Šta je novo?

Ponašanje moderatora

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa šta radimo nego raspravljamo? Jel tema obrisana, zaključana?

Toliko smo netolerantni da si ti u mogućnosti da dođeš da zahtevaš od moderatora da da trećem članu bodove jer je to za njega bolje nego "da viče" na njega.

Svi smo zivi ljudi,imamo losije i bolje dane. Ne vidim poentu isterivanja “pravde”. Malo ste i smorili ali ne mogu da ne citam,interesuje me. Kazes sto ne mislis najblizima a ne ovde. . Idemo dalje,pivo se hladi😉

Pročitaj opet šta je napisao član @BigBoy (da sam na mestu uredništva odmah bi mu obrisao poruku a upravo je to napisao, u prevodu "Nije ovo tvoj forum, ako ti se ne sviđa možeš da odj...".

Ako imate statistiku pogledaj koliko sam puta kliknuo na report dugme kako bi se određena tema prebacila u odgovarajući forum i sl. a sada za jednu reč napraviste frku kada je moderator u pitanju.

Alex je trebao da se izvini članu zbog drskog ponašanja i idemo dalje a ovde se uključilo sto članova kako bi podržalo moderaciju ko da će da dobiju bombone.

Mnogi članovi ovog foruma smatraju da se vrši nepravda od strane moderacije prema njima ali ne smeju to javno da napišu jer se boje zabrane.

Popustite malo i dajte da raspravimo i o ponašanju moderatora.
I šta, konkretno, nije u redu sa radom moderatora foruma? Koliko mogu da primetim, Alex je lepo objasnio prvo, a kada to nije dalo željene rezulatate uradio je svoj posao.

O par uzvičnika ne bih da trošim reči zaista :)

I šta, konkretno, nije u redu sa radom moderatora foruma?
Konkretno:
Opcija je i izbegavati ucestvovati u temama koje moderise alex, barem tako ja radim.
Konkretno: Sinoć je član @pinocio napisao poruku da ne zna zašto mu je ukinut pristup delu foruma, mislim da je Aliexpres ili Ananas u pitanju i obrisan mu je post i dodeljeni poeni (proverite da li je Alex dodelio poene).

Sa mnogim članovima komuniciram preko provatnih poruka, neke lično poznajem i svi se slažu da je Alex prestrog kao moderator a na vama administratorima je da ocenite da li i dalje zaslužuje da uređuje forum, neki su od Alex-a dobili ban a neki su jednostavno odustali od pisanja na forumu (i dalje su prisutni ali nisu aktivni).

Ne mora ova, otvorite novu temu gde članovi mogu da prijave ili ocene moderatore ali bez sankcionisanja.

Mnogi imaju utisak da su moderatori na Benču prestrogi pa razmotrite šta valja činiti.
Pročitaj opet šta je napisao član @BigBoy (da sam na mestu uredništva odmah bi mu obrisao poruku a upravo je to napisao, u prevodu "Nije ovo tvoj forum, ako ti se ne sviđa možeš da odj...".

neki su od Alex-a dobili ban a neki su jednostavno odustali od pisanja na forumu (i dalje su prisutni ali nisu aktivni).
Konkretno za ovo, skoro svakog dana se pojavi po par naloga koji su kompromitovani, tj. mete su neaktivni legit nalozi koje preuzme spambot. Takve naloge trajno banujemo i obrišemo samo spam poruke. Ukoliko vlasnik naloga uspije da povrati šifru u međuvremenu, javi se moderaciji i moći će da nastavi da koristi svoj nalog normalno. U svakom slučaju preporučujem da svi koristite duplu autentikaciju (SMS na telefonima ili autentikator aplikacije (google & microsoft) jer je ovakvih stvari sve više i više (nevezano za Bench forum, generalno je situacija takva)

Моје лично мишљење је да је Алекс преблаг.

preblag.gif

Moderatorima da se aktivira CAPS LOCK po difoltu, a uzvičnici moraju biti pakleno crvene boje uz efekat plamena.gif

Džabe vam, nestalo je bombona.

"Pročitaj opet šta je napisao član @BigBoy (da sam na mestu uredništva odmah bi mu obrisao poruku a upravo je to napisao, u prevodu "Nije ovo tvoj forum, ako ti se ne sviđa možeš da odj..."."

Napisao sam lepo i jasno srpskim jezikom kako stoje stvari, nije mi potreban prevodilac da izvrce sta sam napisao, ali slazem se, nije ovo tvoj forum i ako ti se ne svidja... i to je zapravo sustina koju ti ovde, nazalost, ne shvatas.

Šalu na stranu, da rezimiramo:

• "može to lepo" - probano je, mnogo puta. I dalje se u najvećem broju slučajeva proba prvo tako, samo se to ne vidi.
  • "da se oceni rad moderatora" - bar 2 admina su se izjasnila. Bolje modove nemamo, slobodno se prijavite.

I ja stvarno ne znam šta je problem kad neko kaže "ne moraš da budeš tamo gde ti se ne sviđa". Štaviše, zgodno je podsetiti se toga povremeno, manje živaca i vremena se troši u životu.

I ja sam nedavno banovan sa teme Smešne slike zbog prekršaja pravila navedenih u prvom postu. I ne žalim se, ko krši pravila, treba da bude adekvatno i sankcionisan.
Meni je samo krivo što sam, izgleda, trajno banovan s te teme. Razumno bi bilo na 7-14 dana, ali trajno, brate, to je preoštro. I ja sam imao nekoliko dosta posećenih foruma i nikad nisam trajno sankcionisao prekršioce Pravilnika, već uvek na neki rok, tipa na nedelju, dve. E, ako neko i nakon privremenog bana i dalje nastavi da krši Pravilnik, onda bih pristupio trajnoj zabrani.

Dakle, Ok su mere koje administracija Bench-a primenjuje, ali bih ipak uputio savet - "sve sos mera", da ne bude ono "summum ius, summa iniuria" (najveće pravo, najveća nepravda).

Sto te je spaslo od perma bana, ali bitno je da ti se cini sta je sa administracijom...

Zanimljive slike su No. 2 problematicna tema posle oglasa.
Tema bi bila fenomenalna i idealna da imas saljivi komentar- dva i idemo dalje ali ne, imali smo (uglavnom) isti ne mali broj ljudi koji su natrpali 2-3 strane zabaviste saljive komentare i onda se tema pretvarala u "Toalet komentari", sto je blag izraz za neke komentare.
Posto ni kaznjavanja za spam/off nisu davali rezultate jer je ljudima TOLIKO bitno da komentarisu svaku sliku i pocelo je da bude blizu da gubimo clanove zbog komentarisanja, umesto kaznjavanja za off je uveden warning i ban iz teme, kao zajednicka odluka administracije.

Ali zapitas se:
IT forum i Zanimljive slike su u top 3 problematicne teme gde administracija gubi dobar deo vremena... Neverovatno

Kao sto rekoh, vas forum, vasa pravila. Niko nije "challengovao" administraciju nit trazim da mi iko skida ban nit ista. U sevap da banujete jos 100 godina.

Cinjenica je, pak, da su modovi na temi imali jedan stav a onda je mod zaduzen za temu "isforsirao" drugi stav. Mozda samo ne bi bilo lose da se dogovorite ubuduce.

I ja sam nedavno banovan sa teme Smešne slike zbog prekršaja pravila navedenih u prvom postu. I ne žalim se, ko krši pravila, treba da bude adekvatno i sankcionisan.
Meni je samo krivo što sam, izgleda, trajno banovan s te teme. Razumno bi bilo na 7-14 dana, ali trajno, brate, to je preoštro. I ja sam imao nekoliko dosta posećenih foruma i nikad nisam trajno sankcionisao prekršioce Pravilnika, već uvek na neki rok, tipa na nedelju, dve. E, ako neko i nakon privremenog bana i dalje nastavi da krši Pravilnik, onda bih pristupio trajnoj zabrani.

Dakle, Ok su mere koje administracija Bench-a primenjuje, ali bih ipak uputio savet - "sve sos mera", da ne bude ono "summum ius, summa iniuria" (najveće pravo, najveća nepravda).
Dobio si opomenu pred zabranu pristupa temi, a onda si nakon te opomene nastavio po starom.

Nisam dvaput prekršio pravila, bila je samo jedna slika koju sam prokomentarisao. Tu si se ti nešto prešao...

престрого алекс.
поготово према човеку са 20 година стажа на форуму.
то је нечији цео живот.

Nisam dvaput prekršio pravila, bila je samo jedna slika koju sam prokomentarisao. Tu si se ti nešto prešao...
Da. Nisi prekršio pravila 2 puta, nego 3 puta. Tužno je što toga nisi ni svestan još mi govoriš da sam se prešao.

1. Prvo si okačio sliku sa devojkama koja je niti smešna niti zanimljiva. Nemam problem sa slikom, ali si napisao "(P.S. Ko obriše guze, taj je gej!)".
2. Onda si okačio sliku papagaja... znaš vrlo dobro o čemu se radi. Da ne iznosim ovde javno.
3. Onda si okačio gif deteta koji nebi ovde da komentarišem. Znaš vrlo dobro o čemu se radi. Za ovo sam se razmišljao da li da te banujem sa foruma ili samo iz teme.

Tako da smatraj sebe srećnim. Dobro si prošao.
престрого алекс.
поготово према човеку са 20 година стажа на форуму.
то је нечији цео живот.
Pročitaj ovo gore. Inače, nebitno je da li si se juče registraovao ili si član 20 godina, pravila su ista za sve.

Džabe vam, nestalo je bombona.
Kad smo već kod bombona neki članovi skupljaju poene kao da su bombone i ne shvataju da će od previše šećera da im pozli.
Nekima smo oduzimali bombone kako bi ostali na forumu ali su se oni naljutili i brže bolje ugrabili još više bombona.
Posle toga prave nove naloge i misle da će to proći ali lepljivi im prsti...

Sa druge strane ima članova koji su preko deset godina aktivni i nemaju ni jedan poen...

Najveća frka je oko teme Smešne slike, tu kad dođe do brisanja poruke koja je imala više reakcija dolazi do detinjaste histerije koju drugi ne vide.
I tako razno razne situacije sa tom temom, najviše vremena ode na tu temu. Evo dok sam pisao poruku opet o toj temi...

p.s. Umesto što stavljate reakcije na spam poruke koje dolaze preko starih kompromitovanih naloga bolje ih prijavite kako bi bili brže uklonjeni.

p.s. Umesto što stavljate reakcije na spam poruke koje dolaze preko starih kompromitovanih naloga bolje ih prijavite kako bi bili brže uklonjeni.
Ne samo to, sa tim lajkovanjem spammeru stavljaju do znanja da su videli post. Dakle, ne samo da ne doprinose ništa već i aktivno odmažu.

meni je zanimljivo da je najkontroverznija tema na forumu smešne slike? jednom sam se ovde glasno zapitao čemu takva tema uopšte na ovom forumu, ali se ne sećam odgovora ( ako ga je bilo)...pretpostavljam da je klikovita i da donosi posetu, ali svejedno...možda sam ja grumpy "old" man kome je malo toga smešno ovih dana, posebno smešne slike...malo je nepravedno da nema teme smešni video :)

meni je zanimljivo da je najkontroverznija tema na forumu smešne slike? jednom sam se ovde glasno zapitao čemu takva tema uopšte na ovom forumu, ali se ne sećam odgovora ( ako ga je bilo)...pretpostavljam da je klikovita i da donosi posetu, ali svejedno...možda sam ja grumpy "old" man kome je malo toga smešno ovih dana, posebno smešne slike...malo je nepravedno da nema teme smešni video :)
Ta tema je najlakši put da se stigne do lajkova i nekog, da tako kažem, "statusa" na forumu.

I šta, konkretno, nije u redu sa radom moderatora foruma?
Pa evo ti moj primer.

DVA moda me kaznila za istu stvar na dva razlicita nacina zbog cega sam doveo u pitanje svoju aktivnost na forumu.

Obrisan "problematican" post (iako ni po cemu nije bio strasan, stigao mi ss na mail, a vrv stoji negde u bazi pa mozes da pogledas), skrenuta mi paznja za "izrazavanje" u samoj temi i tu sam shvatio poruku. A onda krece kazna tog istog moda sa 6 poena sa istekom, pa onda kazda DRUGOG moda sa 6 trajnih poena za (pretnje, trolovanje, vređanje, namerno spamovanje) sto moj post NIKAKO nije bio vec izarazavanje negodovanja zbog ponasanja jednog kablovskog provajdera i svi komentari su bili upuceni na ponasanje kablovskog provajdera.

A onda je bio PREKID svake komunikacije jer je krenuo discourage za koji nisam dosad ni znao kako radi jer je prekinut pristup forumu. Napravio sam drugi nalog i predstavio se da upitam jel moralo ovako i da mi se lepo objasni sta je problem. Taj account banovan i obrisana tema bez ikakvog odgovora. Tad nije postojala niti je okacena bila email adresa za kontakt bilo koga iz administracije na forumu... A posle toga mi je BUKVALNO mi je bilo potrebno 15-20 minuta da se ucita forum da postavim poruku da pitam sta je problem i jedino je @Corvus Corax bio kuluturan da lepo objasni sta je problem.

Tako da, DA, veliki je problem s modovima i komunikacijom, proizvoljnim lupanjem poena, neki imaju problem s drskoscu, i tako dalje...

@NAS Hvala ti na ovoj temi, mislio sam da sam ja jedini kome ovo pocelo mnogo da smeta, ali sad vidim da nisam.

Poslednja izmena:
Pa evo ti moj primer.

DVA moda me kaznila za istu stvar na dva razlicita nacina zbog cega sam doveo u pitanje svoju aktivnost na forumu.
Čista laž.

Kolega BitrAtE te je kaznio zbog posta koji si započeo ovako. Obrati pažnju na datum.

1721735748314.png
Obrisan "problematican" post (iako ni po cemu nije bio strasan, stigao mi ss na mail, a vrv stoji negde u bazi pa mozes da pogledas), skrenuta mi paznja za "izrazavanje" u samoj temi i tu sam shvatio poruku. A onda krece kazna tog istog moda sa 6 poena sa istekom, pa onda kazda DRUGOG moda sa 6 trajnih poena za (pretnje, trolovanje, vređanje, namerno spamovanje) sto moj post NIKAKO nije bio vec izarazavanje negodovanja zbog ponasanja jednog kablovskog provajdera i svi komentari su bili upuceni na ponasanje kablovskog provajdera.

A onda je bio PREKID svake komunikacije jer je krenuo discourage za koji nisam dosad ni znao kako radi jer je prekinut pristup forumu. Napravio sam drugi nalog i predstavio se da upitam jel moralo ovako i da mi se lepo objasni sta je problem. Taj account banovan i obrisana tema bez ikakvog odgovora. Tad nije postojala niti je okacena bila email adresa za kontakt bilo koga iz administracije na forumu... A posle toga mi je BUKVALNO mi je bilo potrebno 15-20 minuta da se ucita forum da postavim poruku da pitam sta je problem i jedino je @Corvus Corax bio kuluturan da lepo objasni sta je problem.

Tako da, DA, veliki je problem s modovima i komunikacijom, proizvoljnim lupanjem poena, neki imaju problem s drskoscu, i tako dalje...

@NAS Hvala ti na ovoj temi, mislio sam da sam ja jedini kome ovo pocelo mnogo da smeta, ali sad vidim da nisam.
3 dana kasnije, eto tebe opet u istoj temi gde si sam naglasio sa kojom si namerom došao. I post si započeo ovako.

1721735865069.png
Pošto si u rasponu od 3 dana uspeo da skupiš 12 kaznenih poena dobio si automatski discourage.

Pa šta radimo nego raspravljamo? Jel tema obrisana, zaključana?
Nije ni obrisana, ni zaključana, ali čak i iz ove teme nestaju poruke. Bez obrazloženja.

Pretpostavljam da je i to jedan od razloga pokretanja teme.

Siguran sam da ima posla oko moderacije foruma koji ima ovoliku posećenost. Međutim, valjda postoji mogućnost da neko pita zašto trpi neke posledice i da za to dobije odgovor u pisanoj formi. Neko smatra da pravila postoje da bi se kršila, neko ih poštuje, a neko i ne zna da postoje pravila. Takođe, pravila se i menjaju, prilagođavaju. Valjda treba ukazati nekome, ko možda nije svestan da je prekršio pravilo, pa će tada ponovo iščitati ista.

Moderatori nisu dužni da bilo kome objašnjavaju svoje postupke iako sam ja to upravo uradio u postu iznad tvog.

@alex303 E moj ti... Hvatas se za reci... "Goveda" i "popljujem"... Pa sigurno necu da ih hvalim sto su mi iskljucili net i tv a platio sam sve racune. Pa sigurno necu da kazem da su givni a su me pritom izmrcvarili za dve medalje. To je bila poenta mojih postova... Znaci "goveda" i "popljujem" su reci zabranjene za koriscenje i predstavljaju (pretnje, trolovanje, vređanje, namerno spamovanje)??? Give me a break...
Moderatori nisu dužni da bilo kome objašnjavaju svoje postupke iako sam ja to upravo uradio u postu iznad tvog.
To je i problem sto ste sve proizvoljno poceli da radite. Ne pratite nikakva pravila ni norme pa cak ni sama pravia foruma. Ne umete vise da napravite meru kad neko treba da bude kaznjen, kad opomenut, kad da se napise nesto u temi, kad da se posalje pp, bilo sta. A btw, email ili poruka kad se dobije kazneni poen NE STIZE, tako da ni ne znas kad si po nekom kriterijumu napravio gresku... Dakle, kaznili smo te, ali necemo da ti kazemo... LOL

To je nivo izražavanja koji nećemo tolerisati. Možda bi se deo članova bolje snašao u takvom blatu, većina to neće.
To ćemo sklanjati gde god primetimo. Ako smo negde preskočili, prijavite.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno