Šta je novo?

Pomozite novom VIA/AMD useru... :)

red alert

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
604
...voleo bih da mi malo pojasnite te stvarcice oko raznih clock-ova ...prilicno sam neupucen, a kol'ko vidim postoje posebne vrednosti za agp, pci, system bus...e sad...ja mogu da biram system bus izmedju 100, 133 i 166 mhz...a u svuda citam/slusam kako amd radi na magistrali od 266 mhz...cak i 333..............i need an explaination :)

Moj topli savet je da prvo dobro pročešljaš forum FAQ pa onda da u Search-polje ukucaš npr:AMD ili nešto tog tipa jer za to što si ti pitao (moram da priznam, prilično neprecizno) može da se priča 3 dana...

Nema ljutiš, prođi malo forume- motherboards, i overclock i sve će ti se kas'ti samo...

magistrala 133 : kazu procesor 266

ako imas DDR na toliko ti radi memorija. memorija moze da radi sinhrono (proc i memorja na istoj frekvenciji) i asinhrono (prvi slucaj je bolji za amd, drugi za intel)

u principu najbolje je uzeti malo bolju memoriju, otkljucati amd procesor i podici magistralu i supstiti cpu mnozilac (tako cpu radi na istoj brzini ali mnogo brze radi sa memorijom zbog vece brzine magistrale

agp radi po defaultu na 66Mhz, PCI na 33.

znaci kad povecas magistralu, povecavas i brzinu ovih magistrala (agp i pci), sto uvek nije najbolje resenje jel moze doci do brljanja agp porta ili hard diska.

opet dobro resenje predstavlja mogucnost u nForce 2 chipsetu da se "zakljucaju" ove magistrale, tako da su uvek na svojim default vrednostima.

eto toliko za sada, kao uvod, malo procesljaj po forumu ko sto rece violinista pa ces mnogo vise saznati

Nazad
Vrh Dno