Šta je novo?

Pomozite zeni, verzija 2.

Red Sonja

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
601
Prvo da se izvinim dragim forumasima, sto me dugo nije bilo (vidim i da se forum "malo" promenio - na bolje), pa da postavim par pitanja:
1. Kako postaviti reklamu na sajt i kako od te reklame isfinansirati samo postojanje (izdrzavanje) istog sajta. Naime, nekako su izdejstvovana neka sredstva za dobijanje adrese i postavljanje sajta i to za promotivni period od par meseci.
2. Koja vrsta ugovora se zakljucuje sa korisnicima reklamnog prostora sajta - konkretno treba mi neki "pelcer" :)
3. Da li je to u stvari Banner?

Unapred hvala...

Ajmo administratori... :type:

:wave: ženi... :p

Kao i u svakom advertising poslu, moras prvo da ponudis zanimljiv sadrzaj da bi ti ljudi dolazili, i da bi nekome bilo zanimljivo da ti plati banner.
Znaci, sustina "mene" kako oglasavaca je da idem na sajt gde ce moj banner videti sto veci broj ljudi, a to su sajtovi poput bencha :) svet.co.yu, b92.net i sl. ok.. i sportska centrala, serbian caffe...

Da zivis od bannera, to zaboravi ako nemas bas neki extra sadrzaj.. a cim pitas ovo sto si pitala, verovatno ga nemas... :)

Pri tome moraš da imaš na umu da (po istraživanjima) samo 1% ljudi koji posete sajt klikne na banner...

Mislim da je za početak rada sajta najbolja varijanta da nađeš nekog sponzora, koji će platiti postavljanje, održavanje i hosting prezentacije. Konkretno moj primer, prve dve godine sam "vrteo" banner na naslovnoj strani firme koja mi je i ustupila papire za otvaranje domena i platila hosting, a kasnije sam uspeo da prodam nekoliko bannera i to je to ;)

BTW, razmisli o pristupanju nekom domaćem affiliate programu (bilo je o tome reči i ovde na forumu, drmni jedan "srč" :))

Ili korsti google ads...mada ne znam da li moze to kod nas 100%

Nazad
Vrh Dno