Šta je novo?

pootnik

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
Na www.pootnik.com piše da je istekao. :eye:
Jel to trajno ili je neko zaboravio da plati?

Pisao je Drunk Devil o tome.... Nema vremena za site, tražio je dobrovoljca...

Meni ga otvara? Nije istekao hosting ako si na to mislio....

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Meni ga otvara? Nije istekao hosting ako si na to mislio....

na koji ti link ides?
http://www.pootnik.com
je definitivno istekla registracija domena....

Meni ga (sa Verata) regularno otvara :rtfm:

Jaoj bre! Sajt je na veratu vidljiv uvek sa veratovih linija! Domen ne radi vise, ali sajt radi sa veratovih linija!
;)

Jel postoji neki drugi link koji je dostupan van Verata?

Kao sto rece Matrix ono sto se hostuje na Veratu je uvek vidljivo kada se zakacite preko njihovih linija tj. u "lokalu" :)

Još kad bi neko video koji je ip...

Sajt nema fiksni IP, tako da je nedostupan na taj način.
Ipak, ako neko, ko nije korisnik Verata baš hoće da ga poseti - evo načina:

Za adresu DNS servera kod properties za svoju konekciju, bilokoga provajdera upišite sledeće brojeve: 217.26.64.130 i 217.26.64.131 .

To su naravno adrese Veratovog DNS servera. Sve ostale sajtove ćete isto imati na raspolaganju i ovako, tako da ovo može da stoji i trajno.

Razlog je taj što zapravo DNS server Verata ima Vhost adresu sajta, i kada se sa drugog provajdera posećuje takav sajt, opšta DNS adresa sajta je zapravo adresa Veratovog DNS servera, koji daje IP broj plus podbroj samog sajta - to je valjda nešto kao port - laički objašnjeno.

Izgleda da ne moze vise na ovaj nacin???

ma jok istripovali ste se ..to je vama vadio iz kesa ..nece sad sam probao ...

izgleda da mu je istekao domen ...a hosting na veratu jos nije :(

bluestar je napisao(la):
ma jok istripovali ste se ..to je vama vadio iz kesa ..nece sad sam probao ...
Jeste najbolje da sam imao ceo sajt u kešu :d
A veratovi DNS serveri su očaj, plus što se pootnik više ne ažurira ... tako da sam ja prešao na livadu.

Ne radi sada više ni preko Verata, odnosno njihovog DNS-a. Izgleda da je promenjen zapis u samom Veratovom DNS-u.
Dok se ne sakupi nešto para, ništa od sajta :(

Ne znam ko je gazda sajta ali mislim da je napisao na sajtu da se ulozi nesto kinte kako bi sajt ostao i to ne bi bio problem, spreman sam da posaljem neku kintu kako bi sajt proradio ponovo.
Ako zna neko peru putnika neka mu prenese da bi mogao da organizuje nesto tipa pretplatu za VIP download.
100-200-300 kinti nije nista za recimo godinu dana a to bi sa samo par clanova omogucilo njemu da hostuje narednu godinu kod verata
Znaci free sekcija ostaje kao sto je i bila ali samo da na onu dosadasnju vip listu doda i clanove koji plate pretplatu

Heechee, nemoj da zezas :mrgreen:

Pogledaj post iznad, to je vlasnik sajta, Pera Putnik aka Drunk Devil @bench.

Podrzavam ideju...

Drunk Devil je napisao(la):
Ne radi sada više ni preko Verata, odnosno njihovog DNS-a. Izgleda da je promenjen zapis u samom Veratovom DNS-u.
Dok se ne sakupi nešto para, ništa od sajta :(

A bogme je i domen istekao.

Host vazi do sredine jula, samo treba registrovati domain. To je oko 1700 Din. I naravno treba gurati prevode u bazu sajta...

Nazad
Vrh Dno