Šta je novo?

Pomozite novom ATi-jevcu! :)

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Danas sam ispazario ljutog Radeona VE :D, i imam neke frke sa gledanjem filmova na TV-u. Film se na TV-u vidi samo u donjem desnom cosku, nikako ne mogu da namestim da lepo fura... to mi je nekako poslo sa Windows Media Playerom ali samo u full screenu.
I ladno mi ne radi BS Player!! Ej smorio sam se ko zmaj... jel to kod mene neki bag ili...?

Znaci totalni sam laik za ovaj ATi, dajte pomagajte! :)

ko je proizvidjac karte?
koji je drajver instaliran,koji CP ?

Re: Re: Pomozite novom ATi-jevcu! :)

Mali HoBiT je napisao(la):
ko je proizvidjac karte?
koji je drajver instaliran,koji CP ?

Odmah skidaj nove drajvere ako si instalirao sa postojeceg cd-a. Pravac na www.omegacorner.com pa tamo nadji drajvere za ati-ja. To je sigurno do drajvera jer sam i ja imao isti problem.:wave;

E pojma nemam koja je karta, u opcijama ne pise a sad me mrzi da instaliram Sandre i cuda da gledam[sta bi bre 'teo za 36€?!:D] ; sistem je XP SP1.
Evo skidam ove Omega drivere[2.3.5.5] - to je kao zamena za Catalyste, jel? Da li cu pored njih morati da instaliram onaj Control Panel, Hydra Vision, Rage3D Tweak? Sta je bre ovo ima mali milion programa oko ovog ATi-a...

Niste mi rekli za BS Player - nece da mi prikaze sliku na TV-u, dok na monitoru radi?

Control Panel obavezno, Hydra Vision pozeljno (koliko mi se cini to je vise za razdvajanje slike na dva monitora, ali mozda iam neke uloge i u gledanju na TV), Rage3D samo ako hoces da izvlacis poslednje atome snage i mogucnosti...

Ne znam mozda je u ovome zez: pod TV Format stoji: Yugoslavia, Format: Pal B. TV je Sony[da ne kazem onaj obicni] sa chinchvima za audio i video.

Jos niko da mi odgovori u cemu je fora sa BS Playerom, ima li leka?

Kod mene na Radeonu 8500 to ide ovako...Znaci Display Properties>Advanced, ukljucis TV izlaz. Vratis se i tamo gde ti stoje 2 monitora u Display Properties kliknes na 2jku i Enable. Pustis BSPlayer, i obelezis pod Video>Use overlay i pod Subtitles>Draw Subtitles on overlay surface. Pustis film regularno, i odes u display properties ako prethodno nisi stiklirao u Overlay properties > Use Theater mode. I eto, bs player radi u prozoru, a na TV-u imas Full Screen. I ti onda surfas i jebavas ale na racunaru dok ti supruga gleda Enough :D Ovo iz licnog iskustva. Ako nemas use Theater mode u overlay, skini Rage3d tweak, mnogo je manji od Hydravisiona i u njemu ukljuci Pod DVD and MMC Enable theatre overlay. A drugo, programi imaju malih problema kada ih posaljes na drugi display Hydravisiona, mislim na pustace filmova... I ima jos jedan program koji radi to isto samo je mnogo manji i zove se Ultramon.

Hvala svima, a posebno tebi Wakizashi! Probacu sutra, sad' ce jos malo Sac-LA. Cimacu vas ja opet ako bude bilo frke :D

Ma nemas problema... Uvek sam za to da pomognem nekom fanATIku :D
Bolje zvuci nego nVIDIOt :p
E da... sada sam video da sam se malo zezno... Ne treba da enejblujes drugi display u Display properties za ovu Theatre mode foru. To ce ti trebati ako budes koristio Hydravision ili Ultramon...
E Amone, jos nesto, narucio sam od ortaka Extreme Movie Manager, pa kada mi posalje Full hoces je ? :p

Pogledaj da li ti je i slika na monitoru u rezoluciji od 1024x768 bar kad je u tv modu

cheers

ja zbog te izvale dobio zuti karton

:D :D :D
U je.. nisam znao... Ali bila mi je mnogo jaka fora kada sam cuo... Daleko da ja imam nesto protiv nVidije osim sto je nikada necu kupiti ;)

Wakizashi je napisao(la):
U je.. nisam znao... Ali bila mi je mnogo jaka fora kada sam cuo... Daleko da ja imam nesto protiv nVidije osim sto je nikada necu kupiti ;)

i ne treba,ja igrom slucaja koristim Gf2GTS:( ,ali uskoro dolazi R9500pro u masinu i ostaje tamo do pojave R95000pro:D

Kod mene na Radeonu 8500 to ide ovako...Znaci Display Properties>Advanced, ukljucis TV izlaz. Vratis se i tamo gde ti stoje 2 monitora u Display Properties kliknes na 2jku i Enable. Pustis BSPlayer, i obelezis pod Video>Use overlay i pod Subtitles>Draw Subtitles on overlay surface. Pustis film regularno, i odes u display properties ako prethodno nisi stiklirao u Overlay properties > Use Theater mode. I eto, bs player radi u prozoru, a na TV-u imas Full Screen. I ti onda surfas i jebavas ale na racunaru dok ti supruga gleda Enough :D Ovo iz licnog iskustva. Ako nemas use Theater mode u overlay, skini Rage3d tweak, mnogo je manji od Hydravisiona i u njemu ukljuci Pod DVD and MMC Enable theatre overlay. A drugo, programi imaju malih problema kada ih posaljes na drugi display Hydravisiona, mislim na pustace filmova... I ima jos jedan program koji radi to isto samo je mnogo manji i zove se Ultramon.
Dajte bre sto gledate filmove preko BS Player-a!!!!!! To je bezveze program, a najbolji program za filmove je RAD LIGHT!!!!!!!!!!! Provereno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,)

i ne treba,ja igrom slucaja koristim Gf2GTS:( ,ali uskoro dolazi R9500pro u masinu i ostaje tamo do pojave R95000pro:D
auuuuuu Hobite... zar i ti sine Brute!? :D Pa zar ti koji si najveci distributer ATI kartica u Evropi posle Herculesa da budes na GF2!!! ccc.... ccc... cccc.... gde ide ovaj svet!? :D :D

lugonja je napisao(la):
Dajte bre sto gledate filmove preko BS Player-a!!!!!! To je bezveze program, a najbolji program za filmove je RAD LIGHT!!!!!!!!!!! Provereno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,)

Stvar ukusa... za mene je BS zakon...

Marti Misterija je napisao(la):
auuuuuu Hobite... zar i ti sine Brute!? :D Pa zar ti koji si najveci distributer ATI kartica u Evropi posle Herculesa da budes na GF2!!! ccc.... ccc... cccc.... gde ide ovaj svet!? :D :D

ma treba mi samo da radi,nisam imao izbora,drugar me ispalio,obecava mi R9500pro vec 2 meseca,ja imao kupca za mog R9000pro po bruka visokoj ceni i iskoristio je.sada cu da iscimam maestra Gedzu da mi nadje R9500pro.a ovu kartu ...ctp; :D

Stvar ukusa... za mene je BS zakon...

sto je cudno i 50% mojih ortaka koristi BS,bas me zanima sto? i meni je bezveze programcic.

lugonja je napisao(la):

Ti si bas neki impulsivni dudonja :D
Znas kako je kad' se naviknes... BS je za mene zakon, trenutno sam prinudjen da furam RadLight zbog ATi-a, ali nacicemo mi vec neko resenje...

sto je cudno i 50% mojih ortaka koristi BS,bas me zanima sto? i meni je bezveze programcic.

Ma dopada mi se sto u BS mozes da podesis sve kako ti odgovara... ja recimo ili sam retardiran ili u RL-u ne postoji opcija da crta subtitle na overlay povrsini, iliti bas problem koji Amon ima... Film minimizovan na desktopu, a zena gleda Monsters Inc. :D Opet iz licnog iskustva :D

Nazad
Vrh Dno