaram. Moguce je da su momci koji su mi u servisu flesh-nuli mob iskljucili kao i ti da mi GPRS stalno radi.

Vrh Dno