Šta je novo?

Pomozite neukom da kupi Bitcoine

xakep

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
330
Potpuni sam laik za bitcoine ali treba mi pomoc za jednokratnu operaciju koju treba da izvedem.

Od kad su Skrill i Neteller ukinuli platne kartice trebala mi je zamena za iste i nasao sam wallet e-coin io. Da bih verifikovao virtuelnu i narucio plasticnu karticu treba mi nesto bitcoina na racunu. S druge strane, imam nesto dolara na pomenuta dva platna procesora pa bih da vidim kako to da prebacim u bitcoine pa na moj e-coin nalog. Ima nesto vise nego sto kostaju kartice koje mi trebaju. Vidim da kupivina bitcoina placanjem sa Skrill i Neteller naloga funkcionise ali na jednom sajtu na kome sam nasao takve ponude likovi imaju sumanute zahteve (da im se posalje selfi pored racunara, skenirana licna karta i masa drugih gluposti). Izgleda da se radi o direktnom spajanju kupaca i prodavaca. Pretpostavljam da postoji i neki posrednik preko koga se sve moze odraditi brzo i bezbedno.

Dakle, molim forumase da mi daju predlog i objasne kako najjednostavnije da izvedem kupovinu bitcoina placanjem sa Skrill i Neteller naloga i prosledim te bitcoine na e-coin nalog.

Jako tesko ces to izvesti, ja koliko znam za Skrill mozes kupiti BTC samo u 2 ili 3 menjacnice, ali kurs je recimo 20-30 % visi (pre neki dan kad je cena za 1 BTC bila 720 EUR tamo je cena bila 840 i 890 tako da ti se to nikako ne isplati osim ako ne nadjes nekog koga znas pa nece da te dere a da mu bas treba Skrill novac i da ima BTC pa da se razmenite. U svakoj drugoj varijanti kostace te mnogo skupo.

OK. Hvala na informaciji. Ako neko imas jos neku ideju, nek' iznese.

Najlakse ti je da se nadjes sa nekim uzivo da ti proda to sitno btc-a da fundujes nalog... mada mislim da mozes i sa bankovnim transferom. Pricam za ecoin servis.

Da, video sam sve te opcije ali da probam prvo da unovcim ovo sa ova dva racuna ako moze.

pogledaj na virwox.com tamo je moglo ranije i sa skrilom i sa jos par opcija da se kupi....

Sto ne kupis od nekog ovde..to ti je najlakse i nemas nikakvu proviziju

Ako neko ovde hoce da primi pare na Skrill i Neteller, nema nikakvih problema.

To je resenje koje se samo logicno namece, al' ne htedoh da pametujem:)

Izbegavam domace banke, narocito posle citanja vesti poslednjih dana. Mene bitcoini u principu ne interesuju osim da njima platim plasticnu karticu na jednom novcaniku i da, eventualno, prebacim ove dolare sa Skrila i NT-a na tu karticu.

To znam,sigurno nije ništa lepo,ali ako može mesto konkretnije

Sve je go cist *****izam ali ni oni nisu svesni koliki. Uopste ne treba da oporezuju novac koji ulazi u zemlju. Ti ljudi unose novac u zemlju i ovde ga trose, drzava vec uzima pdv na to. One sto iznose novac iz zemlje niko ne dira a oni su mnogo veci problem. Umesto da se potrude da se novac malo vise trosi na proizvode domace industrije oni bi da otmu petinu u startu. To ne pije vodu s ovakvom ekonomijom. Zaobilazno resenje ce se naci sigurno, taj projekat propada sigurno.

sent from P9 lite

Sve je go cist *****izam ali ni oni nisu svesni koliki. Uopste ne treba da oporezuju novac koji ulazi u zemlju. Ti ljudi unose novac u zemlju i ovde ga trose, drzava vec uzima pdv na to. One sto iznose novac iz zemlje niko ne dira a oni su mnogo veci problem. Umesto da se potrude da se novac malo vise trosi na proizvode domace industrije oni bi da otmu petinu u startu. To ne pije vodu s ovakvom ekonomijom. Zaobilazno resenje ce se naci sigurno, taj projekat propada sigurno.

sent from P9 lite

Reznoski i logicno. Samo ima i ona druga strana. Neko je uneo dosta novca, nije da nam smeta, ali moramo oteti malo. To je razmisljanje onih koji budzet pune. Koga briga za te mlade pametnjakovice.

Koji,bre,budzet,prvo sebi pa ako ostane (mada cisto sumljam)onda da uteram novac nekom partijskom drugu.To tako kod nas funcionise,sve vec vidjeno i razumno za njih,ali ne i za nas

Pa ja o tome i pricam. 20% novca vec udje u budzet kroz pdv na stvari na koje se taj novac potrosi. Uvodjenje poreza od 20% nece nista vise puniti budzet. Ili ce se opet naci neka zaobilaznica da taj novac udje nekim drugim tokom ili nece ni uci nikako i nece se ni kroz pdv sliti u budzet. Srbija je tim ljudima koji rade tako odavno maceha, zato i rade tako za strance ali za razliku od nekih koji su otisli iz Srbije oni taj novac unose u zemlju u trose ovde.
Pametnije bi bilo da im se dozvoli da do neke cifre mogu slobodno da unose lovu bez poreza ali nemaju nasi slifa za to.

sent from P9 lite

Ne mislim da je ova drzava prijatelj svojim gradjanima, pa mi ne pada na pamet ni da ubedjujem bilo koga da bude prijatelj drzavi, ali prosto nije tacno da se nece vise para sliti u kasu, ako pojacaju kontrolu i pocnu vise time da se bave.

Porez na potrosnju ces placati svakako, izuzev na ono sto kupujes od svercera.

A ako se potrude, i ako umeju, naplatice i porez na tu zaradu koju ljudi imaju. Takodje, ljudi nemaju bas toliko izbora koliko voli da se drvi po forumu. Ako se ovo desi, prilagodice se, i nastavice da rade isto sto i sada, uz manju zaradu. Velika vecina bar. Neki ce se i snalaziti da ne plate ili da plate manje, naravno...

Dalje, 40% je izvan pameti i za ozbiljnu drzavu, 20% je izvan pameti za Srbiju, ali tako je kako je.

Ko se snadje da ne plati, ja mu svakako cestitam, obzirom da i ne mislim da je placanje poreza ovde moralno pitanje. I ne znam nikoga ko bi posmatrao "kompjuterasa, utajivaca poreza" kao lopova.

Ali i bez preciznih podataka je vrlo jasno da bi vise para zavrsilo u kasi, ako se ovo sprovede, pa mislim da je besmisleno koristiti taj argument. Nemaju toliki ljudi gde da odu, prosto receno. A nemaju ni sta bolje da rade.

ovde se prica o unosu,taj covjek donosi pare u nasu drzavu isamim tim je jaca(example china)ali sve se svodi na tenis-reket...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Unosice i sa haracem od 20%, jer nema alternativu, to sam hteo da kazem.

Cak mislim da ne bi mnogo uticalo ni na ljude koji tek planiraju da uce. Toliko je povoljna situacija...

il da samo drze u kripto i onda drzava 0,placa se masterom na kasi il dize na bankomatu kao paypal/skril neka peta koja jos nije uzeta u zakon :)
il da se pijavis da si poljoprivrednik i da kukas i trazi subvencije drzave na povecanje rudnika/kosnica :)

Unosice i sa haracem od 20%, jer nema alternativu, to sam hteo da kazem.

Cak mislim da ne bi mnogo uticalo ni na ljude koji tek planiraju da uce. Toliko je povoljna situacija...
Uvek ima alternative, o tome ja pricam. Na ovaj ili onaj nacin novac se moze uneti. Znamo da svaka drzava ima taj porez ali te drzave imaju uredjeno drustvo i tamo je pozeljno ziveti za razliku od ove nase. Svi koji su mogli su pobegli odavno. Gomila ovih koji rade za strance rade jer ovde nemaju doboljno posla ali i zato sto poslove ne mogu ds naplate od domacih firmi, pogotovu od drzave. Sve se svodi na to da moras da tuzis za svoje pare i potrosis jos brdo da bi izvukao nesto od ranije. Samim tim zatvaras i vrata za sobom, vise neces dobijati poslova.
Porez od 40% je potpuno ludilo, porez od 20% bice samo neuspesan pokusaj. Nece biti efekta. Resenje je u podsticanju domace proizvodnje i "naplate" poreza kroz PDV. To pomaze i industriji i ekonomiji. Dajte te pare na posebne racune, bez poreza i dozvolite da se kupuju domaci proizvodi. To je najmanje sto moze da se uradi. Nasi nemaju ni mrvice ideje kako da resavaju probleme na nekonvencionalan nacin, ne shvataju probleme i potrebe obicnih ljudi.
Novac od kriptovaluta bih pustio bez problema da leze. Sve moze da se resi samo treba neko mladji da se pita. Ima mladih i pametnih ljudi, jos uvek nepokvarenih... Jedino sto se takvi ne pitaju nista.

sent from P9 lite

Poreski zakoni se ne primenjuju na ruzicastoj imperiji ali se zato svakodnevno donose novi da se klepaju obicni ljudi. Izgleda da zakonodavac hoce da ljudi odustanu od zaradne na netu i uclane se u neformalne zavode za zaposljavanje a one koji preostanu da rade treba klepati da bi moglo da se daje clanovima.

Poslednja izmena:
Sva ta logika oko niske poreske stope, ili cak nikakve bi mogla da se primeni na svaku delatnost. Zasto samo na ovo, ne razumem?

Radulovic npr. dobar deo svoje price zasniva na niskoj stopi poreza na rad.

Problem je sto je to prilicno komplikovan racun, i ne bih se bas usudio da se petljam u to. Ne moze se tako pausalno pricati o tome samo zato sto nama odgovara da stope budu nulte.

U svakom slucaju, apsolutno se ne slazem da je za drzavu najbolje da ne naplacuje nikakav porez gradjanima, samo zato sto unose devize u zemlju.

Tj. Nema sanse da je to "best EV".

Bolje im je onda da ostave neuredjeno kao do sada, i nadaju se da ce bar neko plasljiv sam da plati.

Meni najvise smisla imaju niske poreske stope, obzirom na to da je ionako jako tesko da sve iskontrolisu.

Oni izgleda i misle da je 20% niska stopa, sa cime se ja nikako ne bih slozio, i mislim da ce motivisati ljude da traze nacin da izbegnu placanje poreza.
Za ovaj budjavi nivo usluga i zastite koji pruzaju bi pre trebali da razmisljaju o osnovici od 10% uz dodatno (fakultativno) placanje raznih osiguranja...

Da li je drzava sposobna da isharaci 20%+, videcemo...

Nesposobna je za vecinu stvari, pa se nadam da je i za ovo, ali ako pricamo teoretski, ne vidim nikakav razlog za nultu stopu. To prosto ne bi bilo optimalno, a ne vidim ni razlog za tu vrstu povlascenosti. A ne znam bas ni koliko drzava je tako nesto uradilo... Verujem, ne mnogo...

Poslednja izmena:
možda paušalno za početak,nešto simbolično(bolje ista nego ništa ) a onda se prilagođavati poslije u korak sa vremenom a ima i opcija da si oslobođen 3 godine pa onda plaćaj ili sl...ali mislim da se ide out sa temom jer btc kad zaživi sve će se moći i plaćati s njim...tako da globalno će biti problem kako da ga oporezuju ili uzmu kajmak lesinari...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno