Šta je novo?

Pomozite oko kupovine maticne ploce...

IvanGrozni

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2004
Poena
309
Naime razmisljam da kupim novu maticnu plocu sa novim procesorom, pa me interesuje koju. LM, tu nije kraj kako zivimo u bezgranicno bogatom drustvu a pare rastu na drvecu interesuje me ploca do 70-tak E, a sto se tice procesora tu sam siguran i kupujem AMD XP 2200+. Ploce koje me interesuju su ASUS a7v8x-mx, a7v600-x kt600 kao i a7n8x-x nforce2. Ono sto me najvise interesuje je odnos cena/performanse, posto to nisam mogao da nadjem u nekom od casopisa, kao i to da li imaju integrisanu graficku kartu ili modem (samo integrisana audio karta dolazi u obzir), i broj PCI slotova.

Unapred zahvalan

Asus a7v8x-mx ima integrisanu grafičku, i prilično slabo radi. Takođe ja nisam bio zadovoljan ni a7n8x-x pločom, tako da bih ti preporučio epoxa 8RDA3I (oko 65 eura) ili još bolje 8RDA+ (72-73 eura), specifikacije pogledaj ovde - http://www.epox.nl/english/products/motherboard/a.htm
Takođe u toj klasi imaš i Abita nf7 koji je oko 65eura.

Iskljucivo Asus?
Ako zelis AMD onda ce te savetovati Epox ili Abit NForce2 plocu.
Epox RDA3i je 50€ (5pci + 5.1audio), Abit nf7~ 62€.

Procesor Barton 2500+. (~75€)

Poznato je da asus ne pravi dobre ploce za amd za razliku od ploca koje pravi za intel tako da su njihove ploce los izbor posto si izabrao AMD procesor.
Ja bih bao svoj glas za epox 8rda+ ili abit nf7.
Pozdrav.

Epox 8RDA+ preporika jos jednom !!!
MEne odlicno sluzi ;)
Pozdrav...

Epox je rekorder po broju PCI slotova, ali je NF7 nekako doradjenija, za nijansu bolja od rda3, bolji zvuk, kompatibilnost sa memorijama, bolji izbor biosa(doradjenih), stabilnost na visim frekvencijama magistrale, jednostavno instaliras i ne mislis. A mozes i da se igras sa overklokom bez dodavanja napona... :)

Jos jedan glas za Epox 8RDA+, cena 65-70€

p.s. Nije dzabe od strane NVidia-e proglasena za najbolju NForce2 plocu! ;)

Što ne uzmeš neku jeftiniju KT400 ploču i XP2500, za iste pare.
Mislim da je to bolje kad je u pitanju jeftinija varijanta.

Hvala...

...svima. A odlucio sam se za EPoX 8RDA+.

IvanGrozni je napisao(la):
...svima. A odlucio sam se za EPoX 8RDA+.
Sad jos lepo uzmi 2500+ pa ga lepo :smackbum: na 3200+ i da vidis lepote :banana:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno