Šta je novo?

Pomozite mi oko FAR CRY-a ili odvaljujem graficku iz AGP-a!!!

jerryman

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2004
Poena
304
Imam ( :crash: ali necu jos dugo, ako mi ne pomognete :crash: ) G-foce FX5200, DirectX9.0c, instalirao sam drajvere 61.77 i Farcry patch 1.1.

Kada stavim na medium ili vise monitor ceo poplavi i samo se ponesto nazire. Kada smanjim na LOW sve je u prostorijama je OK samo sto kad izadjem napolje sve teksture kopna i planina su plave.

Sa starim drajverima (56.i nesto) na low toga plavetnila nema samo sto se desava da mi se grafika "pogubi". Na medium i vise igru ucita al nece da pocne.

STA DA RADIM MOLIM POMAGAJTE, INACE GUBIM ZIVCE SA OVOM? :wall: :wall:

asus A7N8X-X nForce 2
AMD Athlon 2200XP(2000 GHz oc)
2X256MB ddram. 400MHz kingston
HDD 80GB Western Digital,8MB
asus G-foce FX5200 SE-NIKAD NE UZIMAJTE :crash:

jerryman je napisao(la):
asus G-foce FX5200 SE-NIKAD NE UZIMAJTE :crash:

Ovo je odavno poznato.

I defintivno sve probleme pravi tvoja graficka, a ocigledno nesto zezaju 61.77. Nesto mi mirise da si pokusao da OC-ujes FX-a, a to ti nikako ne predlazem sa oslabljenom varijantom najslabije varijante. Posedovao sam pomenutu i jedan savet - Ni MHz dalje od default-a ne mrdaj!
Usput, nekako je i normalno da sa 5200 ne mozes da igras FC na medium, pa ne pokusavaj. Nju pored sporosti dodatno i ubija sto je dx9.

Poslednja izmena:
Na FX5200 SE kartici je besmisleno igrati FarCry, tako da... mani se toga i štedi živce.

Ako ti je za utehu i ja sam sa 61.77(i uopste sa bilo kojim 6x.xx drajverima) imao identican problem na MSI FX 5600,i jednostavno odustao sam od tih drajvera i vratio se na Star Storm 56.72XQ sa kojima mi sve radi do jaja,a bogami i slika je bolja nego sa bilo kojim ForceWare-om.

:trust: :trust: Ma ovu graficku cu lepo da iscupam. Uvalim nekom ******u, kao sto sam i ja bio (bolje je bilo da sam uzeo nekog ati-a ili neku MX440 za te pare) i kupim "Asus Ati RadeOn 9600XT" u Uzicu je nekih 1600 dinara, znaci dodam jos nekih 100 evrica i konacno da i ja predjem tog Farcry-a.
VESELO VESELO!!! :cigar: :cigar: :cigar: :cigar: :cigar:

Izostavio sam nulu ali sad videh da je cena tacno 10677 DIN odnosno 146 evra. Imali gde jeftinije da se nadje.

A joj bog te mazo pa ovo 3 sata dal sam ja normalan. Ja luda coveka.

morbius je napisao(la):
... mani se toga i štedi živce...

...i pare :) A sto Ati9600XT? Sto ne ubodes GeForce FX5900XT, jer bolje su ti performanse u igrama, a bogami i skuplja je (190~200 ojra) ili cekas jos malo na GeForce 6600GT?

Poz

P.S. GeForce FX5200 SE je.... :wall: :crash: :wall: :D

Koj' si ti car Liquid! :D
Jel' ti nekad procitas sta si sve napisao? :d

URGH! je napisao(la):
Ako ti je za utehu i ja sam sa 61.77(i uopste sa bilo kojim 6x.xx drajverima) imao identican problem na MSI FX 5600,i jednostavno odustao sam od tih drajvera i vratio se na Star Storm 56.72XQ sa kojima mi sve radi do jaja,a bogami i slika je bolja nego sa bilo kojim ForceWare-om.

Meni sa tim driverima ne radi Doom3 na Ti4200.

Preshao sam Far Cry sa fx5200, za 50e nema bolje graficke.

Ogi. je napisao(la):
Ne razumem, zasto je to ubija, zar ne bi to trebalo da bude dobro!?

Karta ima katastrofalno malu sirovu snagu, a mora u dx9 igrama da odradjuje dx9 efekte sto je veliko dodatno opterecenje koje ona prosto ne moze da izdrzi.
Primera radi, ta karta recimo igru X bez dx9 efekata pusta u 800*600, A 9700Pro je pusta u 1280. Medjutim igru Y koja je dx9 9700Pro takodje pusta u 1280, mozda uz 1-2 kompromisa, dok Fx5200 tu igru jedva moze i u 640*480 da tera jer ne moze da izvuce vise

Ima i to PS 1.3.

Nemojte mi zameriti na ovo mozda glupo pitanje

:wave: :wave: Mozeli nekako da iskljucim tu punu dx9 kompitabilnost, odnosno moze li nekako da taj FX5200 radi kao neki MX440 i da lepo sljaka.

Nemojte mi zameriti na ovo mozda glupo pitanje. :type:

To nece moci:)
Dodji lepo u BGD i kupi radeon 9550 asusa za 67eura i Bog da te vidi...

Az d meder of fekt, to je cak i moguce preko RivaTunera (vidi sliku), ali je u svakom slucaju 9550 bolje resenje.

Prilozi

• RivaTuner.gif
    RivaTuner.gif
    17.6 KB · Pregleda: 115
OptiPlex je napisao(la):
Karta ima katastrofalno malu sirovu snagu, a mora u dx9 igrama da odradjuje dx9 efekte sto je veliko dodatno opterecenje koje ona prosto ne moze da izdrzi.
Primera radi, ta karta recimo igru X bez dx9 efekata pusta u 800*600, A 9700Pro je pusta u 1280. Medjutim igru Y koja je dx9 9700Pro takodje pusta u 1280, mozda uz 1-2 kompromisa, dok Fx5200 tu igru jedva moze i u 640*480 da tera jer ne moze da izvuce vise

Ovo si svoju kartu navodio kao primer za jacu? Bas si smeker...
C c c :D

Broz je napisao(la):
To nece moci:)
Dodji lepo u BGD i kupi radeon 9550 asusa za 67eura i Bog da te vidi...
Uh a 9550 baš puca od snage :)

'ajde ovde ću da ne otvaram novu temu. Imam i ja problem sa Far Cryem, DVD verzija. Imam Duron 700MHz (možda je do toga, ne znam), i Ati 9000 Pro (64MB VRAM). Kad god učitava prvu scenu u kampanji, kartica pukne, ali je VPU recover izvuče i, ok, igra se nastavlja, ali brlja onu vodu/blato/kanalizaciju dole. Mislio sam da je voda, ali kad pogledam kroz prozor na tom istom nivou, vidim vodu sasvim ok. Prođe on to, i stigne to prvih vrata, iza kojih je telefon, i tu počinje animacija gde onaj lik tebi priča kako će da ti pomogne da preživiš. I tu pukne :( monitor se ugasi, zvuk se nastavi. Ne znam u čemu je caka, pokušao sam multiplayer, i radi sasvim ok, čak je i pristojan frame rate. Catalysti su 4.3.
E, da, AGP radi na 36 MHz zbog povišene frekvencije magistrale, ali ne verujem da je do toga.

Any ideas?

Poslednja izmena:
Iskreno, da nisi to upravo rekao, mislio bih da si ludak ako bi mi spomenuo da zelis da startujes FC na Duronu na 700Mhz.

Verovao ili ne, dobro radi dok radi, na medium settingsima. Nisam ni ja verovao, probao sam čisto da vidim kako će da radi, kad ono - sasvim igrivo! tj, dok ne pukne :) mada to nije mnogo iznenađujuće, u readme-u piše da je minimum 1GHz, a 750MHz nije baš toliko daleko...
dakle, imate li ideju zašto puca, mislim da nije procesor u pitanju, zeza ga grafika???

P.S. kad sam video da je neko odgovorio nadao sam se da će odgovor biti malo konstruktivniji ;)

Poslednja izmena:
Xenon je napisao(la):
Verovao ili ne, dobro radi dok radi, na medium settingsima. Nisam ni ja verovao, probao sam čisto da vidim kako će da radi, kad ono - sasvim igrivo! tj, dok ne pukne :) mada to nije mnogo iznenađujuće, u readme-u piše da je minimum 1GHz, a 750MHz nije baš toliko daleko...
dakle, imate li ideju zašto puca, mislim da nije procesor u pitanju, zeza ga grafika???

P.S. kad sam video da je neko odgovorio nadao sam se da će odgovor biti malo konstruktivniji ;)

'oces konstruktivnije: decko, far cry nije za racunare od (do) 150€ :bottle:

Nazad
Vrh Dno