Šta je novo?

Pomozite mi oko kupovine graficke...

DiSLOcAtEd

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
620
Problem je u sledecem. Drug me je danas zamolio da mu pomognem oko sklapanja racunara. Oko svih komponenti sam manje vise siguran, jedino mi izbor graficke predstavlja problem. Naime, prvo je u opticaju bio neki GF4MX, medjutim kasnije mi se i R9000 ucinio kao OK izbor. Dilema(e) je(su) sledeca(e):
1. na raspolaganju je ~70€ (eventualno 80)
2. Prva dilema: da li za te pare uzeti neki GF4MX?
2. Dilema druga: ili ipak neki R9000 ili R9000Pro (ako znate i gde bilo bi sjajno - naravno mozete da posaljete na PM ako komercijalizacija nije dozvoljena:))
3. Dilema treca (i mozda najbolje resenje):mozda neki R8500 LE (vazi ista molba kao u stavci 2)
Apsolutno sam svestan cinjenice da postoji mali milion threadova na tu temu, cak ih i pregledao, ali sam nakon toga ostao u zescem rebusu. Stvar je u tome da onaj kome dajem preporuku i nije veliki poznavalac racunara(znaci konacni izbor zavisi od mene), a zeleo bih da mu za te pare preporucim zaista najbolje (i samim tim smirim svoju kasniju grizu savesti).

Ostatak racunara bi bio neki AXP1700+ itd... Racunar bi prevashodno sluzio za gledanje DivXa (DVDa), igranje igrica (narocito MOHAA :)) i povremeni rad u Wordu, PSpiceu itd.
Mozda bi najbolje resenje bio R9100, ali iskreno ne odusevljava me onaj low profile model Club3Da(makar na osnovu utisaka sa foruma).

Raspricah se. A sad predlozi i konstruktivna razmena misljenja....:)

P.S. Izabrana graficka ce biti uparena sa Samsungom 753S ( na to vec nisam mogao da uticem), ako nesto znaci u konacnom izboru.
Tako je to. Nisam ni mogao da zamislim da kupovina racunara predstavlja pravljenje tolikih kompromisa, ali ajde sta je , tu je..

Pozdrav :wave;

Za 70 evra mozes samo da kupis GF4 MX 440, eventualno 460...Radeon 9000 je nešto skuplji, a nije ništa bolji (osim DirectX 8.1 podrške). Radeon 9000 Pro je 110-120 evra :), tako da to ispada iz cenovnog ranga. Radeon 8500 LE je sasvim ok, karta, samo obrati paznju za clock memorij i jezgra, trebao bi da bude 250/250 minimum.

Ovo je bilo zaista brzo :D. To je negde i moje misljenje.Medjutim R8500LE je ,cini mi se, teze naci od ne znam cega. A sa druge starne, nisam ni bio svestan toga da u ponudi neke osrednje firme uglavnom vlada ponuda nekih osakacenih MXova (uz mudro precutkivanje oznake "SE" - ono tipa GF4MX za 50-55€ :D). A sa druge strane, primetio sam da je u poslednje vreme bila povecana potraznja R9100 modela, medjutim na trzistu postoji samo onaj gorepomenuti model o kome i nema bas puno lepih reci (uglavnom iskustva onih koji su ga kupili).

neka uzme MX440 or 460 <z4_+u_2(*)vu)

DiSLOcAtEd je napisao(la):
Problem je u sledecem. Drug me je danas zamolio da mu pomognem oko sklapanja racunara. Oko svih komponenti sam manje vise siguran, jedino mi izbor graficke predstavlja problem. Naime, prvo je u opticaju bio neki GF4MX, medjutim kasnije mi se i R9000 ucinio kao OK izbor. Dilema(e) je(su) sledeca(e):
1. na raspolaganju je ~70€ (eventualno 80)
2. Prva dilema: da li za te pare uzeti neki GF4MX?
2. Dilema druga: ili ipak neki R9000 ili R9000Pro (ako znate i gde bilo bi sjajno - naravno mozete da posaljete na PM ako komercijalizacija nije dozvoljena:))
3. Dilema treca (i mozda najbolje resenje):mozda neki R8500 LE (vazi ista molba kao u stavci 2)
Apsolutno sam svestan cinjenice da postoji mali milion threadova na tu temu, cak ih i pregledao, ali sam nakon toga ostao u zescem rebusu. Stvar je u tome da onaj kome dajem preporuku i nije veliki poznavalac racunara(znaci konacni izbor zavisi od mene), a zeleo bih da mu za te pare preporucim zaista najbolje (i samim tim smirim svoju kasniju grizu savesti).

Ostatak racunara bi bio neki AXP1700+ itd... Racunar bi prevashodno sluzio za gledanje DivXa (DVDa), igranje igrica (narocito MOHAA :)) i povremeni rad u Wordu, PSpiceu itd.
Mozda bi najbolje resenje bio R9100, ali iskreno ne odusevljava me onaj low profile model Club3Da(makar na osnovu utisaka sa foruma).

Raspricah se. A sad predlozi i konstruktivna razmena misljenja....:)

P.S. Izabrana graficka ce biti uparena sa Samsungom 753S ( na to vec nisam mogao da uticem), ako nesto znaci u konacnom izboru.
Tako je to. Nisam ni mogao da zamislim da kupovina racunara predstavlja pravljenje tolikih kompromisa, ali ajde sta je , tu je..

Pozdrav :wave;

A da probas sa R9000, pa ga uredno "pretvoris" u R9700 (hardverski ili softverski) i ako sve proradi, imas BRRRRZZZ Comp:)))
E, sad je fora naci dobar primerak r9000 :)

POZ:)

Re: Re: Pomozite mi oko kupovine graficke...

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
A da probas sa R9000, pa ga uredno "pretvoris" u R9700 (hardverski ili softverski) i ako sve proradi, imas BRRRRZZZ Comp:)))
E, sad je fora naci dobar primerak r9000 :)

POZ:)

:D :D :D :D :D

Takav primerak r9000 nema sanse da nadje.

Kupi Prolink MX440 sa memorijim od 4 ns. Nema bolje od toga za te pare. Sorry, zbog reklame, student je prodavao te karte, pa vidi sa njim da ih josh ima. Ako nema, moze isto to sa memorijom 5 ns. Razlika je nekoliko Evra.

Re: Re: Re: Pomozite mi oko kupovine graficke...

DusaN je napisao(la):

Pod koju foru se R9000 pretvara u R9700 ????

Pozdrav!

Re: Re: Re: Re: Pomozite mi oko kupovine graficke...

Sale_Nis je napisao(la):
Pod koju foru se R9000 pretvara u R9700 ????

Pozdrav!

Ni pod koju, zato sam i rekao da takav primerak nece naci. A i stavio sam onih par smajlija.
:wave;

Re: Re: Re: Pomozite mi oko kupovine graficke...

DusaN je napisao(la):

Oppsss....
Pobrkao sam babe i kuce od crvene cigle.....:)
Mislio sam na R9500 , ali cini mi se da on nije konkurentan cenom.....

Vrh Dno